Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.15 Varberg, 08.00 Göteborg, 08.45 Borås, 09.15 Ulricehamn och ytterligare ett tiotal orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Kryssningen inleds
Resan startar från Varberg och går via Göteborg och Borås upp till Stockholm. Under resans gång stannar vi för kaffepaus och lunch. Vårt kryssningsfartyg M/S Birka avgår från Stockholm 17.00. En trerätters välkomstmiddag dukas upp i restaurang Sjösalen. Under middagen presenterar kaptenen sin personal som kommer att ta hand om oss under kryssningen. Mätta och belåtna har vi sedan tid att gå på upptäcktsfärd i det upplevelseparadis som fartyget utgör. Senare under kvällen bjuds det på underhållning, och är du sugen på en svängom spelar dansbandet upp till dans.

Dag 2. Höga Kusten med Härnösand
Vi vaknar upp i Härnösand som är Höga kustens sydligaste kuststad. Efter att ha avnjutit vår stora sjöfrukost har vi en härlig dag framför oss. Då fartyget ligger ett stenkast från centrum är det lätt att på egen hand besöka denna lilla stad med sina välbevarade trähus och sitt båtliv mitt i staden. Vi lämnar Härnösand på eftermiddagen, seglar inomskärs i fyra timmar genom Sannasundet till Högakustenbron och vidare via Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde. Det blir en fantastisk vy vi sent kommer glömma. Vi blir serverade en trerätters middag ombord på båten.

Vill du uppleva mer av Höga kusten erbjuder rederiet följande utflykter under uppehållet i Härnösand.


Höga kustens historia och Wendelas kakkalas

Historievandring med nedslag i olika tider och platser! En dag på Västernorrlands friluftsmuseum som startar för 10 000 år sedan och avslutas med stort kaffekalas i 40-talsanda ackompanjerat av musik från vevgrammofon. Utflykten varar cirka tre timmar och kostar 625:- inklusive kakkalas.

 

Stadsvandring med utsikt från Vårdkasberget 

Lär känna Härnösand! Vi tar del av stadens historia, byggnader och människorna som levt och verkat i staden genom tiderna. Efter vandringen åker vi till Vårdkasbergets topp med milsvid utsikt över stad och hav. Utflykten varar cirka tre och en halv timme och kostar 525:- inklusive lunch.

 

Världens nordligaste whiskydestilleri

Vi testar de gyllene dropparna hos High Coast Distillery som ligger vid den mäktiga Ångermanälvens mynning. Vi tar del av Ådalens historia, med flottningen och sågverket i fokus, men också de dramatiska händelserna 1931. Utflykten varar cirka fem timmar och kostar 995:- inklusive lunch och whiskyprovning.

 

Hemsö fästning: bomber, granater och spioner

Djupt nere i berget på Hemsön finns Sveriges bäst bevarade försvarshemlighet, ett underjordiskt fort från kalla krigets dagar. Hör den spännande historien om Hemsö Fästning, vars uppgift var att stoppa främmande fartyg. Utflykten varar cirka tre och en halv timme och kostar 745:- inklusive lunch.

 

Högakustenbron

Vi besöker porten till världsarvet, den ståtliga Högakustenbron som är ett av Sveriges högsta byggnadsverk. Dagen bjuder på lokala specialiteter och hantverk, Sandöbron, historiska händelser i Ådalen och fika i 50-talsmiljö. Utflykten varar cirka fyra timmar och kostar 695:- inklusive lunch.

 

Världsarvet Höga kusten 

Höga Kusten har världsrekord i landhöjning som har skapat en unik skärgårdsmiljö av vikar, laguner och sjöar. Vid Skulebergets fot får vi veta mer om världsarvet och från toppen av berget upplever vi en lokal lunch och den magnifika utsikten. Utflykten varar cirka fem timmar och kostar 745:- inklusive lunch och fika.

 

Hernö Gin 

Sveriges första och världens nordligaste renodlade ginproducent. Känn doften av enbär hos den uppstickaren som de senaste åren har fått flest priser av alla ginvarumärken i Europa och hör om deras resa. Vi testar de klara dropparna med en touch av Norrland. Utflykten varar cirka två och en halv timme och kostar 650:- inklusive ginprovning.

 

Smaka på Höga kusten 

Kulinarisk kultur med surströmming och tunnbröd! Höga Kusten bjuder på unika matupplevelser, idag i form av surströmmingshow med Ruben Madsen och besök hos Mjälloms, Sveriges äldsta tunnbrödsbageri. Utflykten varar cirka fyra timmar och kostar 1125:-.

 

Vandringstur Hernöns kust

Guidad vandringtur på Härnöns östra kust på stigar, stenhällar och grusvägar med spår av istiden och landhöjningen. På Lotsstugan högt uppe på berget äter vi en hemlagad Högakustenlunch ackompanjerad av utsikten över horisonten. Utflykten varar cirka fyra timmar och kostar 865:- inklusive lunch.

 

Historiekryssning i Höga Kusten och Ådalen

Världsarvsklassad natur, vyer, mäktiga broar, historiska händelserna och människorna i Höga Kusten. Det - tillsammans med en härlig skärgårdsbuffé – får vi oss till livs under vår båttur med M/S Ådalen III på Ångermanälven. Utflykten varar cirka tre timmar och kostar 865:- inklusive lunch och Högakusten-antologi.

