Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Oslo – Bodö
Vi reser med buss till Gardermoens flygplats, Oslo. Vi flyger till Bodö, huvudorten i Nordlands fylkes huvudstad, Bodö. Här väntar en buss som tar oss till vårt centrala hotell Radisson Blu. Vi avslutar dagen med en gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Utflykt till Saltströmmen, ombordstigning Hurtigruten
Efter frukost tar en lokalguide med oss på en kortare sightseeingtur genom Bodö. Har vi tur kan vi få syn på havsörnar, då Bodö sägs ha världens tätaste population av denna mäktiga rovfågel. Därefter tar guiden oss med till världens starkaste tidvattenström, Saltströmmen. Sedan är det dags att återvända till staden och gå ombord på Hurtigruten. Vi checkar in på M/S Nordlys för fem nätter. I resans pris ingår ospecificerad utsideshytt inom kategori A, O, N, L och J. Vi avreser norrut under eftermiddagen. Under kvällen gör fartyget bland annat ett uppehåll i Lofotens huvudstad Svolvaer där vi ligger i hamn cirka en timme. Vår kryssning inkluderar helpension och under kvällen äter vi den första middagen ombord.

Dag 3. Tromsö
Dagens stora begivenhet är Tromsö, även kallat Nordens Paris. Här möter vi vår buss och gör en stadsrundtur med lokalguide. Hela kommunen har 72 000 invånare och är belägen 350 km norr om polcirkeln, vilket innebär att staden är en av världens största arktiska städer. Här ligger också världens nordligaste universitet med nästan 10 000 studenter. Naturligtvis gör vi ett besök i den kända Ishavskatedralen med sin speciella arkitektur inspirerad av den arktiska naturen.

Dag 4. Nordkap
Under förmiddagen kommer vi till Honningsvåg där en buss väntar för att ta oss till den sägenomspunna Nordkapsklippan på Mageröya. Väl där befinner vi oss på 71:a breddgraden, och det enda som finns mellan oss och Nordpolen är Svalbard. Vi får nu god tid på oss att uppleva denna plats, vid Ishavets rand. Vi får bland annat se en fantastisk film om hur ett år gestaltar sig här uppe – , exempelvis går inte solen ned på två och en halv månad under sommaren. Vyn över Ishavet på Europas nordligaste plats blir för många ett minne för livet. Vi återvänder sedan med buss till vår båt.

Dag 5. Kirkenes
I Kirkenes vänder M/S Nordlys tillbaka söderut, men först ska vi med buss och lokalguide ta en tur i denna stad, som ligger längre österut än Istanbul. Vi ser också den ryska gränsen vid Storskog och får se den nedlagda gruvan i Björnevatn. Närheten till Ryssland går inte obemärkt förbi, bland annat är vägskyltar skrivna på både norska och ryska. Efter rundturen återvänder vi med buss till vår båt.

Dag 6. Hammerfest och Tromsö
Då fartyget lägger till i Hammerfest är vi i världens nordligaste stad. Här fick man som första stad i norra Europa, elektriskt ljus år 1891. I Hammerfest huserar den berömda Isbjörnsklubben där man kan bli medlem som bevis på att man besökt världens nordligaste stad. Medlemskapet är till för att stödja föreningens arbete med att bevara den arktiska historien och kulturen. Vid midnatt lägger vi återigen till i Tromsö och denna gång erbjuder Hurtigruten sina gäster en stämningsfull midnattskonsert i Ishavskatedralen( extrautflykten kostar 550:- och måste föranmälas vid bokning).

Dag 7. Harstad – Oslo – Hemorten
Idag lämnar vi vårt fartyg och tar oss med buss till Evenes flygplats, för att därefter flyga tillbaka till Gardermoen. Där väntar en buss som tar oss mot Göteborg. Resenärer som bokar resan från Stockholm eller Köpenhamn fortsätter hem med anslutande flyg. Därmed är vår arktiska vinterresa över för denna gång. Vi beräknas nå Göteborg cirka 18.30.

Ingår: Flyg Oslo - Bodö · flyg Evenes - Oslo · en övernattning i dubbelrum · 5 övernattningar på Hurtigruten i ospecificerad utsides dubbelhytt kategori USPT · 6 frukostar · 6 middagar · 5 luncher · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelhytt 2 795:- · Extra utflykt midnattskonsert 550:-
Resevaluta: Norska kronor
Speciellt: Det är möjligt att registrera ett betalkort ombord på Hurtigruten och betala alla kostnader på en nota. De som väljer att göra detta behöver endast en mindre summa kontanter. Tänk på att ta med rejäla och varma vinterkläder. OBS! Det finns inga garantier för att få se norrsken även om chanserna är goda.

14 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.6 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Nordkap

Jokkmokk

Jokkmokk

Hurtigruten

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se