Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.00 Landvetter, 07.30 Göteborg, 07.45 Lerum, 08.10 Alingsås och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Resan startar 07.30 och vi reser nordost mot Alingsås och Skara. När vi passerat Mariestad svänger vi västerut mot Torsö. Vi inleder med förmiddagsfika på Restaurang Brygghuset där vi även möter vår lokalguide. Därefter reser vi över den ståtliga drygt 900 meter långa Torsöbron som sedan 1994 förbinder ön med fastlandet.

Tillsammans med Kinnekulle har området runt Torsö och Brommö utsetts till biosfärområdet Vänerskärgården av Unesco. Här finns drickbart Vänervatten, tysta zoner, natur- och kulturrikedom. En av dagens höjdpunker blir besöket på den bilfria ön Brommö som nås genom en kort båtfärd. Med lite tur visar sig älg, tjäder, havsörn eller fiskgjuse som alla finns i området.

Lokalguiden tar oss med på en intressant resa och berättar om hur öborna levde förr och hur livet är idag på de tre öarna. Vi får bland annat reda på vem Torsövargen var och varför Brommöborna kallas ”sotepinnar”. Vi besöker Fågelö kapell med sjömanskyrkogården samt Torsö hembygdsmuseum där vi får lära oss mer om Vänerns eget mytomspunna sjöväsen ”Koffa”. Efter en händelserik dag som även inkluderar en gemensam lunch återvänder vi mot Göteborg som vi når cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · förmiddagsfika på Restaurang Brygghuset · lunch · färjeöverfart till Brommö · entréavgifter till museerna · lokalguide

91 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.5 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Sandgrund

Hjalmars revy

Kobergs slott

Smokie

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se