Dag 1. Hemorten – Curaçao
Vi flyger till Curaçao och åker vidare till Santa Barbara Beach & Golf Resort som ligger på den sydöstra delen av ön. På kvällen äter vi middag på egen hand på hotellet. Frukost ingår samtliga dagar. Hotellet som även ligger i anslutning till en golfbana ligger nere vid stranden och samtliga rum har balkong eller terrass.

Dag 2. Curaçao
Dagen är fri för egna aktiviteter. På hotellet finns bland annat flera restauranger, ett gym, promenadstigar, pooler och en fin sandstrand. Mot en avgift finns även möjlighet till aktiviteter som tennis, yoga/pilates, spa, dykning och andra vattensporter samt golf. Golfbanan är ritad av Pete Dye och har av USA:s största dagstidning USA Today utsetts till Karibiens bästa bana 2018 och 2019. Hotellet erbjuder också mot en avgift transport in till stadens centrum.

Dag 3. Rundtur på ön
Idag gör vi en guidad heldagstur och utforskar ön. Under dagen får vi lära oss mer om öns historia och dess färgstarka kultur samtidigt som vi upptäcker den vackra naturen. Vi börjar i pittoreska Jan Thiel-området som är känt för sina vackra hus, vita sandstränder och sitt livliga nattliv. Sedan får vi en guidad visning på ett destilleri som tillverkar den kända curaçaolikören. Visningen avslutas med provsmakning av likören. Nästa stopp blir Unescolistade Punda, en äldre stadsdel i Willemstad med intressanta historiska byggnader. Vi kör vidare norrut och besöker nationalparken Shete Boka National Park, där vi upptäcker den oländiga norra kusten. Sedan gör vi ett besök på Landhuis Knip, en plantageanläggning från början av 1700-talet vars spännande historia guiden berättar om. Utflyktens sista stopp blir den underbart vackra karibiska stranden Porto Marie, där vi får möjlighet att bada och koppla av. Här kan vi även äta lunch på egen hand. Håll ögonen öppna på vägen tillbaka till hotellet, för det finns vilda flamingor i området!

På kvällen arrangerar hotellet en BBQ med livemusik på stranden som kan bokas på plats för 49 USD per person.

Dag 4. Curaçao
Idag njuter vi av vistelsen på egen hand. Vår reseledare ger gärna tips på olika aktiviteter och utflykter.

Dag 5. Willemstad med Punda
Efter frukost gör vi en stadsrundtur på tre timmar till fots i charmiga stadsdelen Punda. Vår lokalguide tar oss med till de viktigaste sevärdheterna i Punda, som till exempel Fort Amsterdam, drottning Emmas flytande bro och Karibiens äldsta synagoga. Under promenaden kommer vi även att se vacker tredimensionell konst, skapad av lokala konstnärer. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 6. Vandring i Jan Thiel-området
Idag har vi egen tid fram till sen eftermiddag, då vi tillsammans med en naturguide gör en vandring i det vackra Jan Thiel-området som är ett naturreservat. Här finns bland annat en unik strand med korallrev och mangroveträd. Vi tittar även på områdets spektakulära saltdammar och beundrar olika vattenfåglar och flamingor. Vandringen tar cirka två timmar och vi går på naturstigar i kuperad terräng.

Dag 7-8. Curaçao
Dessa dagar njuter vi av vistelsen på egen hand.

Dag 9. Besök på strutsfarm och aloe veraplantage
Utflykten börjar på eftermiddagen då vi besöker en välkänd aloe veraplantage. Guiden berättar bland annat om aloens läkande egenskaper. Sedan åker vi i safarijeepar genom en strutsfarm och får veta mer om dessa fascinerande djur. Den som vågar kan prova på att mata dem! Kvällen avslutas med en trerätters middag på den afrikanska restaurangen Zambezi.

Dag 10. Tillvalsutflykt till Klein Curaçao
Idag erbjuder vi en tillvalsutflykt med en katamaran till den närliggande lilla ön Klein Curaçao med sitt kristallklara vatten och sina fantastiska sandstränder. Vi har gott om tid att upptäcka ön, sola och bada på stranden eller simma och snorkla med havsköldpaddorna runt båten. Båten lägger ut från Santa Barbara på morgonen, och från klockan 12.30 är det öppen bar med alkoholhaltiga drycker. Ombord på båten serveras lunch med grillade rätter. På eftermiddagen åker vi tillbaka och njuter av kaptenens ”happy hour”, ackompanjerad av skön musik. Utrustning för snorkling ingår. Utflykten behöver förbokas inför resan.
Pris 1 745:-

Dag 11. Curaçao
Idag njuter vi av vistelsen på egen hand.

Dag 12. Curaçao – Hemorten
Frukost och utcheckning från rummen. Fri tid innan vi åker till flygplatsen och påbörjar hemresan.

Dag 13. Hemkomst
Vi når hemorten.

Ingår: Flyg t/r · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 1 middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 8 975:- · tillvalsutflykt Klein Curaçao · dricks till guider och chaufförer (dricksen betalas i lokal valuta och motsvarar ca 50:- per resenär och utflykt)
Resevaluta: Antilliska gulden, amerikanska dollar

Andra liknande resor:

Panama

Costa Rica

Genuina Kuba

Kuba

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se