Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Budapest
Vi flyger till Budapest och möter vår buss som tar oss till Leonardo Hotel Budapest. Under eftermiddagen finns tid att promenera till den berömda saluhallen som ligger cirka 20 minuters promenad från vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 2. Budapest och ombordstigning
Vi tillbringar förmiddagen i Budapest och de som önskar kan följa med vår reseledare till ett av stadens anrika badhus (inträde tillkommer). Under eftermiddagen tar bussen oss till M/S River Navigator för ombordstigning. När vi har inkvarterat oss i våra bekväma hytter samlas vi för en välkomstdrink och kaptenen och hans besättning presenteras. Därefter njuter vi av vår middag. Efter middagen bjuds vi på en folkloreuppvisning ombord.

Dag 3. Stadsrundtur Budapest
Efter frukost gör vi en busstur genom Budapest och får en överblick över de viktigaste historiska byggnaderna och platserna. Vi ser bland annat Operahuset, Hjältarnas torg och stadsparken. Vi besöker även Gellértberget och Fiskarbastionen. Vid lunchtid är vi tillbaka på vår kryssningsbåt där vi äter gemensam lunch. Eftermiddagen är fri till att besöka exempelvis shoppinggatan Váci utca. Middag ombord. Sent på kvällen inleds vår kryssning på Donau och vi reser till att börja med norrut genom ett upplyst Budapest.

Dag 4. Bratislava
Frukost ombord. Vi tillbringar förmiddagen ombord och passerar bland annat den kända slussen i Gabčíkovo. Efter lunch ombord når vi under tidig eftermiddag Bratislava. Vi gör en två timmars tur med ett litet sightseeingtåg som tar oss runt genom stadens centrum. Vi ser bland annat Bratislavas trevliga gamla stad på vår väg till borggården framför det medeltida slottet. Härifrån har man en förträfflig utsikt över staden och dess omgivningar. Guidningen fortsätter sedan till fots och tar oss förbi de viktigaste attraktionerna, såsom Mikaelsporten med sitt torn, Sankt Martinsdomen, stadshuset och den slovakiska nationalteatern samt flera andra intressanta byggnader och platser. Därefter blir det tid att se sig omkring på egen hand. Middag ombord på båten. Efter maten bjuds vi på ett uppträdande med klassisk musik. Under natten fortsätter vår färd till Wien.

Dag 5. Nyårsafton i Wien
Efter frukost får vi en busstur genom Wien som ger oss en överblick över de viktigaste historiska byggnaderna och platserna. Vi börjar med att göra ett kort stopp vid Hundertwasserhaus med en arkitektur som är minst sagt spännande till både färg och form. Vi fortsätter till palatset Belvedere där vi gör en guidad promenad runt palatset. Vi kör sedan tillbaka till centrala Wien och längs Wiens Ringstrasse. Gatan går, som namnet antyder, i en ring runt centrum och längs den ligger många berömda byggnader, såsom Statsoperan, Parlamentshuset, Burgteatern och Votivkyrkan. Vi fortsätter in i det gamla Wiens centrum till Stefansdomen. Längs de välkända affärsgatorna Graben och Kohlmarkt kommer vi till Hofburg, det stora palatset. Härifrån tar vi oss via Spanska ridskolan till Albertinatorget där vi hittar Statsoperan och det berömda Hotel Sacher, de läckra bakverkens hemvist. Vid lunchtid är vi tillbaka på vår kryssningsbåt där vi äter gemensam lunch. Fri tid under eftermiddagen. Trött i fötterna? Hoppa på en spårvagn som går på Ringstrasse. Under kvällen är det nyårsfest ombord med middag, levande musik och champagne vid tolvslaget.

Dag 6. Nyårsdagen Wien
Frukost och lunch ombord på båten. Resten av dagen är fri för egna aktiviteter. Man kan också följa med på en nyårskonsert med välkända Wiener Hofburg Orchester på magnifika Palais Lichtenstein. Konserten börjar 11.00 och varar cirka två och en halv timmar. Pris 1 795:- På kvällen står kaptenens galamiddag på programmet! 

Dag 7. Wien – Hemorten
Efter frukost lämnar vi kaptenen och hans besättning på båten och har fri tid tills vi under eftermiddagen reser till flygplatsen. Vi flyger till hemorten. 

Hyttkategorier
Odysseydäck, nedre däck (prisavdrag 995:- per hytt), dusch/wc, tv, små fönster
Explorerdäck, mellandäck (ingår i resans pris), dusch/wc, tv, panoramafönster med fransk balkong
Navigatordäck, övre däck (tillägg 495:- per hytt), dusch/wc, tv, panoramafönster med fransk balkong
Navigatordäck suite, övre däck (tillägg 995:- per hytt), dusch/wc, tv, panoramafönster med fransk balkong    

Rederiet erbjuder flera tillvalsutflykter som kan bokas under resans gång och i mån av plats.

Ingår: Flyg t/r · 5 övernattningar ombord på M/S River Navigator · en övernattning i Budapest · 6 frukostar · 4 luncher · 5 middagar · en galamiddag · nyårsfest · välkomstdrink · eftermiddagskaffe/te med fika dagligen · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 4 230:- · nyårskonsert · dricks till guider och chaufförer
Resevaluta: Euro
Speciellt: Dricks till lokala guider och personal ombord på båten tillkommer. Räkna med cirka 7 euro per resenär och dag.
Andra liknande resor:

Budapest

Budapest

Budapest

Budapest-Wien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se