Dag 1. Hemorten – Rom
Vi flyger till Rom och tar oss sedan vidare till vårt hotell H10 Roma Citta eller Roma Villa Carpegna.

Dag 2. Rom
Frukost och sedan möter vi vår lokalguide som tar oss med på en heldagstur i den italienska huvudstaden. Rom grundades enligt traditionen år 753 f.Kr. och har historiskt varit en av västvärldens viktigaste städer. Om detta vittnar många storslagna monument från olika epoker. Under rundturen ser vi bland annat Vatikanen med Petersplatsen, Spanska trappan, Fontana di Trevi, Pantheon och Colosseum. Gemensam middag på hotellet. 

Dag 3. Rom
Frukost och sedan är dagen fri för egna aktiviteter. I staden finns en mängd intressanta museer med konstskatter från olika epoker, exempelvis Vatikanmuseerna och Palazzo Massimo. Det är också härligt att strosa runt bland gränder och torg i historiska centrum och insupa den unika atmosfären.

Dag 4. Rom – Pompeji – Sorrento
Efter frukost lämnar vi vårt hotell och reser mot Sorrento. Vi stannar för lunch och därefter besöker vi Pompeji med lokalguide. Staden begravdes under aska och pimpsten från vulkanen Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. och återupptäcktes först 1748 då utgrävningar påbörjades. Arkeologer har frilagt gator, hus och tempel. Efter besöket fortsätter vi mot Sorrento som ligger på en egen halvö vid Neapelbukten med vacker utsikt mot Vesuvius och Neapel. Här tar vi in på vårt hotell Majestic Palace eller La Pergola där vi äter kvällens middag på respektive hotell. 

Dag 5. Capri
Frukost och transfer med buss till hamnen. Härifrån tar vi tillsammans med en lokalguide båten till den enastående vackra klippön Capri. På ön åker vi med minibussar till städerna Anacapri och Capri. Vi besöker bland annat Villa San Michele som byggdes av Axel Munthe. Han var nära vän och livläkare till drottning Victoria som var gift med Gustaf V. Vi får också tid för strövtåg på egen hand innan vi återvänder till fastlandet. Middag på vårt hotell.

Dag 6. Amalfikusten
Efter frukost gör vi en utflykt längs Amalfikusten. Den vackra och dramatiska kuststräckan med klippor som stupar ner i det blå havet är ett av Unescos naturvärldsarv. Vi besöker den pittoreska staden Amalfi, en gång en mäktig sjörepublik. Här får vi tid för lunch och kan på egen hand besöka den berömda katedralen. Under eftermiddagen återvänder vi till Sorrento och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 7. Sorrento
Frukost. Dagen tillbringas på egen hand i Sorrento. Här finns mycket att uppleva, till exempel vackra byggnader, blomsterprydda piazzor och smala gränder kantade av butiker. Kanske är det dags att göra de sista inköpen inför resan hem till Sverige. Middag på kvällen.

Dag 8. Sorrento – Hemorten
Frukost och därefter avresa till flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 395:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresa 29/7 bor vi dag 4-8 på Hotel Sant’Agata i Sant’Agata sui Due Golfi, beläget cirka 1 mil utanför staden Sorrento dit vi tar oss enkelt med lokaltrafiken (ej inkluderat). På avresa 25/8 bor vi dag 4-8 på Aequa Hotel i Vico Equense cirka 1,5 mil utanför staden Sorrento dit vi tar oss enkelt med lokaltrafiken (ej inkluderat). På avresorna 5/10 och 22/10 bor vi dag 1-4 på Smooth Hotel Rome Termini i Rom. På avresan 22/3 så bor vi på Hotel Alpha i Sorrento, istället för Hotel Majestic Palace

Andra liknande resor:

Rom Ischia Neapel

Rom

Rom

Cykel Lazio

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se