tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv, 08.00 Stenungsund och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi åker norrut mot Blomsholm, ett av Bohusläns viktigaste fornlämningsområden. Här inleder vi med förmiddagsfika på kaféet i den gamla statarlängan som hör till Blomsholms säteri. Därefter gör vi en guidad vandring till järnåldersgravfälten med dess imponerande lämningar. Vi ser den berömda skeppssättningen Stenskeppet, som är över 40 meter lång och utgörs av 49 resta stenar, samt Bohusläns största domarring, som består av 10 stora stenar. Tillsammans med vår lokala guide åker vi sedan in till Strömstad för en kortare rundtur innan vi äter gemensam lunch på Scandic Laholmen.

Efter lunch promenerar vi upp till Strömstads imponerande stadshus, uppfört i pampig jugendstil. Här får vi en guidad visning och en inblick i byggnadens spännande tillkomsthistoria och talsymbolik. Sedan fortsätter vi några mil söderut till Entré Rossö, inhyst i hamnmagasinet i Rossö hamn. Här bjuds vi på eftermiddagskaffe och kaka i kaféet och har även möjlighet att se Entré Rossös utställning och bildspel om Kosterhavets nationalpark. Från Rossö återvänder vi till Göteborg som vi beräknas nå cirka 18.00.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika Blomsholm · guidade visningar av Blomsholm och Strömstads stadshus · lunch på Scandic Laholmen · eftermiddagsfika på Entré Rossö · lokal guide

Andra liknande resor:

Alaska

Sidan om allfarvägen

Kosteröarna

Skärgårdskryss

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se