tid

Avgångstider 07.00 Göteborg, 07.10 Landvetter, 07.30 Bollebygd, 07.45 Borås, 08.15 Ulricehamn, 09.00 Jönköping.

Vi åker österut förbi Ulricehamn och Jönköping mot dagens mål Virserum. Längs vägen gör vi ett stopp med möjlighet att köpa förmiddagsfika. Virserums konsthall öppnades 1998 och ligger på det som tidigare var ett möbelindustriområde. I det stora Pappershuset visas på drygt 1 600 kvadratmeter konst där vanliga människors liv och berättelser kommer fram. Det är alltid flera utställningar som pågår samtidigt, och under en guidad visning får vi ta del av bland annat textilutställningarna ”Mäktiga maskan”, ”Bang Bang – jag söker sammanhang” och ”Svenska – ett stygn i taget”.

Efter visningen äter vi gemensam lunch. Sedan återvänder vi till konsthallsområdet för att få tid att titta på områdets andra besöksmål. Här finns till exempel ett populärt möbelindustrimuseum som förvaltar minnet av den för bygden så viktiga möbelindustrin under slutet av 1800-talet och hela 1900-talet. Här finns också Sveriges största telemuseum med telefoner från olika tidspoker samt en fin örtagård med 150 olika kryddväxter, sommarblommor och perenner. I butiken Stinsen ställer ett 25-tal konsthantverkare ut konst och konsthantverk, smide, träslöjd, bildhuggeri, textil och keramik till försäljning.

Framåt sen eftermiddag påbörjar vi vår hemresa. Vi beräknas vara i Göteborg cirka 20.00.

Ingår: Buss t/r · lunch · entré och guidning Virserums konsthall · entréer till Möbelindustrimuseet och Telemuseet · reseledare

Andra liknande resor:

Eksjö Tattoo

Kosta Boda Art Hotel

Öland

Taberg

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se