Dag 1. Hemorten – Olomouc
Vi flyger till Prag där vår transferbuss väntar. Vi fortsätter till Olumouc och checkar in på Clarion Congress Hotel Olomouc. Här ska vi sova i två nätter. På kvällen serveras vi middag på hotellet.

Dag 2. Olomouc
Efter frukost gör vi en guidad stadsrundtur i Olomouc. Staden som ligger vid floden Morava, en biflod till Donau, växte fram runt en borg på 1000-talet och blev kunglig stad från 1233. Här ser vi bland annat Sankt Wenzels katedral, Trefaldighetskolonnen, inskriven på Unescos världsarvslista som ett av de mest enastående exemplen på den barockstil som utvecklades i Mähren på 1700-talet, och stadshuset med sitt unika astronomiska ur. Efter förmiddagens rundtur har vi egen tid för lunch och shopping för den som vill. Olumouc har också två konstmuseer och en stor mängd gallerier för den konstintresserade. På kvällen tar vi spårvagnen ner till centrum och äter en gemensam trerätters middag på en lokal restaurang.

Dag 3. Olomouc – Mikulov – České Budějovice
På morgonen checkar vi ut och styr mot nästa tjeckiska pärla, Mikulov. Denna pittoreska lilla stad är mest känd för sina viner, så här besöker vi en vingård och gör en vinprovning. Efteråt har vi ett par timmar till att äta lunch och strosa omkring på egen hand. Trots sin relativt ringa storlek bjuder Mikulov på flera charmiga små kaféer och butiker. På eftermiddagen fortsätter vi till České Budějovice, som räknas som södra Böhmens huvudstad. Vi checkar in på Clarion Congress Hotel České Budějovice och äter här en gemensam middag.

Dag 4. Utflykt Český Krumlov
Efter frukost åker vi till den sagolikt vackra lilla staden Český Krumlov, som finns på Unescos lista över världsarv. Här går vi en guidad rundtur på de slingriga kullerstensgatorna kantade av små pittoreska hus i olika färger och ser bland annat slottet, Tjeckiens näst största, och Sankt Vituskatedralen. Efter den guidade turen har vi möjlighet att på egen hand äta lunch och utforska Český Krumlov. En liten juvel är marionettmuseet, Fairytale House. På eftermiddagen återvänder vi till České Budějovice där vi har resten av dagen och kvällen för oss själva. Gamla staden ligger cirka femhundra meter från hotellet och i den charmiga stadskärnan finns många exempel på medeltida arkitektur. Staden är också känd för sina bryggerier och det serveras utmärkt öl på varenda krog. Ölmärket Budweiser eller Budvar, som inte ska förväxlas med sin amerikanska namne, kommer ursprungligen härifrån.

Dag 5. České Budějovice – Prag
Efter frukost och utcheckning från hotellet åker vi till Prag och checkar in på Hotel Olympik. Här har vi sedan resten av dagen på egen hand. En kort promenad från hotellet ligger en spårvagnsstation och på cirka tio minuter tar du dig till gamla stan. Den tjeckiska huvudstaden har något för alla. Gör en båtresa på floden Moldau, gå en runda till fots i den vackra gamla staden vars torg anses vara ett av världens vackraste. Här hittar du bland annat Rådhuset med sitt astronomiska ur, gotiska Týnkyrkan och barockkyrkan S:t Nikolaus. Runt torget och i de små gränderna däromkring finns gott om butiker och restauranger att upptäcka. Här finns också ett rikt utbud av museer.

Dag 6. Prag – Hemorten
När vi har ätit frukost och checkat ut från hotellet beger vi oss till flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 3 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1575:-
Resevaluta: Tjeckiska koruna

Andra liknande resor:

Prag

Prag

Prag

Prag

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se