tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv, 08.00 Stenungsund och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vi följer kusten norrut och kör över Sotekanalens svängbro ut till Ramsvikslandet. Här inleder vi med förmiddagsfika på Ramsvik Stugby & Camping innan vi ger oss ut och vandrar i Ramsvikslandets naturreservat, som instiftades 2006. Under en cirka tre timmars vandring med vandringsguide får vi njuta av den underbara miljön. Vidsträckta klippområden i röd bohusgranit, gröna kustängar, ljunghedar, beteshagar, ett rikt djur- och växtliv och inte minst intressanta spår från inlandsisen präglar det skiftande landskapet. Vid Grosshamns fågelstation stannar vi till för att få en visning och en inblick i verksamheten, som bland annat består i ringmärkning.

Från Ramsvikslandet åker vi till idylliska Hunnebostrand, där vi äter lunch på trevliga Bella Gästis. Sedan gör vi en gemensam promenad i Udden skulpturpark, en fantastisk skulpturutställning där hav möter land. Här finns stenkonstverk av konstnärer från hela världen. Därefter har vi lite tid för egna strövtåg i Hunnebostrands pittoreska kvarter och bland de berömda sjöbodarna. Under eftermiddagen återvänder vi mot Göteborg som vi beräknas nå cirka 17.30.

OBS! Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringen. Vi rekommenderar våra resenärer att vandra i grova skor eller vandringskängor. Ta gärna med ryggsäck, vattenflaska, regnskydd, gåstavar, kikare, frukt och snacks.


Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika · lunch · vandringsguide · visning Grosshamns fågelstation · reseledare

Andra liknande resor:

Granitens rike

Stallebrottet Malmön

Fjällbacka

Skärgårdskryss

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se