Dag 1. Hemorten – Sankt Petersburg
Vi flyger till Sankt Petersburg. Vi tar oss till Hotel Saint Petersburg där vi bor fyra nätter. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Sankt Petersburg
Efter frukost möter vi vår lokalguide som tar oss på en rundtur i vackra Sankt Petersburg. Staden grundades av den ryske tsaren Peter den store år 1703 och är idag Rysslands andra största stad med cirka 5,2 miljoner invånare. Här finns ståtliga palats, pampiga avenyer och mysiga kanaler. Under eftermiddagen besöker vi ett av världens främsta konstmuseer, Eremitaget. Museet omfattar konst, antikviteter och historiska föremål utställda i sex historiska byggnader. Vinterpalatset är den största byggnaden och var tidigare residens åt de forna tsarerna. Eremitaget har den största Rembrandtsamlingen i världen utanför Nederländerna och flera verk av bland annat Leonardo da Vinci, Rubens, van Gogh och Monet. Middag på hotellet.

Dag 3. Peterhofs palats och folkloreföreställning
Frukost. Vi åker på en guidad utflykt till Rysslands Versailles, Peterhofs palats, känt för sina vackra fontäner. Palatset grundades av Peter den store i början på 1700-talet och är med på Unescos världsarvslista. Den mest kända fontänen är Stora kaskaden, en storslagen vattentrappa nedanför palatset, bestående av 64 fontäner och 37 förgyllda bronsskulpturer. Här finner vi även en skulptur föreställande Simson som bänder upp lejonets gap, vilket ska symbolisera Rysslands seger över Sverige i slaget vid Poltava. Under eftermiddagen har vi fri tid till egna upptäcktsfärder. Efter middagen på hotellet åker vi till det pampiga Nikolajevskijpalatset för att se folkloreföreställningen Feel Yourself Russian.

Dag 4. Peter-Paulfästningen och båttur
Efter frukost besöker vi världsarvet Peter-Paulfästningen som uppfördes av Peter den store år 1703. Den byggdes för att skydda staden från svenska angrepp under det stora nordiska kriget. Det är en av Sankt Petersburgs främsta sevärdheter och även stadens äldsta del. I fästningen finns den majestätiska Peter-Paulkatedralen, där majoriteten av Rysslands kejsare ligger begravna sedan Peter den stores tid. Under eftermiddagen gör vi en mysig och intressant båttur genom Sankt Petersburgs vackra kanaler och får uppleva staden från en annan vinkel. Middag på hotellet.

Dag 5. Sankt Petersburg – Hemorten
Vi äter frukost på hotellet och åker därefter till flygplatsen. Vi flyger till vår hemort.

Visum

Du behöver visum för att få resa till Ryssland. Rolfs flyg & Buss samarbetar med Alla Visum och ni gör lättast er visumansökan genom dom. För mer information om hur ni går tillväga, se följande länk: https://www.rolfsbuss.se/info/visum-sankt-petersburg

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 775: - · dricks till chaufförer och lokalguider
Resevaluta: Ryska rubel
Speciellt: På avgångarna 16/7 och 20/8 bor vi på Hotel Holiday Inn Moskovskie Vorota.

Andra liknande resor:

St Petersburg Moskva

Europeiska Ryssland

Sankt Petersburg

Finland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se