Dag 1. Hemorten – Rom
Vi flyger till Rom och tar oss sedan vidare till vårt hotell Smooth Hotel Rome West.

Dag 2. Rom
Frukost och sedan möter vi vår lokalguide som tar oss med på en heldagstur. Staden sägs vara byggd på sju kullar och har historiskt varit en av västvärldens viktigaste städer. Om detta vittnar många storslagna monument från olika epoker. Under rundturen passerar vi bland annat sevärdheter som Vatikanen med Petersplatsen, Spanska trappan, Fontana di Trevi, Pantheon och Colosseum. Gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Rom – Florens
Efter frukost lämnar vi Rom och reser norrut mot Torgiano och Lungarotti vingård där vi gör ett stopp för en vinprovning och lättare lunch med lokala inslag innan vi fortsätter till det vackra Toscana och Florens. Framåt eftermiddagen tar vi in på Palazzo Ricasoli där vi bor två nätter. Gemensam middag på vårt hotell.

Dag 4. Florens
Frukost och sedan möter vi en lokalguide som tar oss med på en guidad rundtur till fots. Staden var säte för Medici-ätten som med sina rikedomar agerade mecenater åt både Michelangelo och Rafael. Vi ser bland annat den mäktiga katedralen, rådhustorget och bron Ponte Vecchio över floden Arno. På kvällen äter vi gemensam middag på lokal restaurang.

Dag 5. Florens – Monastier di Treviso
Efter frukost reser vi norrut genom regionen Emilia-Romagna mot Treviso. Under eftermiddagen når vi Monastier di Treviso. Här bor vi tre nätter på Park Hotel Villa Fiorita. Gemensam middag på vårt hotell.

Dag 6. Venedig
Efter frukost ägnar vi hela dagen åt Venedig, kanalernas och gondolernas stad. Venedig var en gång Europas rikaste stad med handelsband till det bysantinska riket och den muslimska världen. Vi besöker bland annat Markusplatsen med den fantastiska Markuskyrkan, byggd i bysantinsk stil och utsmyckad med mängder av guld. Strax intill står klocktornet, den nästan hundra meter höga kampanilen. I Venedig finns hundratals broar, däribland den kända Rialtobron, en imponerande gångbro över Canal Grande som byggdes i slutet av 1500-talet. Middag på kvällen.

Dag 7. Treviso
Efter frukost möter vi upp vår lokalguide som tar oss med på en guidad rundtur i pittoreska Treviso. Staden är känd för att vara ursprungsplatsen för produktion av det mousserande vinet Prosecco och sägs även vara födelseorten för efterrätten Tiramisù. Middag på kvällen.

Dag 8. Monastier di Treviso – Hemorten
Frukost och därefter avresa till flygplatsen i Venedig för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 595:-
Resevaluta: Euro
Speciellt: Vänligen notera att konstmuseet Uffizierna i Florens är stängt på måndagar.

Andra liknande resor:

Venedig

Kryssning Grekland

Lido di Jesolo

Lido di Jesolo

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se