Dag 1. Hemorten – Moskva
Vi flyger till Moskva. Vår reseledare tar oss till vår buss och Hilton Garden Inn Krasnosel'skaya där vi bor fyra nätter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Stadsrundtur Moskva
Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar med oss på en stadsrundtur i den moderna metropolen Moskva. Staden är Europas folkrikaste med runt 13 miljoner invånare och har en rik historia som sträcker sig över flera tidsepoker. Staden grundades 1147 vid Moskvafloden och är idag Rysslands politiska, ekonomiska, kulturella och vetenskapliga centrum. På Röda torget finner vi ett av Rysslands kännetecken, den magnifika Vasilijkatedralen som byggdes i mitten av 1500-talet. Vi äter en gemensam lunch och besöker under eftermiddagen Moskvas äldsta stadsdel Kreml, vilket betyder befästning. Katedraltorget är Kremls hjärta och där står tre spektakulära katedraler och Ivan den Stores klocktorn, som sägs vara Moskvas geografiska mittpunkt. Middag på kvällen.

Dag 3. Heldagsutflykt Sergijev Posad
Frukost. Vi reser till Sergijev Posad en stad i Moskva oblast. Det är en industristad med över 100 000 invånare, även kallad leksakernas huvudstad tack vare sin leksaksproduktion. Staden är döpt efter helgonet Sergij som också grundade stadens främsta sevärdhet, Treenighetsklostret. Detta 1300-talskloster är ett vallfartsmål för ortodoxa i hela Ryssland och upptogs 1993 på Unescos världsarvslista. I klostret finns bland annat två imponerande katedraler, ett klocktorn som är över 80 meter högt, kapell och kyrkor, alla med fängslande arkitektur. Klostret är idag hem åt cirka 300 munkar. Under dagen äter vi gemensam lunch som ingår i resans pris. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt Tretiakovgalleriet
Efter frukost besöker vi Tretiakovgalleriet, som har världens främsta samling av rysk konst. Samlingen består av över 130 000 verk och museets fasad är formgiven i rysk sagoboksstil. Galleriet är en institution som tillägnats rysk 1900-talskonst där vi kan beundra verk av pionjärerna inom abstrakt konst Malevitj och Kandinsky. Eftermiddagen är fri för egna äventyr. Middag på kvällen.

Dag 5. Moskva – Hemorten
Frukost och fri tid tills vi åker till flygplatsen. Vi flyger till vår hemort.

Visum

Du behöver visum för att få resa till Ryssland. Rolfs flyg & Buss samarbetar med Alla Visum och ni gör lättast er visumansökan genom dom. För mer information om hur ni går tillväga, se följande länk: https://www.rolfsbuss.se/info/visum-ryssland

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 2 luncher · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 095: - · dricks till chaufförer och lokalguider
Resevaluta: Ryska rubel
Speciellt: På avresorna 4/5 och 2/9 bor vi på Holiday Inn Express Paveletskaya. På avgången 24/9 bor vi på hotell Renaissance Monarch.

Andra liknande resor:

Sankt Petersburg

St Petersburg Moskva

Europeiska Ryssland

Sankt Petersburg

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se