tid

Avgångstider 06.15 Varberg, 08.00 Göteborg, 08.45 Borås, 09.15 Ulricehamn och ytterligare ett tiotal orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Kryssningen inleds
Resan startar från Varberg och går via Göteborg och Borås upp till Stockholm. Under resans gång stannar vi för kaffepaus och lunch. Vårt kryssningsfartyg M/S Birka avgår från Stockholm 17.00. En trerätters välkomstmiddag dukas upp i restaurang Sjösalen. Under middagen presenterar kaptenen sin personal som kommer att ta hand om oss under kryssningen. Mätta och belåtna har vi sedan tid att gå på upptäcktsfärd i det upplevelseparadis som fartyget utgör. Senare under kvällen bjuds det på underhållning, och är du sugen på en svängom spelar dansbandet upp till dans.

Dag 2. Höga Kusten med Härnösand
Vi vaknar upp i Härnösand som är Höga kustens sydligaste kuststad. Efter att ha avnjutit vår stora sjöfrukost har vi en härlig dag framför oss. Då fartyget ligger ett stenkast från centrum är det lätt att på egen hand besöka denna lilla stad med sina välbevarade trähus och sitt båtliv mitt i staden. Vi lämnar Härnösand på eftermiddagen, seglar inomskärs i fyra timmar genom Sannasundet till Högakustenbron och vidare via Ulvön och Trysundaön upp till Skagsudde. Det blir en fantastisk vy vi sent kommer glömma. Vi blir serverade en trerätters middag ombord på båten.

Vill du uppleva mer av Höga kusten erbjuder rederiet följande utflykter under uppehållet i Härnösand.


Stadsvandring med utsikt från Vårdkasberget 

Lär känna Härnösand! Vi tar del av stadens historia, byggnader och människorna som levt och verkat i staden genom tiderna. Efter vandringen åker vi till Vårdkasbergets topp med milsvid utsikt över stad och hav. Utflykten varar cirka tre och en halv timme och kostar 525:- inklusive lunch.


Världsarvet Höga kusten och Norrfällsviken

Upplev ett världsrekord på nära håll! Höga Kusten och dess landhöjning är världsunikt och har skapat en alldeles egen skärgårdsmiljö av vikar, laguner och sjöar. På vägen till Norrfällsviken passerar vi fiskelägen och byar längs med slingrande vägar och väl framme frossar vi i en skärgårdsbuffé med hela 50 olika fiskinläggningar. 745:-/person inkl lunch.


Bilar och brygghus

Välkommen till Sveriges största bilmuseum, ett verkligt mecka för bilentusiaster och historieintresserade. På Härnösands Bilmuseum hittar du allt från utställningspärlor med massor av krom och lyx till våra vanligaste folkhemsbilar och de bilar du glömt att du minns!
525:-/person inkl lunch.

 

Världens nordligaste whiskydestilleri

Vi testar de gyllene dropparna hos High Coast Distillery som ligger vid den mäktiga Ångermanälvens mynning. Vi tar del av Ådalens historia, med flottningen och sågverket i fokus, men också de dramatiska händelserna 1931. Utflykten varar cirka fem timmar och kostar 995:- inklusive lunch och whiskyprovning.

 

Hemsö fästning: bomber, granater och spioner

Djupt nere i berget på Hemsön finns Sveriges bäst bevarade försvarshemlighet, ett underjordiskt fort från kalla krigets dagar. Ta del av den spännande historien om Hemsö Fästning, militära strategier och milsvid utsikt.
745:-/person inkl lunch.

 

Högakustenbron och lokala smaker

Vi besöker porten till världsarvet, den ståtliga Högakustenbron som är ett av Sveriges högsta byggnadsverk. Dagen bjuder på lokala specialiteter och hantverk, Sandöbron, historiska händelser i Ådalen och fika i 50-talsmiljö.
730:-/person inkl lunch och fika.

 

Hernö Gin och Västanåfallet

Doft av enbär och magisk natur. Vi börjar utflykten hos Hernö Gin, Sveriges första, världens nordligaste och även ett av världens mest prisbelönta gindestillerier. Känn doften av enbär, provsmaka olika sorters gin och lär känna hantverksdestilleriet. Efteråt besöker vi det brusande Västanåfallet och äter lunch tillsammans.
625:-/person inkl ginprovning och lunch.

 

Vandringstur på Hemsön

Guidad vandringtur på Hemsöns stigar, stenhällar och grusvägar med naturens spår av istiden och landhöjningen. Vi äter lunch med häpnadsväckande utsikt som sällskap på öns enda restaurang på Storåberget. Vid fint väder kanske vi ser Vänta Litets grund i horisonten. 865:-/person inkl lunch.

