Dag 1. Hemorten – Liège
Vi flyger till Bryssel. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Liège, regionen Valloniens mest välbesökta stad. Vi bor tre nätter på Ramada Plaza Liège City Center, beläget vid floden Meuse, och äter gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Liège
Frukost. Vi börjar dagen med en stadstur tillsammans med en lokalguide. Under vår promenad i Lièges centrum ser vi bland annat furstbiskoparnas palats, Sankt Paulskatedralen och rådhuset. Mellan torgen Place du Marché och Place Saint-Lambert breder julmarknaden ut sig med runt 200 bodar där man hittar allt från julpynt till lokalt hantverk och gastronomiska specialiteter. Efter den guidade promenaden har vi resten av dagen fri för egna strövtåg. På kvällen har vi möjlighet att på egen hand botanisera bland stadens stora utbud av restauranger.

Dag 3. Utflykt Valkenburg och Aachen
Frukost. Idag ska vi besöka ytterligare två städer som är berömda för sina julmarknader. Vi inleder med ett stopp i Valkenburg i Holland. Här finns dels en traditionell julmarknad, dels något så unikt som julmarknader under jord i stadens grottor. (Inträdesbiljett till grottorna tillkommer.) Efter lunch på egen hand i pittoreska Valkenburg fortsätter vi till den tyska staden Aachen som har en av Tysklands populäraste julmarknader. Längs gatorna vid katedralen och rådhuset finns mängder av bodar, och det doftar av glühwein och den typiska pepparkakan Aachener Printen. Marknadens maskot Printenmann är en 6 meter hög pepparkaksgubbe! Framåt sen eftermiddag återvänder vi till Liège. Middag på egen hand.

Dag 4. Liège – Hemorten
Efter frukost är det fri tid tills transferbussen tar oss till Bryssels flygplats. Vi flyger till hemorten.

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · stadsrundtur i Liège · två dryckesbiljetter för smakprovning på Lièges julmarknad · utflykt enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 895:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Valkenburg

Bryssel Antwerpen

Flandern

Moseldalen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se