tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Gedser–Rostock som tar strax under två timmar. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Berlin där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Berlin – Brno
Efter frukost fortsätter vi vår resa mot Tjeckien och staden Brno. Vi stannar för lunch utmed vägen. Under sen eftermiddag når vi Hotel Voronez. Middag på kvällen.

Dag 3. Brno – Budapest
Avresa mot Budapest som vi når vid lunchtid. Det blir egen tid för lunch i centrum av Budapest. Vi rekommenderar ett besök i saluhallen. Därefter checkar vi in på Hotel Leonardo Budapest. På kvällen äter vi gemensam middag .

Dag 4. Budapest – Cluj-Napoca
Avresa till den rumänska gränsen där vi möter vår lokalguide som kommer att ledsaga oss under vår vistelse i landet. Under eftermiddagen kommer vi fram till Cluj-Napoca, Transsylvaniens största stad, och gör en stadsrundtur. Vi ser bland annat den gotiska Mikaelskyrkan. Vi checkar in på hotell Golden Tulip Ana Dome. Middag på kvällen.

Dag 5. Cluj-Napoca – Braşov
Frukost. Vi åker vi till kulturskyddade Sighisoara. Här föddes Vlad Ţepeş som stått som förlaga till Bram Stokers vampyrgreve Dracula. Vi fortsätter till Braşov, och tar in på Ana Hotel Sport i Poiana Braşov där vi bor i två nätter.

Dag 6. Braşov
Frukost och därefter gör vi en tur till Peleşslottet. Detta slott uppfördes 1873 av Carol I, Rumäniens förste kung. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. På kvällen blir det folkloreafton inklusive middag och vin på restaurang Şura Dacilor i Poiana Braşov.

Dag 7. Braşov– Sibiu
Frukost och därefter rundtur i staden Braşov. Vi ser bland annat Svarta kyrkan och rådhuset. På vår väg mot Sibiu besöker vi Draculas slott i Bran. Under sen eftermiddag når vi Sibiu. Vi checkar in på Golden Tulip Ana Tower Sibiu där vi bor i två nätter. Middag på vårt hotell.

Dag 8. Sibiu
Vår guide tar med oss på en intressant stadsrundtur i Sibiu. Några av höjdpunkterna är Brukenthalpalatset och den evangeliska katedralen. Under eftermiddagen besöker vi glasikonmuseet. På kvällen äter vi middag i den närliggande byn Sibiel (inklusive snaps och vin) där vår grupp välkomnas av riddare.

Dag 9. Sibiu – Arad
Dagens första stopp gör vi i Hunedoara med ett besök på slottet Hunyadi, byggt i gotisk renässansstil. Nu lämnar vi Karpaterna och reser mot låglandet och dagens mål, staden Arad. På vägen stannar vi för en vinprovning. I Arad tar vi in på hotell Continental Forum 4 och äter vår sista rumänska middag.

Dag 10. Arad – Bratislava
Frukost och avresa mot den slovakiska huvudstaden Bratislava och incheckning på Hotel Bratislava. Middag på kvällen.

Dag 11. Bratislava – Berlin
Frukost och avresa mot Berlin. Vårt övernattningshotell ligger i utkanten av Berlin. Middag på kvällen.

Dag 12. Berlin – Hemorten
Frukost och avresa till Rostock. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 11 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 995:-
Resevaluta: Euro, ungerska forinter, tjeckiska koruna och rumänska lei
Speciellt: På avresan 27/4 bor vi dag 3 på Hotel Mercure Buda, dag 5-7 på Ramada Brasov Hotel och dag 7-9 på Ramada Sibiu Hotel.

Andra liknande resor:

Bulgarien

Budapest

Budapest

Budapest

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se