Dag 1. Hemorten – Berlin
 Vi åker genom södra Sverige och Danmark. I Gedser tar vi färjan över till Rostock. Färjan tar drygt två timmar och det finns möjlighet att äta lunch ombord. Strax utanför Berlin stannar vi för att övernatta på Seehotel Zeuthen. På kvällen äter vi middag tillsammans.

Dag 2. Berlin – Wrocław
Efter frukost fortsätter vi resan mot Wrocław, som är Polens fjärde största stad. Staden ligger vid floden Oders dalgång i sydvästra Polen och är byggd på tolv öar, sammanfogade med hundratals broar. Vi checkar in på femstjärniga Sofitel Wrocław, som ligger i gamla stan med närhet till shopping och trevliga restauranger och kaféer. Här bor vi i tre nätter och frukost ingår samtliga dagar. Resten av dagen kan man till exempel besöka Wrocławs magiska julmarknad, som sträcker sig från Marknadstorget ner till floden. I de många torgbodarna erbjuds polskt hantverk och andra konstföremål, men även typiska delikatesser från Central- och Östeuropa och det varma kryddade ölet ”grzaniec”.

Dag 3. Wrocław
Dagen börjar med en guidad rundtur i Wrocław. Vi ser gamla stan med bland annat rådhuset och Solnytorget. På Universitetsmuseet besöker vi Leopolds Aula och kan beundra takmålningen av italienske Christophorus Tausch. Turen avslutas på Ostrów Tumski, som även kallas för katedral-ön. Området är den urspungliga gamla stan i Wrocław. Här tänds gatlyktorna manuellt på kvällen av en lykttändare i tidsenliga kläder. Efter turen har vi egen tid för att återvända till julmarknaden, känd som en av Polens största och finaste. För den historiskt intresserade rekommenderas ett besök på Wrocławs historiska centrum. Även saluhallen Hala Tagowa är väl värd ett besök.

Dag 4. Wrocław, tillvalsutflykt till Książ
Idag har vi hela dagen fri för egna aktiviteter. För dem som vill finns det möjlighet att följa med på en tillvalsutflykt till slottet Książ, som ligger utanför staden Walbrzych drygt 7 mil sydväst om Wrocław. Slottet stod färdigt 1292 och är det största i Schlesien. Under andra världskriget arbetade tyskarna här med ”Projekt Riese”, som bland annat innebar en ombyggnad av slottet och utgrävning av ett omfattande nätverk av underjordiska tunnlar. Projektet slutfördes aldrig, men vi besöker slottet och tunnlarna och får veta mer om den spännande historien bakom. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris från 235:-.

Dag 5. Wrocław – Berlin
Efter frukost reser vi mot Berlin. Vi checkar in på Hotel Arcona Potsdam sydväst om Berlin. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 6. Berlin – Hemorten
Frukost och därefter avresa mot Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel.  Vår båt avgår 13.00. Vi beräknar vara åter i Göteborg cirka 21.45.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 2 middagar · stadsrundtur Wrocław · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1355 sek · tillvalsutflykt till Książ
Resevaluta: Polska złoty
Speciellt: På avresan 3/12 bor vi på Hotel Arcona Potsdam på vägen ner dag 1.

Andra liknande resor:

Tjeckiska pärlor

Prag

Prag

Dresden Spreewald

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se