Inga fler avgångar i år

tid

06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.10 Alingsås, 08.30 Vårgårda och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Stockholm
Avresa från hemorten under morgonen. Vi stannar i Götene och Arboga innan vi kommer till Stockholm. Tallinks färja avgår 17.30. Vi bor i tvåbäddshytt med båda sängarna på golvet. I baren spelar dansbandet upp och lite senare blir det underhållning av en showgrupp. I puben sjunger en trubadur och dansgolvet är öppet till långt fram på småtimmarna. Vi fyndar i fartygets välsorterade butik. Stor middagsbuffé ingår.

Dag 2. Tallinn – Dagö
Efter en god frukost ombord lägger färjan till 10.00 i Tallinn. Vi kör sedan genom centrum och vidare söderut mot Haapsalu. Färjan till Dagö tar runt 90 minuter och ombord äter vi en lättare lunch som ingår i resans pris. Under eftermiddagen möter vi vår lokalguide som visar oss runt på Dagö och ger oss en inblick i livet på ön. Ön har endast cirka 12 000 invånare som bor i mindre byar och samhällen. Landskapet präglas fortfarande av jordbruk. Vi besöker även fyren vid Kopu och inträdet ingår i resans pris. Under början av kvällen inkvarterar vi oss på Hotel Lookese i Käine. Middag på kvällen och besök på ett lokalt ölbryggeri.

Dag 3. Dagö – Ösel
Efter tidig frukost träffar vi vår lokalguide som ska visa oss runt på ön Ösel. Vi reser mot Sorö och tar färjan över till Ösel, överfarten tar cirka 70 minuter. Vi fortsätter till Kuressaare som med sina cirka 15 000 invånare är största orten på Ösel. Vi besöker bland annat stadens biskopsborg som är öns främsta sevärdhet. Efter en gemensam lunch bekantar vi oss med stadens centrala delar. Under sen eftermiddag checkar vi in på SPA Hotel Meri. Middag på kvällen.

Dag 4. Ösel – Tallinn
Tidig frukost och utcheckning från hotellet. Vi reser cirka en timme till Kuivastu och därefter blir det en kort färjeöverfart till fastlandet. Vid lunchtid når vi Tallinn och får eftermiddagen fri för egna strövtåg och shopping. Färjan avgår 18.00 och vi avslutar dagen med ett smörgåsbord.

Dag 5. Stockholm – Hemorten
Frukostbuffé. Vi beräknas anlända till Stockholm 10.15 och fortsätter därefter till Göteborg som vi når cirka 18.00.

Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum och dubbelhytt · 4 frukostar · 2 luncher · 2 middagar · 2 smörgåsbord · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 850:- · Utsideshytt från 325:- per hytt
Resevaluta: Euro
Speciellt: Pass måste visas vid ombordstigning oavsett ålder. Åldersgräns 23 år. Barn och ungdomar endast i målsmans sällskap. Är du inte svensk medborgare måste du kontakta vår kundtjänst för att meddela nationalitet.
Andra liknande resor:

Sparesa Estland

Riga-Tallinn

Tallinn

Estland runt

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se