Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 05.00 Ulricehamn, 05.30 Borås, 05.45 Bollebygd, 06.00 Landvetter, 06.30 Göteborg, 07.30 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi reser söderut genom Halland, och när vi når Ängelholm stannar vi för en morgonfika på Hotell Erikslund. Resan går vidare mot Klippan och Ljungbyhed, och efter cirka fyra mils färd på skånska landsvägar når vi Söderåsen och Skäralid. Söderåsens nationalpark är ett av norra Europas största sammanhängande lövskogsområden och sträcker sig från Röstånga i sydost till Åstorp i nordväst. Här finns bland annat grönskande bokskogar, den dramatiska bäckravinen Skäralid och den omtalade utsiktsplatsen Kopparhatten.

Vi inleder vår vandring vid Skärdammen och vandrar den cirka åtta kilometer långa Hjortsprångsrundan. Vägen är bitvis kuperad och stenig och tar drygt tre timmar i lugn takt. På vägen passerar vi genom skogsområden med majestätiska gamla ekar och bokar. Här finns goda chanser att höra skogsduvan som häckar i hålträden. Vandringsleden passerar Liastugan och följer sedan dalkanten med vackra utsiktsplatser vid Lierna och Hjortsprånget. Vid lunchtid är vi tillbaka vid Skärdammen för gemensam buffélunch på Skäralids Restaurang. 

Efter maten ges tid till att besöka Söderåsens naturum som ligger strax intill restaurangen. Naturum invigdes år 2000 och är centrum för nationalparkens naturinformation med intressanta utställningar. Före avfärden hemåt tar vi bussen upp till utkiksplatsen Kopparhatten. Här möter vi en hänförande utsikt över Skäralid. Vi beger oss sedan hemåt och beräknas nå Göteborg cirka 18.30.

OBS! Vi rekommenderar våra resenärer att vandra i grova skor eller vandringskängor. Ta gärna med ryggsäck, vattenflaska, regnskydd, gåstavar, kikare, frukt och snacks.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika på Hotell Erikslund · lunch på Skäralids Restaurang · halvdagsvandring i nationalparken · reseledare
Andra liknande resor:

Snapphanebygden

Fredriksdal

Sofiero

Louisiana Köpenhamn

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se