Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Ulricehamn, 07.00 Borås, 07.15 Bollebygd, 07.30 Landvetter, 08.00 Göteborg, 09.00 Varberg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Vår resa går söderut och när vi når Skåne intar vi vår förmiddagsfika i grönskande miljöer strax utanför Båstad. Vi fortsätter sedan färden söderut till Helsingborg. Försvarstornet Kärnan byggdes redan under 1300-talet och är idag en viktig symbol för staden. Här gör vi ett besök och när vi tar oss upp för de 146 trappstegen får vi, om vädret är på vår sida, en magnifik utsikt över Öresund och Danmark. Det är sedan dags för lunch på egen hand i Helsingborg som är en av Sveriges krogtätaste städer.

Efter lunch åker vi vidare mot Wallåkrabydgen, mellan Helsingborg och Landskrona. Här besöker vi Tomatens hus där vi tar del av hur odlingen av tomater, gurkor, chili, paprikor och kryddor går till. Kanske lär vi oss ett och annat knep som lockar till att köpa med en planta hem. Utöver plantor och grönsaker kan vi köpa en massa härliga lokalproducerade godsaker innan vi åker vidare till dagens sista stopp, Wallåkra Stenkärlsfabrik. Inbäddad i ett vackert naturreservat ligger denna kulturhistoriska plats där man från traktens lera tillverkar stenkärl, brunglänsande krukor och krus. Ägarinnan och eldsjälen Åsa Orrmell berättar engagerat för oss om hela produktionskedjan och vi bjuds på eftermiddagsfika i dessa vackra miljöer. Efter en härlig dag i Skåne återvänder vi hemåt och beräknar att vara tillbaka i Göteborg cirka 19.30.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika · inträde Kärnan · besök på Tomatens hus · visning och fika på Wallåkra Stenkärlsfabrik · reseledare
Andra liknande resor:

Fredriksdal

Sofiero

Louisiana Köpenhamn

Louisiana

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se