tid

Avgångstider 10.00 Ulricehamn, 10.30 Borås, 11.30 Göteborg, 12.30 Varberg, 13.20 Halmstad och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Karlshamn
Vi reser till Karlshamn via Halmstad och når Karlshamn under början av kvällen. Klockan 19.00 avgår DFDS färja från Karlshamn och det blir en fin tur längs Blekinges kust. Under tiden intar vi en god tvårätters middag. Efter middagen finns tid att avnjuta en god drink tillsammans och bara umgås.

Dag 2. Klaipeda – Vilnius
Frukost ombord på färjan som beräknas lägga till i Klaipeda under morgonen. Vi fortsätter sedan med vår buss österut längs de moderna motorvägarna till Vilnius. På vägen stannar vi för lunchuppehåll i Kaunas. Staden ligger vid floderna Nemunas och Neris sammanflöde och är Litauens näst största stad. Under eftermiddagen når vi Vilnius och vårt hotell Best Western Vilnius. Hotellet ligger strax intill köpcentret Europa på norra sidan av floden Neris.

Dag 3. Vilnius
Efter frukost möter vi vår lokalguide som visar oss runt i centrala Vilnius. Delar av Vilnius lades i ruiner under andra världskriget men har senare återuppbyggts. Stadens historiska centrum finns med på Unescos världsarvslista och hyser många betydande byggnader från olika epoker, som gotik, renässans och barock. Eftermiddagen och kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 4. Vilnius – Klaipeda
Efter frukost lämnar vi vårt hotell och Vilnius. På vägen västerut stannar vi vid Trakai som ligger cirka tre mil väster om Vilnius. Den gamla kungaborgen ligger på en ö i sjön Galve. Vi stannar för en promenad runt ön och borgen, som vi endast ser utvändigt. Vi fortsätter sedan norrut mot Šiauliai för ett besök på korskullen, ett pilgrimsmål och en helig plats för många litauer. På korskullen finns över hundratusen kors i olika storlekar. Efter besöket reser vi västerut mot Klaipeda och har några timmars fri tid i centrum innan vi går ombord på färjan. Stadens tidigare namn var Memel och den har alltid varit en viktig hamnstad som under historiens gång tillhört både Tyska orden och Preussen. Under kvällen checkar vi in på färjan och avslutar dagen med en gemensam middag ombord.

Dag 5. Karlshamn – Hemorten
Vi äter frukost ombord och vår färja beräknas ankomma till Karlshamn 09.00. Väl i land möter vi vår buss och påbörjar resan mot hemorten. Vi beräknas anlända till Göteborg vid lunchtid.

Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum och dubbelhytt · 4 frukostar · 2 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum och enkelhytt från 1 595:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Efter katalogtryck har avresetiden tidigarelagts en timme. På avresan den 15/5 kommer bokningar gjorda efter den 29/4 tilldelas boende i en dubbelhytt med våningssäng.

Genomsnittligt omdöme

4.4 / 5

Baserat på 90 recensioner

2016-09-28

"En otroligt bra och prisvärd resa. Vi fick se nästan hela Litauen samt höra mycket om landets historia. Reseledaren Malle var fantastisk. Redde snabbt och lugnt ut att tre resenärer glömt passen hemma. Berättade levande om Baltikum i allmänhet och Litauen i synnerhet. Lät oss se mer än vi hade trott. Var mycket personligt engagerad i samtliga res"

2016-09-07

"Radisson BLU var ett jättefint hotell, härligt läge vid floden och fantastiskt god frukost! Mycket bra med fritt wifi. Christian kör lugnt och bra, mycket serviceminded! Bra med fritt wifi i bussen på svensk mark. Resan som sådan var en mycket positiv upplevelse."

Läs omdömen här!

Andra liknande resor:

Vilnius

Minsk

Riga

Riga-Vilnius

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se