Dag 1. Hemorten – Diano Marina
Vi landar i Nice och åker med transfer till Hotel Villa Igea i Diano Marina på Riviera dei Fiori, den italienska blomsterrivieran. Diano Marina är en klassisk badort i västra Ligurien nära Frankrike och hotellet ligger bara några meter från den badvänliga stranden.

Dag 2. Andora till Cervo
Dagens vandring tar ungefär 3,5 timmar med en stigning på 400 höjdmeter. Vi åker till den närbelägna orten Andora och följer den vackra bergsrutten tillbaka söderut och till den pittoreska medeltidsbyn Cervo. Rutten är kantad av medelhavsmacchia och vi bjuds på en fantastisk panoramavy över de två dalarna och det liguriska havet medan vi navigerar längs småvägar och den urgamla handelsleden till Piemonte. När vi nått Cervo har vi tid att upptäcka byn på egen hand innan vi tar oss tillbaka till hotellet. Här finns bland annat en väldigt vacker barockkyrka som tornar upp sig över den gamla fiskebyns pastellfärgade hus, ett minne från en tid då byn hade en mer framstående ställning i området.

Dag 3. Menton till Monaco
Idag gör vi en liten avstickare till Frankrike där vi njuter av en lätt vandring från citronstaden Menton till lyxiga Monaco. Själva vandringen tar ungefär 3,5 timmar totalt och stigningen ligger kring 100 höjdmeter. Det här är en vacker och vältrampad led som går längs kusten och är tillägnad den berömde arkitekten Le Corbusier. Väl i Monaco tar vi oss tid att upptäcka huvudstaden Monaco innan vi återvänder till Italien. I stadsdelen Monte Carlo besöker vi bland annat de japanska trädgårdarna och det berömda kasinot (till extra kostnad). I gamla stan ser vi furstepalatset och katedralen där furst Rainier III och Grace Kelly ligger begravda. På vägen tillbaka till Italien stannar vi till i den pittoreska byn Èze där Fragonard har sin parfymfabrik som vi givetvis besöker.

Dag 4. Albenga, Alassio och citrusvärlden
Dagen bjuder på en vandring på ungefär 2,5 timmar och 150 höjdmeters stigning. På morgonen besöker vi en traditionell citrusträdgård för att lära oss alla hemligheter kring den uråldriga konsten att odla citroner. Efter en väldoftande vandring genom citronlundarna får vi provsmaka lite av marmeladen som produceras här innan vi vandrar vidare. Från den muromgärdade staden Albenga med sina många medeltida torn följer vi den gamla romerska vägen Via Julia Augusta tills vi når en utsiktspunkt vid kyrkan Santa Croce. Härifrån fortsätter vi upp till den berömda badorten Alassio där vi besöker gamla stan och den smala men väldigt populära shoppinggatan Budello.

Dag 5. Diano Marina
Idag har du möjlighet att upptäcka blomsterrivieran på egen hand. Du kan exempelvis stanna kvar i Diano Marina och njuta av en lugn och skön stranddag eller göra en utflykt till någon av de närliggande orterna.

Dag 6. Vandring runt Cap Ferrat
Vi beger oss till Frankrike och den lyxiga halvön Cap Ferrat mellan Monaco och Nice som lockat kändisar i århundraden. Dagens vandring tar ungefär 3,5 timmar och sträcker sig över 60 höjdmeter. Den börjar i Beaulieu-sur-Mer och avslutas i Villefranche-sur-Mer. Däremellan följer vi halvön längs en kuststig som är ömsom stenbelagd, ömsom ojämn. Rutten erbjuder fantastiska havsvyer med små vikar och vita kalkstensklippor som skulpterats av vind och vatten genom åren. I slutet av vandringen finns det möjlighet att besöka de vackra trädgårdarna som hör till baronessan Ephrussi de Rothschilds villa (kostar extra) innan vi beger oss hemåt.

Dag 7. Dolceacqua och Sanremo
Vår sista dagsresa tar oss till det fridfulla liguriska inlandet. Vandringen är mellansvår, tar ungefär 4 timmar och har en stigning på 500 höjdmeter. Vi börjar i den lilla medeltidsstaden Dolceacqua som karakteriseras av smala gränder, branta trappor och förtrollande innergårdar på vägen upp mot det gamla slottskomplexet. Från slottet vandrar vi genom stillsamma olivlundar och vingårdar till en traditionell agriturismo där vi äter lunch. Efteråt följer vi stigarna tillbaka till Dolceacqua innan vi beger oss till det kosmopolitiska Sanremo. Här har du möjlighet att upptäcka blomsterkustens huvudstad på egen hand innan vi återvänder till hotellet.

Dag 8. Diano Marina – Hemorten
Idag lämnar vi blomsterrivieran och flyger tillbaka till Sverige.

Vi vandrar cirka 2-4 timmar per dag med en höjdskillnad på cirka 100–500 höjdmeter. Underlaget kan ibland vara stenigt och kräver koncentration. Det är viktigt att man har god grundkondition och är fullt frisk för att kunna njuta av vandringarna. För att underlätta kan vi rekommendera viss utrustning. Alla resenärer bör använda grova skor med rejäl sula eller allra bäst vandringskängor. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (inte nödvändigt men kan ge extra stöd). Ytterligare exempel på användbar utrustning är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska på minst 1,5 liter, någon form av solskyddsprodukt, enklare medicinkit med bland annat plåster.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · lokala vandringsledare · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 295:- · vandringsstavar 120:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Alassio

Franska rivieran

Italienska rivieran

Italienska rivieran

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se