tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. Väl i Rostock fortsätter vi till Berlin och centrala Hotel Sorat Ambassador som vi når cirka 20.00. Middag på egen hand.

Dag 2. Berlin – Cottbus
Efter frukost har vi tid att strosa runt på någon av Berlins många julmarknader och äta lunch på egen hand. På eftermiddagen fortsätter vi söderut mot Cottbus, delstaten Brandenburgs näst största stad. Den ligger vid floden Spree i sydöstra delen av Spreewald och är tvåspråkig tack vare sina många sorbiska invånare. Här checkar vi in på fyrstjärniga hotell Lindner Congress, centralt beläget nära den historiska stadskärnan. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Cottbus
Vi äter frukost på hotellet och har sedan hela dagen fri för egna aktiviteter. Cottbus traditionella julmarknad breder ut sig i stadens centrum och kallas ”de tusen stjärnornas julmarknad”. På torget Altmarkt reser sig den för tyska julmarknader så typiska julpyramiden i trä och här finns också det berömda 50 meter höga pariserhjulet. I de julpyntade stånden finner man lokalt hantverk i glas, porslin, trä och ull samt gastronomiska specialiteter. Överallt doftar det av brända mandlar, Glühwein och granris. Middag intas på egen hand.

Dag 4. Cottbus – Lübbenau – Berlin
Efter frukost och utcheckning beger vi oss västerut mot det kanalrika Spreewaldområdet som sedan lång tid bebos av sorber, ett västslaviskt folkslag med en välbevarad kultur. Staden Lübbenau ligger i den del av Spreewald som är biosfärreservat och upptaget på Unescos världsarvslista. Här gör vi en kanalbåttur med en flatbottnad båt, av lokalbefolkningen kallad Kahn, till julmarknaden på Freilandmuseum Lehde som har temat ”julen som den var förr i tiden”. Under eftermiddagen fortsätter vi till utkanten av Berlin. Gemensam middag på hotellet.

Dag 5. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 2 middagar · kanalbåttur i Lübbenau · reseledare
Tillägg: Enkelrum 795:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Om kanalerna i Lübbenau är frusna kan båtturen inte utföras. I så fall gör vi i stället en promenad tillsammans med båtkarlarna genom det vintriga landskapet till julmarknaden vid friluftsmuseet Lehde.

Andra liknande resor:

Dresden Spreewald

Tysklands historia

Berlin

Berlin

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se