 

Historiekryssning i Höga Kusten och Ådalen

Världsarvsklassad natur, vyer, mäktiga broar, historiska händelserna och människorna i Höga Kusten. Det - tillsammans med en härlig skärgårdsbuffé – får vi oss till livs under vår båttur med M/S Ådalen III på Ångermanälven.
900:-/person inkl lunch och Högakusten-antologi.

Kulturskatten Mannaminne och lokal lunch

Nordingrå är känt för vackra byar, slingrande vägar och små fiskelägen. Här besöker vi kända museibyn Mannaminne, Bönhamns fiskeläger och äter lunch med lokala smaker på White Guide-restaurangen Gårdsbutiken.
695:-/person inkl lunch.


Dag 3. Kvarkens skärgård med Vasa

Idag gör vi strandhugg i kuststaden Vasa. Med en skärgård med mosaikliknande landskap runt hörnet erbjuder staden shopping, restauranger, parker och kaféer. Vill du upptäcka mer av Vasa eller Kvarkens skärgård kan du göra det på en av rederiets utflykter under uppehållet i Vasa.


Stadsrundtur och Replotbron

Upptäck Vasa där historia går hand i hand med nutid, stadens mest kända landmärken och ruinerna i gamla Vasa. Vi tar Finlands längsta bro över till Replot och besöker Världsarvsporten. 825:-/person inkl lunchbuffé och fika.

 

Levande skärgårdsbyar med buss

Landhöjningen i Kvarkens skärgård är ett unikt fenomen, som fortsätter att forma strandlinjerna i skärgården. Dagen bjuder på levande skärgårdsbyar, en rik historia, lokala produkter och välskötta bylandskap. 750:-/person inkl lunchbuffé

 

Kvarkens världsarv med buss

Dagen bjuder på unik natur och historia med besök i den karga och vackra Kvarkens skärgård, Finlands enda Unesco naturarv. Vi ser de unika De Geer-moränerna och hur landhöjningen påverkar området. 795:-/person inkl lunch.

 

Vasa inre skärgård med båt

Kryssning i Vasas inre skärgård genom smala sund, förbi skär och idylliska öar med sommarstugor. Vi får också lära känna en del av Vasa under stadsvandring i Inre hamnen och äter lunch vid stadens fina strandpromenad. 1 100:-/person inkl lunch.

  

Gamla Vasa och stadsrundtur

I Vasa möts historia och nutid. Vi ser landmärken, esplanader och de stora parkerna som skapar en egen atmosfär i kuststaden. Känn historiens vingslag i Gamla Vasa och ät lunch med havsutsikt vid Fiskstranden. 625:-/person inkl lunch.

 

Kryssning till Kvarkens skärgård

Landhöjningen gör att Kvarkens skärgård ständigt förändras. Vi ser en del av skärgården med både båt och buss. Dagen bjuder på skär och öar, levande skärgårdsbyar, lunch vid Finlands längsta bro och lokala hantverk. 1 250:-/person inkl lunchbuffé.

 

Stadsrundtur och kaffe med dopp

I Vasa möts historia och nutid. På den här rundturen ser vi Vasas viktigaste landmärken, esplanader och de stora parkerna som skapar kuststadens alldeles egna atmosfär. Vi besöker också Gamla Vasa med anor från 1200-talet, här dricker vi kaffe i Café Kuntsi.
345:-/person inkl fika.


Dag 4. Kryssningen avslutas – Hemorten
Den sista dagen på vår kryssning tillbringar vi till havs. Idag kan du passa på att shoppa till taxfreepriser eller varför inte koppla av på soldäck. Vid lunchtid dukas en brunch upp i restaurangen. I den fina spaanläggningen på däck 10 finns en utomhusjacuzzi där man har en härlig utsikt över Stockholms skärgård och inloppet till Stockholm. Här finns givetvis också möjlighet att köpa till behandlingar.  

Vi anländer till Stockholm där vår buss väntar. Under hemresan stannar vi längs vägen för rast och vi beräknas anlända till Göteborg ca 22:00.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i insides dubbelhytt · 2 frukostbuffé · en brunch · 3 middagar
Tillägg: Enkelhytt insides 2 675:- · dubbelhytt utsides från 1 810:- per hytt · eventuellt inträde till spa samt behandlingar · utflykter
Speciellt: Id-handling måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 23 år. Barn endast i målsmans sällskap.

Andra liknande resor:

Höga kusten

Höga kusten

Pilgrimsvandring

Inlandsbanan

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se