tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 11.40 Malmö och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. I Gedser tar vi färjan över till Rostock. Färjan tar strax under två timmar och det finns möjlighet att äta lunch ombord. Väl i Rostock fortsätter vi mot Berlin. Strax utanför Berlin övernattar vi på hotell NH Berlin Potsdam. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 2. Berlin – Kraków
Efter frukost reser vi sydost mot Polen och Wroclaw. Vid lunchtid når vi Wroclaw som är Polens fjärde största stad. Vi stannar till i centrum där det blir tid för ett besök på julmarknaden och lunch på egen hand. Under eftermiddagen fortsätter vi mot Kraków som vi når under kvällen. Vi checkar in på centrala Ibis Krakow Stare Miasto in till gamla stan. Här bor vi tre nätter och det ingår frukost varje dag.

Dag 3. Kraków
Efter frukost gör vi en guidad rundtur i centrala Kraków. Vi promenerar genom gamla stan som klassats som världsarv av Unesco och ser bland annat Mariakyrkan, den medeltida klädeshallen och det kungliga slottet Wavel. Vi har sedan eftermiddagen och kvällen på oss att uppleva julmarknaden och den vackra stadskärnan på egen hand. Kullerstensgatorna och de trivsamma gränderna kantas av mysiga restauranger och pubar. Kanske lockar ett besök i den judiska stadsdelen Kazimierz.

Dag 4. Kraków
Efter frukost har vi hela dagen fri för egna aktiviteter. De som önskar shoppa rekommenderas att besöka det enorma shoppingcentret Galeria Krakowska. Här finns över 270 butiker samlade och shopping till bra priser.

Dag 5. Kraków – Berlin
Efter frukost reser vi mot Berlin. Vi övernattar återigen på hotell NH Berlin Potsdam sydväst om Berlin. På kvällen äter vi gemensam middag.

Dag 6. Berlin – Hemorten
Frukost och därefter avresa mot Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel.  Vår båt avgår 13.00. Vi beräknar vara åter i Göteborg cirka 21.45.

Ingår: Buss t/r · 5 övernattningar i dubbelrum · 5 frukostar · 2 middagar · stadsrundtur Kraków · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1150:-
Resevaluta: Polska zloty och euro
Speciellt: På avresan 28/11 är affärerna stängda dag 4.

Andra liknande resor:

Kraków

Polen

Kraków

Vandring Zakopane

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se