Dag 1. Hemorten – Sorrento
Vi flyger till Neapel. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till Hotel Michelangelo i Sorrento. Här bor vi sju nätter med frukost och middag varje dag.

Dag 2. Sorrento
Dagen tillbringas på egen hand i pittoreska Sorrento. Här finns mycket att uppleva, till exempel vackra byggnader, blomsterprydda piazzor och smala gränder kantade av butiker. Staden ligger på en halvö som sträcker sig ut i Neapelbukten. Utsikten över havet mot Neapel och Vesuvius är minnesvärd.

Dag 3. Utflykt Amalfikusten och julafton
Vi gör en utflykt längs Amalfikusten. Den vackra och dramatiska kuststräckan med klippor som stupar ner i det blå havet är ett av Unescos naturvärldsarv. Vi besöker den pittoreska staden Amalfi, en gång en mäktig sjörepublik. Här kan vi se den berömda katedralen. Under eftermiddagen återvänder vi till vårt hotell.

Dag 4. Sorrento
Efter frukost gör vi en gemensam promenad i Sorrento. På det centrala torget Piazza Tasso bidrar den stora upplysta julgranen till julstämningen. Här börjar huvudgatan där stadens invånare gärna gör sin passeggiata, det vill säga promenerar i sakta mak, träffar vänner, umgås och tar en kaffe på någon bar. Eftermiddagen är fri för egna äventyr. 

Dag 5. Sorrento
Idag har vi en fri dag för egna äventyr. Man kan också välja att följa med på en tillvalsutflykt till den vackra klippön Capri. Från hamnen i Sorrento tar vi tillsammans med en lokalguide båten till den berömda ön. Väl framme åker vi med minibussar till städerna Anacapri och Capri. Vi passerar bland annat Villa San Michele som byggdes av Axel Munthe, nära vän och livläkare till drottning Victoria som var gift med Gustaf V. Den som önskar kan betala inträdesbiljett och besöka villan och dess berömda trädgård (entré cirka 8 euro). Vi får också tid för strövtåg på egen hand innan vi återvänder till fastlandet. Pris 1 095:-   

Dag 6. Utflykt Pompeji och limoncello
Vi besöker Pompeji med lokalguide. Staden begravdes under aska och pimpsten från vulkanen Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. och återupptäcktes först 1748 då utgrävningar påbörjades. Arkeologer har frilagt gator, hus och tempel. Entrén kostar cirka 15 euro per person. Efter besöket återvänder vi till Sorrento och får smaka på limoncello, en digestif med citronsmak. 

Dag 7. Utflykt Neapel
Idag besöker vi Neapel, regionen Kampaniens huvudstad. Vår lokalguide visar oss det monumentala Neapel med sevärdheterna kring det kungliga slottet samt centro storico, den historiska stadskärnan där gatunätet är detsamma som under den grekisk-romerska tiden. Den pittoreska gatan Via San Gregorio Armeno kantas av lokaler där man tillverkar och säljer de berömda neapolitanska julkrubborna med tillhörande figurer. Under sen eftermiddag återvänder vi till vårt hotell.

Dag 8. Sorrento – Rom
Vi lämnar vårt hotell och reser mot Rom där vi checkar in på Hotel Donna Laura Palace. Vi bor i Rom i fyra nätter med frukost samtliga dagar. Eftermiddagen tillbringas på egen hand i Italiens huvudstad. Passa på att strosa runt bland gränder och torg i historiska centrum och insupa den unika atmosfären.

Dag 9. Stadsrundtur Rom
Efter frukost stiger vi på vår buss för en heldagsrundtur med lokalguide. En del av rundturen görs till fots med flera fotostopp och lunchpaus. Rom sägs vara byggd på sju kullar och är historiskt en av västvärldens viktigaste städer. Under dagen får vi se många av stadens sevärdheter som Vatikanen med Petersplatsen, Spanska trappan, Pantheon och Fontana di Trevi. Under eftermiddagen återvänder vi till hotellet.  

Dag 10. Vinprovning och nyårsafton
På förmiddagen beger vi oss till vingården Casal Pilozzo, vackert belägen på landsbygden strax söder om Rom. Här får vi en rundvisning i vinkällaren och provsmakning av gårdens vin. Efter besöket återvänder vi till Rom och har lite tid på egen hand. På kvällen har det blivit hög tid att förbereda sig inför vårt gemensamma nyårsfirande på hotellet, där vi njuter av en härlig nyårsmiddag.

Dag 11. Rom
Dagen är fri för egna upptäcktsfärder. Rom har mängder av imponerande sevärdheter från olika epoker, och här finns många intressanta museer att upptäcka.

Dag 12. Rom – Hemorten
Vi checkar ut och vår buss tar oss till flygplatsen och vårt flyg hemåt.

Ingår: Flyg t/r · 11 övernattningar i dubbelrum · 11 frukostar · 7 middagar · en nyårsmiddag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 895:- · tillvalsutflykt Capri · entréer
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Sorrento

Sorrentohalvön

Vandring Amalfi

Stora Italien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se