Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Ulricehamn, 07.00 Borås, 07.15 Bollebygd, 07.30 Landvetter och 08.00 Göteborg.

Vi inleder dagen med att åka söderut mot Fjärås Bräcka. Här tar vi en promenad på bräckan och lär oss mer om denna israndsbildning som bildades vid inlandsisens kant för cirka 13 000 år sedan. Sedan är det dags för förmiddagsfika på Café Naturum innan färden går vidare. Vi förflyttar oss från forntid till 1800-tal när vi anländer till Äskhults by. Här får vi en guidad rundtur och ser hur livet tedde sig i en bondby på slutet av 1800-talet. Visste du att det har bott barnamörderskor, Amerikaresenärer och riksdagsmän i byn? Efter guidningen får vi lite tid på egen hand innan vi beger oss till Skårs Gård för lunch. I värdshuset serveras en lunch inspirerad av en festmåltid från traktens gårdar kring förra sekelskiftet. Måltiden består av en tidsenlig buffé, kaffe och kaka. 

Mätta och belåtna åker vi vidare till Tjolöholms gods som är Nordens främsta Arts and Crafts-anläggning. Det påkostade slottet ritades i tudorstil av arkitekten Lars Israel Wahlman och stod klart 1904. Slottets välbevarade inredning bjuder på för sin tid toppmoderna bekvämligheter såsom rundspolande duschar och en av Sveriges allra första dammsugare med en vikt på ett ton. Vi besöker 2018 års stora utställning ”Downton – I nöd och lust” som visar eleganta originalkläder från Downton Abbey kompletterat med brudklänningar inspirerade av TV-serien. Här ges nya perspektiv på kulturhistorien runt kärlek, bröllop och äktenskap för herrskap och tjänstefolk i början av 1900-talet. Efter den guidade turen får vi egen tid och kan njuta av slottets vackra omgivning eller besöka Storstugan för kaffe med dopp. Efter en intressant och händelserik dag beger vi oss tillbaka mot Göteborg. På vägen stannar vi till på Mariebergs gårdsbutik som odlar och säljer färsk pepparrot och förädlade produkter. Vi beräknar nå Göteborg cirka 18.00. 

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika på Café Naturum i Fjärås Bräcka · inträde och guidad tur i Äskhults by · buffé inspirerad av förra sekelskiftet på Skårs Gård · guidad tur på Tjolöholms slott · reseledare

20 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.9 av 5

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Hemlig resa Europa

Hantverksrallyt Jul

Ullared

Falkenbergsrevyn

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se