Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Oslo – Bodö
Vi reser med buss till Gardermoens flygplats, Oslo. Vi flyger till Kirkenes där vår buss möter oss och tar oss till vårt boende på Scandic Kirkenes där vi äter gemensam middag.

Dag 2. Hurtigruten inleds i Kirkenes
Vi gör en morgonutflykt med buss och lokalguide och ser bland annat gränsövergången mellan Norge och Ryssland i Storskog. Vid lunchtid är det sedan dags att gå ombord på M/S Kong Harald som blir vårt hem de kommande dagarna. Resan inleds genom Barents hav. Under eftermiddagen färdas vi längs Varangerhalvön till Båtsfjord och Berlevåg. Middag på kvällen.

Dag 3. Ombord Hurtigruten
Denna dag tillbringar vi ombord på vårt fartyg där vi njuter av helpension och trevliga vyer. Vid midnatt lägger vi till i Tromsö. Här kan vi besöka Ishavskatedralen för en midnattskonsert som varar cirka 45 minuter. Konserten måste förbokas senast en månad före avresan och kostar 745:-.

Dag 4. Vesterålen och Lofoten
På morgonen lägger vi till i Harstad. Under eftermiddagen blir det en timmes uppehåll i Stokmarknes. Här finns Hurtigrutemuseet och inträdet ingår i resans pris. Nära Trollfjorden har havsörnen sitt rike och här erbjuds örnsafari som en extra utflykt. Denna extrautflykt måste förbokas senast en månad före avresan och kostar 1 495:-. Middag på kvällen.

Dag 5. Helgelandskusten, polcirkeln, Sju systrarna
Tidig morgon passerar vi polcirkeln vid den 66:e breddgraden och åker vidare utmed Helgelandskusten. Efter en timmes uppehåll vid Sandnessjöen fortsätter vi söderut förbi de berömda bergstopparna Sju systrarna. Under eftermiddagen passerar vi Vegaöarna. Middag på kvällen.

Dag 6. Trondheim och Kristiansund
Vi angör Trondheim. En lokalguide tar oss med på en bussrundtur. Vi besöker bland annat Nidarosdomen. Inträdet till domkyrkan ingår i resans pris. Under kvällen lägger vi till i Molde. Middag på kvällen.

Dag 7. Bergen – Geilo
På morgonen gör båten ett kort stopp i Florö. Därefter fortsätter resan och vi korsar bland annat Sognefjorden. Efter lunch anländer vi till resans slutdestination Bergen. Vi reser med buss mot Geilo och Bardöla Höyfjellshotell. Middag på kvällen.

Dag 8. Geilo – Hemorten
Efter frukost startar resan mot Göteborg. Det finns möjlighet att bli avsläppt vid något av våra ordinarie lastställen utmed E6:an. Vi beräknas nå Göteborg cirka 19.00. Bussen fortsätter sedan mot Landvetters Bilhotell, Landvetters flygplats, Bollebygd, Borås och Ulricehamn.

Hyttinformation
Ospecificerad insideshytt utan fönster (ingår i resans pris)
Ospecificerad utsideshytt nedre däck, tillägg 1 945:- per hytt
Ospecificerad utsideshytt övre däck, tillägg 4 275:- per hytt

Ospecificerad enkelhytt insides utan fönster 3 995:-
Ospecificerad enkelhytt utsides med begränsad eller ingen utsikt, tillägg 4 895:- per hytt.

Ingår: Flyg Oslo–Kirkenes · 2 övernattningar i dubbelrum · 5 övernattningar på Hurtigruten i insides dubbelhytt · 7 frukostar · 7 middagar · 6 luncher · utflykt Kirkenes · inträde till Hurtigrutemuseet · stadsrundtur Trondheim med Nidarosdomen · reseledare
Tillägg: Enkelhytt och enkelrum hela resan från 3 995:- · Extra utflykt midnattskonsert 745:- · uppgradering till andra hyttkategorier
Resevaluta: Norska kronor
Speciellt: Det är möjligt att registrera ett betalkort ombord på Hurtigruten och betala alla kostnader på en nota. De som väljer att göra detta behöver endast en mindre summa kontanter. Tänk på att ta med rejäla och varma vinterkläder. Det finns inga garantier för att få se norrsken även om chanserna är goda.

Genomsnittligt omdöme

4.6 / 5

Baserat på 14 recensioner

2018-02-20

"En fantastik resa. Hoppas att det inte var sista resan vid denna tidpunkt på året. Utöka gärna med några resor till. Tiden 15febr-15 mars exempelvis. Bra guidningar i Bodö, Tromsö samt Kirkenäs. Guiden i Kirkenäs en pärla. Mkt humor och glimten i ögat. Maten på båten mkt god samt väl valda viner. Hög klass. Kommer att rekommendera denna underba"

2018-02-20

"En fantastisk resa så väl planerad. Prescis det som jag varit ute efter. Har sommartid rest från Kirkenes-Bergen vid ett tillfälle samt gjort ett stort antal resor på kortare turer som reseledare. Detta var ett stort drömmål som förverkligades. Tänk att få göra en sådan resa med bästa väder, sol, norrsken och bara lite vind. Nu är mina äventyr m"

Läs omdömen här!
Andra liknande resor:

Hurtigruten

Lofoten Nordkap

Nordkap

Polcirkeln

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se