tid

Flera tillgängliga dagprogram

Det finns flera tillgängliga program för den här resan beroende på vilket datum du väljer att resa.

Dag 1. Hemorten – Rom
Vi flyger till Rom. Vår reseledare tar oss till vårt hotell Smooth Hotel Rome West.

Dag 2. Rom
Frukost och sedan möter vi vår lokalguide som tar oss med på en heldagstur. Staden sägs vara byggd på sju kullar och har historiskt varit en av västvärldens viktigaste städer. Om detta vittnar många storslagna monument från olika epoker. Under rundturen passerar vi bland annat sevärdheter som Vatikanen med Petersplatsen, Spanska trappan, Fontana di Trevi, Pantheon och Colosseum. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Rom – Perugia
Efter frukost lämnar vi Rom och reser norrut mot Assisi i Umbrien som vi når under förmiddagen. Assisi är belägen på en bergshöjd i Apenninernas sluttningar och här föddes den helige Franciskus som grundade franciskanorden. Här får vi fri tid samt tillfälle att äta lunch på egen hand. Under eftermiddagen fortsätter vi till Lungarotti där vi gör ett stopp för en vinprovning innan vi åker de sista milen till Perugia där vi tar in på Hotel Gio Wine e Jazz Area som ligger utanför Perugia. Gemensam middag på vårt hotell.

Dag 4. Perugia – Monastier di Treviso
Efter frukost reser vi norrut genom regionen Emilia-Romagna mot Treviso. På vägen stannar vi för lunch på egen hand i Ravenna. Staden blev huvudstad i Västrom under 400-talet och är känd för sina tidigkristna mosaiker. Under eftermiddagen når vi Monastier di Treviso. Här bor vi två nätter på Park Hotel Villa Fiorita. Gemensam middag på vårt hotell.

Dag 5. Utflykt Venedig
Efter frukost ägnar vi hela dagen åt Venedig, kanalernas och gondolernas stad. Venedig var en gång Europas rikaste stad med handelsband till det bysantinska riket och den muslimska världen. Vi besöker bland annat Markusplatsen med den fantastiska Markuskyrkan, byggd i bysantinsk stil och utsmyckad med mängder av guld. Strax intill står klocktornet, den nästan hundra meter höga kampanilen. I Venedig finns hundratals broar, däribland den kända Rialtobron, en imponerande gångbro över Canal Grande som byggdes i slutet av 1500-talet. Middag på kvällen.

Dag 6. Monastier di Treviso – Florens
Från Monastier di Treviso går resan till det vackra Toscana och Florens. I Florens möter vi en lokalguide som tar oss med på en guidad rundtur till fots. Staden var säte för Medici-ätten som med sina rikedomar agerade mecenater åt både Michelangelo och Rafael. Vi ser bland annat den mäktiga katedralen, rådhustorget och bron Ponte Vecchio över floden Arno. Framåt eftermiddagen tar vi in på Palazzo Ricasoli där vi bor två nätter. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 7. Florens
Dagen är fri för egna aktiviteter i Florens. Här finns mycket att uppleva, till exempel vackra byggnader, trivsamma piazzor och smala gränder. Det finns en rad spännande museer och sevärdheter. Dagen avrundas med middag på en restaurang.

Dag 8. Florens – Hemorten
Frukost och därefter avresa till flygplatsen i Rom för hemfärd. 

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 495:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Vänligen notera att konstmuseet Uffizierna i Florens är stängt på måndagar.

Andra liknande resor:

Venedig

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo

Italien vinresa

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se