Dag 1. Hemorten – Moskva
Vi flyger med mellanlandning till Moskva. Vår reseledare tar oss till vår buss och Hotel Korston, där vi bor fyra nätter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Moskva
Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar med oss på en stadsrundtur i den moderna metropolen Moskva. Staden är Europas folktätaste med över 13 miljoner invånare och har en rik historia som sträcker sig över flera tidsepoker. Staden grundades 1147 vid Moskvafloden och är idag Rysslands politiska, ekonomiska, kulturella och vetenskapliga centrum. På Röda torget finner vi ett av Rysslands kännetecken, den magnifika Vasilijkatedralen som byggdes i mitten av 1500-talet. Vi äter en gemensam lunch och besöker under eftermiddagen Moskvas äldsta stadsdel Kreml, vilket betyder befästning. Katedraltorget är Kremls hjärta och där står tre spektakulära katedraler och Ivan den Stores klocktorn, som sägs vara Moskvas geografiska mittpunkt. Middag på kvällen.

Dag 3. Utflykt Sergijev Posad
Frukost. Vi reser till Sergijev Posad en stad i Moskva oblast. Det är en industristad med över 100 000 invånare, även kallad leksakernas huvudstad tack vare sin leksaksproduktion. Staden är döpt efter helgonet Sergij som också grundade stadens främsta sevärdhet, Treenighetsklostret. Detta 1300-talskloster är ett vallfartsmål för ortodoxa i hela Ryssland och upptogs 1993 på Unescos världsarvslista. I klostret finns bland annat två imponerande katedraler, ett klocktorn som är över 80 meter högt, kapell och kyrkor, alla med fängslande arkitektur. Klostret är idag hem åt cirka 300 munkar. Under dagen äter vi gemensam lunch som ingår i resans pris. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt Novodevitjijklostret & Kristus Frälsarens katedral
Efter frukost besöker vi Unescovärldsarvet Novodevitjijklostret. Det grundades 1524 och är ett av få kloster i Moskva som i stort sett varit intakt sedan 1600-talet. Den äldsta byggnaden i klostret är den vackra katedralen med fem kupoler tillägnad ikonen Vår fru i Smolensk. Klostret byggdes som en fästning och var en viktig del av huvudstadens försvarsbälte. Det var även känt för att vara en fristad åt kungliga och adliga kvinnor. Vi besöker därefter världens högsta ortodoxa katedral, Kristus Frälsarens katedral. Den byggdes ursprungligen på 1800-talet till minne av Rysslands seger över Frankrike under Napoleonkrigen, men förstördes 1931 på order av Sovjetledaren Stalin. Efter Sovjets fall återuppbyggdes katedralen och stod klar år 2000. Middag på kvällen.

Dag 5. Moskva – Hemorten
Vi äter vårt frukostpaket och åker vi till flygplatsen. Vi flyger med mellanlandning till vår hemort.

Visum

Om du inte vill ansöka om visumet på egen hand, erbjuder vi visumhantering mot en kostnad på 800 kronor. Detta väljer du vid bokningstillfället och i kostnaden ingår både visum och visumhantering. Senast fem veckor före avresa måste ert pass och intyg på reseförsäkring vara oss tillhanda. Passet måste gälla i 6 månader efter hemkomst och ha två tomma sidor för stämpling/visering. En reseförsäkring ingår vanligtvis i en normal hemförsäkring. Kontakta ert försäkringsbolag och beställ ett underskrivet intyg på engelska. Passet och viseringen får ni tillbaka med rekommenderat brev ca 1 vecka före avresa.

På avresor 2019 bor vi på Holiday Inn Express Paveletskaya. Utflykten dag 4 till Novodevitjijklostret och Kristus Frälsarens katedral utgår 2019 och vi besöker istället Tretyakov galleriet, som har världens främsta samling av rysk konst.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · ett frukostpaket · 2 luncher · 4 middagar · alla utflykter · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 285: - · dricks till chaufförer och lokalguider · visum 800:-
Resevaluta: Ryska rubel
Speciellt: På avresor under 2018 ingår visum i resans pris.

28 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.1 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Sankt Petersburg

St Petersburg Moskva

Sankt Petersburg

Minsk

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se