tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.10 Alingsås, 08.30 Vårgårda och ytterligare ett tiotal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Stockholm
Bussen plockar upp oss på morgonen för en bekväm resa in till Stockholm och färjeterminalen. Tallinks färja avgår klockan 17.00. För dem som har förbokat buffé är det bara att slå sig ner till bords och njuta av det stora smörgåsbordet. Pris 330:- 

Dag 2. Riga
Frukost. Vi är framme i Riga under förmiddagen och checkar in på Clarion Collection Hotel Valdemars. Hotellet har en spännande historia och ligger bara några minuters promenadavstånd från Gamla Stan. Runtomkring finns det mängder med mysiga kaféer och restauranger där du kan inta lunchen innan julshoppingen börjar.

Gamla Stan i Riga står med på UNESCOs världsarvslista och är en fantastisk julupplevelse. Den första julmarknaden återfinns nära och bra på Domkyrkoplatsen. Det finns också mysiga marknader på Esplanaden och på Livu Laukums. Njut av doften (och smaken!) av smaksatta brända mandlar och områdets speciella glögg samtidigt som du fyndar genuina hantverksjulklappar. På kvällen intar vi en gemensam middag på hotellet.

Dag 3. Riga – Vilnius
Efter frukost lämnar vi Riga och åker vidare till Litauens huvudstad Vilnius och Hotel Panorama. Hotellet ligger på nära gångavstånd till det mesta. Vilnius satsar stort på julkänsla och på julen förvandlas till och med det 326,5 meter höga tv-tornet i staden till en enorm julgran. Här hittar du julshopping på många olika ställen, men speciellt mysigt är det så klart att vandra fram i Gamla Stan.

Stadens största julmarknad finns på Katedraltorget. Julgranen här har tidigare röstats fram som Europas vackraste så du vet att julstämningen är på topp. På kvällen äter vi middag tillsammans på hotellet.

Dag 4. Vilnius
Njut av en härlig frukost innan du beger dig ut i staden igen. Gå på en guidad jul- eller historievandring, spana efter jultåget eller shoppa ännu fler smaskiga bakverk och fantastiska hantverksprodukter. Vill du ha en annorlunda julupplevelse kan du besöka stadens alternativa julmarknad vid centralstationen. Andra intressanta platser inkluderar Tre kors-monumentet och det medeltida Gedeminas torn som tillsammans med tv-tornet erbjuder fantastisk utsikt över staden och alla dess juldekorationer.

Dag 5. Vilnius – Riga
Efter frukost går färden tillbaka till Riga och vi hinner tillbringa ytterligare några timmar i denna mysiga stad. Om du missade någon julmarknad förra gången har du chansen att besöka den nu, annars erbjuder staden också intressanta museer och sevärdheter. Färjan tillbaka till Sverige avgår klockan 17.30 och för dem som förbokat buffén bjuds ett stort smörgåsbord. Pris 330:-.

Dag 6. Stockholm – Hemorten
Efter frukost ankommer vi till Stockholm 10.30 och här tar bussen med dig vidare till din startdestination.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 2 nätter i dubbelhytt · 5 frukostar · 2 middagar · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 095:- · utsideshytt från 200:- per hytt · buffé utresa 330:- · buffé hemresa 330:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Riga

Riga

Riga julmarknad

Baltikum runt

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se