 

Mannaminne och lokal lunch

Nordingrå är känt för vackra byar, slingrande vägar och små fiskelägen. Här besöker vi kända museibyn Mannaminne, Bönhamns fiskeläger och äter lunch med lokala smaker på White Guide-restaurangen Gårdsbutiken. Utflykten varar cirka fem och en halv timma och kostar 695:- inklusive lunch.

 

Vandring på Mjältön – Sveriges högsta ö

Vandring med eldsjälar på Sveriges högsta ö och– närmare världsarvet kommer du knappast! Ett exklusivt äventyr och en dag fylld med naturupplevelser, personliga berättelser och utelagad lunch. Utflykten varar cirka sex timmar och kostar 1245:- inklusive lunch.

Dag 3. Kvarkens skärgård med Vasa

Idag gör vi strandhugg i kuststaden Vasa. Med en skärgård med mosaikliknande landskap runt hörnet erbjuder staden shopping, restauranger, parker och kaféer. Vill du upptäcka mer av Vasa eller Kvarkens skärgård kan du göra det på en av rederiets utflykter under uppehållet i Vasa.


Stadsrundtur och Replotbron

Upptäck Vasa där historia går hand i hand med nutid, stadens mest kända landmärken och ruinerna i gamla Vasa. Vi tar Finlands längsta bro över till Replot och besöker Världsarvsporten. Utflykten varar cirka fem timmar och kostar 795:- inklusive lunchbuffé och fika.

 

Levande skärgårdsbyar med buss

Landhöjningen i Kvarkens skärgård är ett unikt fenomen, som fortsätter att forma strandlinjerna i skärgården. Dagen bjuder på levande skärgårdsbyar, en rik historia, lokala produkter och välskötta bylandskap. Utflykten varar cirka fem och en halv timma och kostar 725:- inklusive lunchbuffé.

 

Kvarkens världsarv med buss

Dagen bjuder på unik natur och historia med besök i den karga och vackra Kvarkens skärgård, Finlands enda Unesco naturarv. Vi ser de unika De Geer-moränerna och hur landhöjningen påverkar området. Utflykten varar cirka fem och en halv timma och kostar 750:- inklusive lunch.

 

Vasa inre skärgård med båt

Kryssning i Vasas inre skärgård genom smala sund, förbi skär och idylliska öar med sommarstugor. Vi får också lära känna en del av Vasa under stadsvandring i Inre hamnen och äter lunch vid stadens fina strandpromenad. Utflykten varar cirka fyra timmar och kostar 825:- inklusive lunch.

 

Stadståget Lilliputti – stadsrundtur

Från Vasas lilla stadståg Lilliputti, kommer du nära de bästa bitarna av staden, från historia till nutid. Salutorget med frihetsstatyn och saluhallen, från fabriker till studenter i Brändö, strandpromenad och parker. Utflykten varar cirka fyra timmar och kostar 685:- inklusive lunch.

 

Gamla Vasa och stadsrundtur

I Vasa möts historia och nutid. Vi ser landmärken, esplanader och de stora parkerna som skapar en egen atmosfär i kuststaden. Känn historiens vingslag i Gamla Vasa och ät lunch med havsutsikt vid Fiskstranden. Utflykten varar cirka tre och en halv timma och kostar 575:- inklusive lunch.

 

Kryssning till Kvarkens skärgård

Landhöjningen gör att Kvarkens skärgård ständigt förändras. Vi ser en del av skärgården med både båt och buss. Dagen bjuder på skär och öar, levande skärgårdsbyar, lunch vid Finlands längsta bro och lokala hantverk. Utflykten varar cirka fem timmar och kostar 1195:- inklusive lunchbuffé.

 

Stundars – en tidsresa i Österbotten

Vi gör en tidsresa och upptäcker Stundars, ett av Finlands största friluftsmuséer. En guidad rundvandring bland gamla byggnader från trakten tar oss tillbaka till en österbottnisk by kring sekelskiftet 1900. Utflykten varar cirka fyra timmar och kostar 685:- inklusive lunchbuffé.


Dag 4. Kryssningen avslutas – Hemorten
Vi börjar dagen med en god sjöfrukost. Den sista dagen på vår kryssning tillbringar vi till havs. Idag kan du passa på att shoppa till taxfreepriser eller varför inte koppla av på soldäck. Vid lunchtid dukas en brunch upp i restaurangen. I den fina spaanläggningen på däck 10 finns en utomhusjacuzzi där man har en härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm. Här finns givetvis också möjlighet att köpa till behandlingar.  

Vi anländer till Stockholm där vår buss väntar. Under hemresan stannar vi längs vägen för rast och vi beräknas anlända till Göteborg ca 22:00.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i insides dubbelhytt · 2 frukostbuffé · en brunch · 3 middagar
Tillägg: Enkelhytt insides 2 645:- · enkelhytt utsides 5 335:- · dubbelhytt utsides från 1 690:- per hytt · eventuellt inträde till spa samt behandlingar · utflykter
Speciellt: Id-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 23 år. Barn endast i målsmans sällskap.
Andra liknande resor:

Höga kusten

Midsommar i Dalarna

Julfirande i Mora

Åland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se