tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.30 Varberg, 08.50 Falkenberg, 09.20 Halmstad och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Malmö
Vi reser söderut mot Malmö. Väl framme får vi fri tid för lunch på egen hand. Under eftermiddagen besöker vi Malmöhus slott, som är nordens äldsta bevarade renässansslott. Vi får en guidad rundtur och får höra om kastellets långa och händelserika historia. Vi checkar sedan in på Comfort Hotel Malmö och äter en gemensam middag. 

Dag 2. Bosjökloster och Ystad
Efter frukost besöker vi Bosjökloster slott och trädgårdar. Slottet ligger vid Ringsjön och grundades på slutet av 1100-talet. Vi gör en guidad rundtur i delar av slottet, trädgårdarna, kyrkan och parken. Vi får lära oss om Bosjöklosters långa historia och hur det sköts idag. Vi äter en gemensam lunch på slottet innan vi åker vidare till Ystad  och gör en gemensam stadspromenad med en lokalguide. Gatunätet i gamla staden är i stort sett oförändrat sedan medeltiden och här finns kullerstensgränder och korsvirkeshus. Apotekarhuset från 1400-talet är ett av de äldsta ännu bebodda husen i hela Skandinavien. Henning Mankells böcker om kommissarie Kurt Wallander utspelar sig i Ystad och här finns en rad miljöer från böckerna och filmerna. Vi återvänder sedan till Malmö och äter en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Malmö – Hemorten
Frukost och utcheckning från hotellet. Vi reser till Tykarpsgrottan utanför Hässleholm, som är en före detta kalkstensgruva och gör en guidad rundtur. Gruvan var i bruk mellan mitten på 1700-talet och 1888 och idag hittar man en 20 000 m2 underjordisk labyrint med salar, gångar och hundratals pelare. Under vinterhalvåret är grottan även en sovkammare för flera fladdermusarter. Vi åker vidare till Hovdala slott där vi börjar vårt besök med en gemensam lunch. Efteråt gör vi en guidad rundtur av slottet som har anor från medeltiden. Under vårt besök leds vi igenom flera hundra års historia och olika levnadsöden. Vi påbörjar sedan vår hemresa och beräknas vara i Göteborg cirka 18.30.

Ingår: Buss t/r · 2 övernattningar i dubbelrum · 2 frukostar · 2 luncher · 2 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 560:-

Andra liknande resor:

West Side Story

La Traviata

Elvis & Cash

Skifs

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se