tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.10 Alingsås, 08.30 Vårgårda, 09.30 Lidköping, 12.00 Örebro, 16.00 Stockholm och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Stockholm
Avresa från hemorten under morgonen. Vi stannar i Götene och Arboga och kommer sedan till Stockholm där vi går ombord på Tallinks fartyg som avgår 17.30. På kvällen är det underhållning ombord. För dem som önskar serveras det stor middagsbuffé som behöver förbokas innan resan. Pris 375:-

Dag 2. Tallinn – Sankt Petersburg
Efter frukost ombord anländer vi till Tallinn. Vi kliver på bussen som tar oss till den ryska gränsen vid Narva, där vi gör ett kortare besök. Efter att vi kommit in i Ryssland fortsätter vi till Sankt Petersburg och Hotel Azimut där vi bor i fyra nätter. Middag på kvällen.

Dag 3. Sankt Petersburg
Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss med på en stor stadsrundtur i Sankt Petersburg. Ståtliga palats, gator och avenyer ger ett pampigt intryck. Därefter äter vi gemensam lunch där vi bland annat bjuds på borsjtj, den traditionella ryska rödbetssoppan. På eftermiddagen besöker vi Vinterpalatset med sina konstskatter. Det är även här man finner Eremitaget, ett konstmuseum. Middag på kvällen.

Dag 4. Peterhof
Vi beger oss på en guidad utflykt till Peterhof, som är känt för alla sina vackra fontäner. Mest känd är Stora kaskaden, en vattentrappa nedanför palatset, bestående av 64 fontäner och 37 förgyllda bronsskulpturer. Här finner vi även en skulptur föreställande Simson, som bänder upp lejonets gap. Detta ska symbolisera Rysslands seger över Sverige i slaget vid Poltava. Framåt eftermiddagen åker vi ut till Nikolajevskijpalatset för en folkloreafton. Väl tillbaka på hotellet äter vi en sen middag.

Dag 5. Peter Paulfästningen
Frukost och sedan avfärd till Peter-Paulfästningen. Fästningen är stadens äldsta del och en av de främsta sevärdheterna. På eftermiddagen gör vi en båttur på Neva. Middag på kvällen.

Dag 6. Sankt Petersburg – Helsingfors
Efter frukost är det dags att lämna Sankt Petersburg. Vi reser mot Karelska näset och Viborg, där vi i mån av tid gör ett kortare stopp. Vi fortsätter till Vaalimaa vid den finska gränsen och når sedan Helsingfors. Silja Lines fartyg avgår 17.00. För dem som önskar erbjuds det middagsbuffé som behöver förbokas innan resan. Pris 425:-

Dag 7. Stockholm – Hemorten
Frukost i matsalen. Vi beräknar anlända till Stockholm 09.30 och därefter fortsätter vi mot Göteborg som vi når cirka 17.30.

Visum

Du behöver visum för att få resa till Ryssland. Visum kan tidigast sökas 3 månader före avresa.

Mer information om hur man ansöker kommer skickas ut till alla resenärer närmare avresa.


Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 2 övernattningar i dubbelhytt · 6 frukostar · en lunch · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 995:- · Dubbelhytt utsides från 295:- per hytt · middagsbuffé utresa 375:- · middagsbuffé hemresa 425:-
Resevaluta: Rysk rubel och euro för lunch dag 2 och dag 6

Andra liknande resor:

Europeiska Ryssland

St Petersburg Moskva

Sankt Petersburg

Finland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se