Dag 1. Hemorten – Amsterdam
Vi flyger till Amsterdam och åker vidare till vårt hotell Corendon City Hotel. Amsterdam är Nederländernas största stad med en härlig blandning av olika kulturer och livsstilar. Här finns världsberömda museer och ett stort utbud av restauranger, musikställen och butiker. Dagen är fri för egna strövtåg. Gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Amsterdam
Det finns tid för att fortsätta uppleva Amsterdam. Kanske lockar ett besök på något av konstmuseerna Riksmuseet och Stedelijk Museum eller på Anne Franks och Rembrandts hus. Besöken måste bokas i förväg på respektive museums hemsida. Senare på eftermiddagen går vi ombord på fartyget M/S Amadeus Classic. Före kvällens middag berättar kryssningsvärden mer om vår resa. Fortsättningsvis har vi helpension ombord.

Dag 3. Amsterdam – Hoorn
Efter frukost får vi en guidad tur av Amsterdam, som avslutas med en båttur på de berömda kanalerna. På eftermiddagen kryssar vi vidare på den konstgjorda insjön IJsselmeer och på kvällen når vi fiskebyn Hoorn.  

Dag 4. Hoorn – Utrecht
Idag erbjuds en tillvalsutflykt till städerna Edam och Volendam. I Edam tillverkas den runda osten som exporteras till hela världen. Intill ligger fiskeläget Volendam, där många invånare fortfarande klär sig i folkdräkt. På eftermiddagen fortsätter vi mot Utrecht

Dag 5. Utrecht – Willemstad
Vi gör en gemensam förmiddagstur till sagoslottet Kasteel de Haar, Nederländernas största slott. Det omges av en fantastisk trädgård med dammar och romantiska broar, en labyrint och en djurpark. Efter lunch ombord kryssar vi vidare mot Willemstad.

Dag 6. Willemstad – Dordrecht
På förmiddagen erbjuds en tillvalsutflykt till Willemstad, där det blir en guidad tur. På eftermiddagen erbjuds en tillvalsutflykt till Dordrecht, som genom historien har varit en viktig handelsstad. Vi kan även uppleva en typisk del av Holland, nämligen de 19 väderkvarnarna i Kinderdijk som uppfördes på 1700-talet för att dränera området.

Dag 7. Dordrecht – Rotterdam
På morgonen når vi Rotterdam, världens största inlandshamn. En guidad tur av den hektiska hamnen erbjuds som tillvalsutflykt. På eftermiddagen gör vi en utflykt som börjar i Delft. Vi besöker en porslinsfabrik där vi får en inblick i tillverkningen av det handmålade, blåvita porslinet. Sedan fortsätter vi till Haag där vi gör en stadsrundtur, som avslutas i populära badorten Scheveningen.

Dag 8. Rotterdam – Arnhem
Vi lägger till på morgonen i Arnhem, nära den tyska gränsen. En guidad tur av staden erbjuds som tillvalsutflykt. Staden har en spännande historia från andra världskriget.

Dag 9. Köln – Hemresa
På morgonen angör vi tyska Köln. Efter frukost lämnar vi båten och åker till Amsterdams flygplats för hemresa.

M/S Amadeus Classic
M/S Amadeus Classic som seglar under tysk flagg är en flodkryssningsbåt av högsta klass. Alla hytter ligger utsides med fönster. Ombord finns bekvämligheter som en elegant restaurang, panoramabar, soldäck med solstolar och pool. Vi blir serverade frukost, lunch och middag samtliga dagar ombord.

Hyttinformation
Haydndäck (ingår), fönster (ej öppningsbart), dusch/wc, tv, skrivbord, luftkonditionering

Straussdäck, tillägg från 2 795:-/hytt, öppningsbart fönster med fransk balkong

Mozartdäck (övre däck), tillägg från 2 895:-/hytt, öppningsbart fönster med fransk balkong

Tillvalsutflykter
Rederiet erbjuder en rad tillvalsutflykter utöver de som ingår. Anmälan och betalning sker kontant ombord. För att utflykten ska genomföras behöver 20 personer ha anmält sig.  För att säkerhetsställa engelsktalande guidning behöver anmälan till utflykter av intresse ske omgående.

Ingår: Flyg t/r · en övernattning i dubbelrum · 7 övernattningar ombord · 8 frukostar · 6 luncher · 8 middagar · välkomstdrink · eftermiddagskaffe eller te med fika dagligen · nattsnacks · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelhytt på Haydndäck från 6 695: - · tillvalsutflykter · dricks till lokala guider och personal ombord på båten tillkommer, räkna med cirka 5–7 euro per resenär och dag.
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Amsterdam

Kryssning Rhen

Holland

Cykel Holland

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se