Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Warszawa
Vi flyger till Warszawa. Vår reseledare tar oss till vår buss som kör oss till centrum, där vi besöker den historiska stadskärnan. Det blir tid för att äta lunch på någon av de många restaurangerna. De som önskar kan även göra ett besök på Chopinmuseet (inträde tillkommer). Senare under eftermiddagen checkar vi in på det centralt belägna Metropol Hotel där vi bor två nätter. Gemensam middag på hotellet på kvällen.

Dag 2. Warszawa
Frukost och rundtur i Polens största stad Warszawa. Staden har cirka 1,7 miljoner invånare och är Polens huvudstad sedan 1596, då kungafamiljen flyttade dit från Kraków. Vi besöker bland annat Wilanowparken, de tidigare judiska kvarteren och gamla stan. Rundturen avslutas nära gamla stadens torg där det blir tid för lunch på egen hand. På eftermiddagen är det fri tid och man har möjlighet att stanna i gamla stan.

Dag 3. Warszawa – Kielce – Kraków
Efter frukost reser vi söderut mot Kraków. På vägen stannar vi söder om Kielce för att besöka den sevärda grottan Raj, paradisgrottan, med fantastiska stalaktiter och stalagmiter. Vi får tillgång till en ljudguide på engelska och lär oss mer. Vid grottan finns även Neandertalcentret, som har utställningar om mänsklighetens historia. Vi fortsätter sedan till Kraków som vi når under eftermiddagen och checkar in för tre nätter på Vienna House Easy Cracow. Frukost på hotellet ingår varje dag. Vår reseledare kan erbjuda dem som önskar att besöka någon av stadens restauranger.

Dag 4. Kraków
Frukost och därefter gör vi en stadsvandring till fots med lokalguide i en av Europas vackraste städer, Kraków. Vi ser bland annat Mariakyrkan, den medeltida tyghallen och kungaslottet Wawel. Stadens gamla kärna, Stare Miasto, är ett Unescovärldsarv sedan 1978. Under eftermiddagen erbjuds en extrautflykt till saltgruvan Wieliczka söder om Kraków. Gruvan är en av Polens största sevärdheter och är med på Unescos världsarvslista. Här får vi en rundtur med lokalguide. Vi besöker bland annat en underjordisk kyrka som är helt uthuggen i salt. Utflykten förbeställs vid bokning och kostar 235:-.

Dag 5. Utflykt Auschwitz
Under dagen besöker vi Auschwitz som ligger cirka sju mil väster om Kraków. Vi får en guidad tur med lokalguide i både Auschwitz och närliggande Birkenau. Besöket tar cirka tre timmar och är en skrämmande men lärorik upplevelse. Vi återvänder sedan till Kraków och vårt hotell. Resten av dagen och kvällen fri för att uppleva staden, känd för sina många kaféer.

Dag 6. Kraków – Hemorten
Frukost och utcheckning. Vi reser sedan norrut till flygplatsen i Warszawa och flyger till hemorten.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 045:- · utflykt till saltgruvan Wieliczka 235:-
Resevaluta: Polska zloty
Speciellt: På avresan 18/5 bor vi dag 3–6 på Ibis Krakow Old Town Hotel. På avresan 10/8 bor vi dag 1-3 på Hotel Ibis Old Town i Warszawa.
Andra liknande resor:

Warszawa Kraków

Warszawa

Warszawa

Warszawa

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se