Dag 1. Hemorten – Colombo
Vi flyger till Colombo. 

Dag 2. Colombo – Bentota
Vi anländer i Colombo, och fortsätter söderut till Bentota där vi ska tillbringa fem nätter. Bentota är känt som ett av Sri Lankas finaste strandområden med ljuvliga bad och tropiska sandstränder. Vi bor på lyxiga The Surf Hotel mitt på den längsta sandstranden i området. Gemensam middag på hotellet första kvällen. 

Dag 3–6. Avkoppling i Bentota
De kommande fyra dagarna har vi tid för avkoppling och egna strövtåg. Koppla av i en skön solstol på stranden, utforska närområdet eller varför inte åka på delfinsafari? Vår reseledare kommer gärna med förslag på aktiviteter. 

Dag 7. Bentota – Kandy
Efter frukost checkar vi ut från hotellet och stiger på vår buss som tar oss till världsarvsstaden Kandy. Här fanns Sri Lankas sista kungadöme som styrdes av Sinhala-kungarna innan det störtades av britterna i början av 1800-talet. Vi checkar in på Hotel Earls Regent i utkanten av Kandy där vi ska tillbringa natten. På kvällen ser vi en lokal folkloreföreställning. Gemensam middag på kvällen.  

Dag 8. Kandy – Nuwara Eliya
Efter frukost besöker vi en teplantage i Kandy. Vi fortsätter sedan vår färd mot natursköna Peradeniya. Här äter vi lunch innan vi kliver på tåget för en hänförande färd mot Nanu Oya. Väl framme blir vi upphämtade av vår buss som tar oss den sista sträckan till Nuwara Eliya där vi checkar in på The Grand Hotel. Gemensam middag på kvällen. 

Dag 9. Nuwara Eliya
Nuwara Eliya är Sri Lankas viktigaste ort för teodling, och här finns tunnland efter tunnland med teplantager. Området kallas ofta för ”Little England” tack vare sina vackra trädgårdar, välansade häckar och koloniala arkitektur. Vårt hotell är beläget mitt i en vacker dalgång med utmärkt läge för att utforska området på egen hand, som vi har hela dagen till att göra. Vår reseledare kommer gärna med förslag och tips på aktiviteter. För de som önskar erbjuds även en guidad tur i området efter frukost.

Dag 10. Nuwara Eliya – Udawalawe – Weligama
Idag är det dags att lämna bergen och bege oss mot kusten igen. Vår buss hämtar oss efter frukost för färd söderut mot Weligama. Vi stannar för lunch i närheten av Buduruwagala, som är ett forntida buddhisttempel bestående av sju statyer inhuggna i ett berg. För de som önskar finns möjlighet att gå in och titta. Vi åker sedan vidare till Udawalawe nationalpark där vi ska åka på safari med jeep. Uduwalawe är en av de bästa platserna för att se elefanter i sin naturliga miljö tack vare de relativt stora flockar som bor här. Ofta träffar man på de storfotade djuren efter bara några hundra meter. I parken bor även bland annat vattenbuffel, schakaler och läppbjörn. Har vi riktig tur kan vi till och med få se en leopard. Efter vår safari fortsätter vi färden mot kusten och anländer i Weligama Bay under kvällen. Här checkar vi in på lyxiga Marriot Resort & Spa som är beläget mitt på Weligama Bays härliga sandstrand.

Dag 11–13. Avkoppling i Weligama och Mirissa Beach
Efter en god natts sömn vaknar vi upp med Indiska oceanen utanför fönstret. Vi äter frukost och har de kommande tre dagarna fria för egna aktiviteter. Förutom att njuta på vår sköna strand finns här en mängd andra aktiviteter att ägna sig åt, som att unna sig en spabehandling eller göra en utflykt till den välkända och närliggande stranden Mirissa Beach. Det finns också gott om val runt Weligama. Blåval, kaskelott och sillval tillhör de vanligaste sorterna, och dessa finns det chans att se genom att åka på valsafari. Vår reseledare kommer gärna med förslag på fler aktiviteter.

Dag 14. Weligama – Colombo – Hemresa
Det har blivit dags att packa väskorna och påbörja resan hemåt. Vi checkar ut efter frukost och åker med vår buss mot centrala Colombo. På vägen dit passar vi på att göra en stadsrundtur i Galle, södra Sri Lankas dynamiska huvudstad. Här möter klassisk kolonial arkitektur tropiska omgivningar och asiatisk kultur. Vi äter lunch på en lokal restaurang innan vi fortsätter till Colombo. Vi gör en kort rundtur även här och får tid att strosa och shoppa på egen hand. Innan vårt flyg avgår på kvällen äter vi gemensam middag i staden.

Dag 15. Hemkomst
Vi når vår hemort.

Information om visum
Svenska medborgare behöver ansöka om ett turistvisum före avresan. Detta kostar 35 dollar, och görs via internet på följande länk: http://www.eta.gov.lk/slvisa/. Obs! Godkännandet behöver skrivas ut och tas med inför avresa.

Ingår: Flyg t/r · 12 övernattningar i dubbelrum · 12 frukostar · 5 middagar · 4 luncher · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 8 565:- · dricks till guider och chaufförer
Resevaluta: Lankesisk rupee

Andra liknande resor:

Sri Lanka

Malaysia

Borneo

Indien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se