Dag 1. Hemorten – Moskva
Vi flyger till Moskva. Vår reseledare tar oss till vår buss och Holiday Inn Express Paveletskaya, där vi bor fyra nätter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Moskva
Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar med oss på en stadsrundtur i den moderna metropolen Moskva. Staden är Europas folkrikaste med runt 13 miljoner invånare och har en rik historia som sträcker sig över flera tidsepoker. Staden grundades 1147 vid Moskvafloden och är idag Rysslands politiska, ekonomiska, kulturella och vetenskapliga centrum. På Röda torget finner vi ett av Rysslands kännetecken, den magnifika Vasilijkatedralen som byggdes i mitten av 1500-talet. Vi äter en gemensam lunch och besöker under eftermiddagen Moskvas äldsta stadsdel Kreml, vilket betyder befästning. Katedraltorget är Kremls hjärta och där står tre spektakulära katedraler och Ivan den Stores klocktorn, som sägs vara Moskvas geografiska mittpunkt. Middag på kvällen.

Dag 3. Utflykt Sergijev Posad
Frukost. Vi reser till Sergijev Posad en stad i Moskva oblast. Det är en industristad med över 100 000 invånare, även kallad leksakernas huvudstad tack vare sin leksaksproduktion. Staden är döpt efter helgonet Sergij som också grundade stadens främsta sevärdhet, Treenighetsklostret. Detta 1300-talskloster är ett vallfartsmål för ortodoxa i hela Ryssland och upptogs 1993 på Unescos världsarvslista. I klostret finns bland annat två imponerande katedraler, ett klocktorn som är över 80 meter högt, kapell och kyrkor, alla med fängslande arkitektur. Klostret är idag hem åt cirka 300 munkar. Under dagen äter vi gemensam lunch som ingår i resans pris. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt Tretiakovgalleriet
Efter frukost besöker Tretiakovgalleriet, som har världens främsta samling av rysk konst. Samlingen består av över 130 000 verk och museets fasad är formgiven i rysk sagoboksstil. Galleriet är en institution som tillägnats rysk 1900-talskonst där vi kan beundra verk av pionjärerna inom abstrakt konst Malevitj och Kandinsky. Eftermiddagen är fri för egna äventyr. Middag på kvällen. 

Dag 5. Moskva – Hemorten
Frukost och fri tid tills vi åker till flygplatsen. Vi flyger till vår hemort.

Visum

Om ni inte vill ansöka om visumet på egen hand, erbjuder vi visumhantering mot en kostnad på 800 kronor. Detta väljer ni vid bokningstillfället och i kostnaden ingår både visum och visumhantering. Senast fem veckor före avresa måste ert pass och intyg på reseförsäkring vara oss tillhanda. Passet måste gälla i sex månader efter hemkomst och ha två tomma sidor för stämpling/visering. En reseförsäkring ingår vanligtvis i en normal hemförsäkring. Kontakta ert försäkringsbolag och beställ ett underskrivet intyg på engelska. Passet och viseringen får ni tillbaka med rekommenderat brev cirka en vecka före avresa.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 2 luncher · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 695: - · dricks till chaufförer och lokalguider · visum 800:-
Resevaluta: Ryska rubel

28 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.1 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Sankt Petersburg

St Petersburg Moskva

Europeiska Ryssland

Sankt Petersburg

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se