Dag 1. Hemorten – Rothenburg ob der Tauber – Nürnberg
Vi flyger till Frankfurt. Här blir vi upphämtade av vår buss och beger oss söderut och anländer till Rothenburg under förmiddagen. Rothenburg ob der Tauber är känt för sin välbevarade, medeltida stadskärna som årligen lockar tusentals besökare. Namnet betyder  ”Röda borgen ovanför Tauber” och anspelar troligen på de röda taken på husen som har utsikt över floden Tauber. Vi gör en rundtur bland de pittoreska gatorna tillsammans med en lokalguide. Vi åker sedan vidare mot Nürnberg där vi checkar in på det centralt belägna InterCity Hotel där vi bor två nätter. Gemensam middag på kvällen. 

Dag 2. Nürnberg
Efter frukost gör vi en kortare stadsrundtur med lokalguide i denna historiska stad. Vi har sedan resten av dagen fri att på egen hand utforska Nürnberg vidare. Vår reseledare ger gärna tips på aktiviteter. Varför inte besöka stadens symbol, det kejserliga slottet som är beläget ovanför gamla stan. Här finns även museum och monument som härstammar från andra världskriget och mycket mer. På kvällen får vi själva botanisera oss bland stadens restauranger.

Dag 3. Nürnberg – Oberammergau
Efter frukost åker vi söderut genom Bayerns vackra landskap till Oberammergau. Väl framme checkar vi in på vårt hotell i eller kring Oberammergau. Under eftermiddagen är det dags för resans höjdpunkt – de berömda passionsspelen som uppförs på byns teater. I biljetten ingår trerätters middag i pausen. På kvällen återvänder vi till hotellet.

Dag 4. Oberammergau – Stumm
Dagens mål är den trevliga alpbyn Stumm som ligger i den österrikiska delstaten Tyrolen. Vi checkar in för två nätter på gemytliga Hotel zum Pinzger. Eftermiddagen är fri för egna strövtåg. Middag ingår på hotellet samtliga kvällar.

Dag 5. Salzburg
Idag åker vi på en heldagsutflykt till Salzburg, Mozarts födelsestad. Under förmiddagen gör vi en guidad rundtur med en lokalguide. Vi ser den Unescolistade historiska stadskärnan med sevärdheter som Mozartplatz, katedralen och gågatan Getreidegasse. Efter lunch på egen hand har vi tid att strosa runt i staden innan vi återvänder till Stumm.

Dag 6. Stumm – Hemorten
Vid tidig morgon sätter vi oss på bussen som tar oss till Munchen. Vi flyger därifrån till vår hemort.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · utflykter enligt program · biljett kategori 1 · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 975:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Passionsspelen

Längdskidor Tyskland

Jul i Tyrolen

Vandring Tyrolen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se