tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Bremen
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi söderut och checkar in på vårt övernattningshotell i utkanten av Bremen. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Bremen – Haag
Efter frukost reser vi västerut och passerar gränsen till Nederländerna redan under morgonen. Under förmiddagen passerar vi Groningen och Heerenveen innan vi kör över Nordsjövallen. Den tre mil långa fördämningen Afsluitdijk byggdes mellan 1927 och 1932. För att beskåda den imponerande konstruktionen stannar vi vid en utsiktsplats där det även finns ett utsiktstorn och en liten servering. Resan fortsätter sedan genom det klassiska holländska landskapet. Under kvällen anländer vi till vårt hotell Crowne Plaza vid den lummiga Van Stolk-parken en bit utanför Haags stadskärna. Vi äter gemensam middag på hotellet samtliga kvällar.

Dag 3. Haag
Idag har vi möjlighet att se mer av Nederländernas administrativa centrum Haag. I denna moderna storstad finner vi en mängd ambassader, Nederländernas regerande instanser och det vackra Fredspalatset som inhyser Internationella domstolen, ett av FN:s sex huvudorgan. Under dagen besöker vi det alldeles speciella konstverket Panorama Mesdag. Målningen är en så kallad rundmålning med en diameter på omkring 36 meter, och vi upplever den från en plattform i mitten av rummet. Eftermiddagen är sedan fri för egna strövtåg i staden innan vi återvänder till hotellet för gemensam middag.

Dag 4. Delft
Efter frukost åker vi till Delft, staden som är världskänd för sitt blå porslin. Här föddes och verkade den berömde konstnären Johannes Vermeer, och i den gotiska kyrkan Nieuwe Kerk ligger de flesta av det nederländska kungahusets medlemmar begravda. Under vår utflykt besöker vi en traditionell keramikfabrik där vi får en guidad tur och lär oss mer om Delftfajans. Vi har även tid att vandra längs de karakteristiska kanalerna och ta del av stadens utbud av restauranger och kaféer innan vi återvänder till Haag för gemensam middag på vårt hotell.

Dag 5. Haag – Bremen
Frukost och därefter avresa mot Tyskland. Under kvällen når vi vårt övernattningshotell utanför Bremen där vi avslutar dagen med en gemensam middag.

Dag 6. Bremen – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara åter i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Den flytande blomsterparaden
Den 2–5 juli genomförs den årliga flytande blomsterparaden i Westland. Detta område i sydvästra Nederländerna är känt för sina trädgårdsodlingar, och under dessa dagar görs flytande konstverk av skörden med blommor, grönsaker och andra växter. De väldoftande och färgglada båtarna tar sig fram i olika städer, och under en av dagarna gör vi ett besök för att beskåda detta evenemang.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 195:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Programmet kommer att utföras i olika ordning på grund av blomsterparadens utformning.

Andra liknande resor:

Höjdpunkter Holland

Amsterdam

Kryssning Rhen

Flandern

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se