tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.10 Alingsås, 08.30 Vårgårda, 09.30 Lidköping, 12.00 Örebro, 16.00 Stockholm och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Stockholm
Avresa från hemorten under morgonen. Vi stannar i Götene och Arboga och kommer sedan till Stockholm där vi går ombord på Tallinks fartyg som avgår 17.30. På kvällen är det underhållning ombord. För dem som önskar serveras det stor middagsbuffé som behöver förbokas innan resan. Pris 330:-

Dag 2. Tallinn – Sankt Petersburg
Efter frukost ombord anländer vi till Tallinn. Vi kliver på bussen som tar oss till den ryska gränsen vid Narva, där vi gör ett kortare besök. Efter att vi kommit in i Ryssland fortsätter vi till Sankt Petersburg och Hotel Ladoga, där vi bor i fyra nätter. Middag på kvällen.

Dag 3. Sankt Petersburg
Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss med på en stor stadsrundtur i Sankt Petersburg. Ståtliga palats, gator och avenyer ger ett pampigt intryck. Därefter äter vi gemensam lunch där vi bland annat bjuds på borsjtj, den traditionella ryska rödbetssoppan. På eftermiddagen besöker vi Vinterpalatset med sina konstskatter. Det är även här man finner Eremitaget, ett konstmuseum. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt Peterhof
Vi beger oss på en guidad utflykt till Peterhof, som är känt för alla sina vackra fontäner. Mest känd är Stora kaskaden, en vattentrappa nedanför palatset, bestående av 64 fontäner och 37 förgyllda bronsskulpturer. Här finner vi även en skulptur föreställande Simson, som bänder upp lejonets gap. Detta ska symbolisera Rysslands seger över Sverige i slaget vid Poltava. Framåt eftermiddagen åker vi ut till Nikolajevskijpalatset för en folkloreafton. Väl tillbaka på hotellet äter vi en sen middag.

Dag 5. Utflykt Peter Paulfästningen
Frukost och sedan avfärd till Peter-Paulfästningen. Fästningen är stadens äldsta del och en av de främsta sevärdheterna. På eftermiddagen gör vi en båttur på Neva. Middag på kvällen.

Dag 6. Sankt Petersburg – Helsingfors
Efter frukost är det dags att lämna Sankt Petersburg. Vi reser mot Karelska näset och Viborg, där vi i mån av tid gör ett kortare stopp. Vi fortsätter till Vaalimaa vid den finska gränsen och når sedan Helsingfors. Silja Lines fartyg avgår 17.00. För dem som önskar erbjuds det middagsbuffé som behöver förbokas innan resan. Pris 385:-

Dag 7. Stockholm – Hemorten
Frukost i matsalen. Vi beräknar anlända till Stockholm 09.30 och därefter fortsätter vi mot Göteborg som vi når cirka 17.30.

Visum

Om ni inte vill ansöka om visumet på egen hand, erbjuder vi visumhantering mot en kostnad på 800 kronor. Detta väljer ni vid bokningstillfället och i kostnaden ingår både visum och visumhantering. Senast fem veckor före avresa måste ert pass och intyg på reseförsäkring vara oss tillhanda. Passet måste gälla i sex månader efter hemkomst och ha två tomma sidor för stämpling/visering. En reseförsäkring ingår vanligtvis i en normal hemförsäkring. Kontakta ert försäkringsbolag och beställ ett underskrivet intyg på engelska. Passet och viseringen får ni tillbaka i bussen vid avresan. 

Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 2 övernattningar i dubbelhytt · 6 frukostar · en lunch · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 240:-, utsideshytt från 195:- per hytt, middagsbuffé utresa 330:-, middagsbuffé hemresa 385:- · visum 800:-
Resevaluta: Rysk rubel och euro för lunch dag 2 och dag 6
Speciellt: På avresan 7/5 kan utflykterna komma att genomföras i annan ordning, på grund av Segerdagen den 9 maj. På avresan 9/9 bor vi på Hotel Saint Petersburg i Sankt Petersburg.

315 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärna

Andra liknande resor:

Europeiska Ryssland

St Petersburg Moskva

Sankt Petersburg

Finland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se