Dag 1. Hemorten – Bukarest
Vi landar i Bukarest och tar oss vidare till Novotel City Center Hotel, ett hotell i nyklassicistisk stil, beläget bara några minuters promenad från gamla stan. På kvällen samlas vi för en gemensam välkomstmiddag.

Dag 2. Bukarest
Under en guidad rundtur får vi lära oss mer om Rumäniens spännande huvudstad. Vi börjar i Cișmigiu-parken och fortsätter sedan till parlamentsbyggnaden. Så länge regeringsmöten inte pågår under vår vistelse får vi även får möjlighet att gå in i parlamentsbyggnaden och se den imponerande interiören som beställdes av diktatorn Nicolae Ceaușescu. Vi fortsätter sedan förbi floden Dambovita, Odeonteatern, konserthuset Athanaeum och den vackra klosterkyrkan Stavropoleos. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter. Ett besök på huvudgatan Calea Victoriei, som bjuder på några av Bukarests vackraste byggnader samt shopping, restauranger och kaféer, är att rekommendera.

Dag 3. Tillvalsutflykt slotten Bran och Peleș
Idag kan vi fortsätta utforska Bukarest på egen hand eller följa med på en tillvalsutflykt till två slott utanför Bukarest. Vi börjar dagen med en bussfärd genom skogar och landsbygd till det vackra slottet Peleș som var den rumänska kungafamiljens residens. Efter besöket åker vi vidare till Brașov där vi äter lunch och provar några lokala viner. Under eftermiddagen går turen vidare till slottet Bran, ett fint bevarat exempel på medeltida arkitektur som byggdes på 1200-talet för att övervaka bergspasset och staden Brașov. Slottet har blivit en av Rumäniens mest populära turistattraktioner tack vare Bram Stokers berömda skräckroman Dracula. Karaktären är baserad på den valakiska fursten Vlad III Dracul, också känd som Vlad Pålspetsaren. Han ska enligt legenden ha satt skräck i bland annat det Osmanska rikets invaderande styrkor genom att spetsa sina fiender levande på pålar, en synnerligen grym avrättningsmetod som då ska ha gett honom smeknamnet Dracula vilket på rumänska betyder djävulens son. Utflykten behöver förbokas inför resan. Pris fr. 775:-

Dag 4. Bukarest
Idag har du dagen fri att upptäcka Bukarest och omgivningarna på egen hand. En promenad genom staden kan bjuda på många överraskningar. Vid Enighetens boulevard (Bulevardul Unirii) som är Bukarests motsvarighet till Champs-Élysées finns några av stadens mäktigaste byggnader, däribland det enorma Parlamentspalatset som är världens näst största administrativa byggnad efter Pentagon. Bukarest har även flera vackra parker och en egen Triumfbåge, Arcul de Triumf. För bokälskaren rekommenderas varmt ett besök till den magiska bokhandeln Carturesti Carusel som förtrollar med sin vita och eleganta inredning.

Kaféerna och restaurangerna är många och inkluderar bland annat den högt firade (och fotograferade) Pizza Colosseum med sitt härliga paraplytak eller Acuarela Bistro där du kan måla en akvarellmålning medan du väntar på att bli serverad. Det finns också många spännande små butiker och marknader som Antiquities & Handmade Market som huserar i ett gammalt bibliotek.

Dag 5. Hemresa
Efter frukost beger vi oss till flygplatsen där flyget tar med oss tillbaka till Sverige.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 675:- · tillvalsutflykt
Resevaluta: Rumänska lei
Speciellt: Observera att för inträde till parlamentsbyggnaden krävs det att ni kan uppvisa ert pass.

Andra liknande resor:

Donaudeltat – Wien

Transsylvanien

Vandring Bulgarien

Bulgarien & Rumänien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se