Dag 1. Hemorten – Dubai
Vi flyger till Dubai på eftermiddagen och anländer sen kväll och tar oss sedan vidare med buss  till Hilton Garden Inn Al Mina som ligger i Jumeirah distriktet, där även Dubais nyaste strandområde La Mer hittas.

Dag 2. Ombordstigning
Efter en god natts sömn beger vi oss till hamnen runt lunchtid med buss för att checka in på på Royal Caribbeans spektakulära kryssningsfartyg Jewel of the Seas.

Vi bekantar oss med fartyget som ska ta oss på en sjunätterskryssning. Jewel of the Seas erbjuder högklassig underhållning och en mängd aktiviteter ombord, bland annat i form av shower, sportbanor, matlagningsklasser och utomhusbio. Det finns gott om saker att göra både för den som söker utmaningar och för den som helt enkelt önskar ta det lugnt och ladda batterierna.

Dag 3. Sir Bani Yas, UAE
Sir Bani Yas är en spännande naturlig ö är som är välkänd för sitt djurliv. Tack vare årtionden av miljövård är ön idag hem för tusentals djur och miljontals träd och växter. För att få en känsla av safari i Afrika kan man besöka Arabian Wildlife Park och se bland annat giraffer, emuer, gaseller och geparder. Det är också härligt att ta ett dopp och snorkla i det kristallklara vattnet i dessa djur- och växtrika omgivningar.

Dag 4. Doha, Qatar
Denna morgon lägger fartyget till i Qatars huvudstad Doha. Denna lilla olje- och naturgasnation är officiellt ansedd som ett av världens rikaste länder. Qatar ska även stå värd för det kommande fotbolls-VM år 2022.
Ta en promenad längs gränderna i utomhusmarknaden Souq Waqif och se vad handelsmännen har att erbjuda. Upptäck Museum of Islamic Art med islamisk konst från tre kontinenter över ett spann på 1 400 år. Gör ett besök vid den vackra Unescolistade fästningen Al Zubarah, belägen cirka tio mil från Doha, se Barzan-tornen, hitta en magisk strand eller ta en shoppingtur i Villaggio Mall.

Dag 5. Bahrain, Bahrain
Bahrain består av ett trettiotal öar, och den största är Bahrain där huvudstaden Manama ligger. Gå vilse i Manamas marknader, beskåda den ståtliga Al-Fatih-moskén, klappa en bedårande bebiskamel, köp hem vackra handgjorda souvenirer i hantverkscentret Al Jasra och fyll på depåerna på ett vattenpipskafé med en kopp arabiskt kaffe och halwa Bahraini, en sötsak som du med stor sannolikhet blir bjuden på. Denna fantastiska nougatliknande bit innehåller krispiga nötter och har smak av kardemumma, saffran och muskotnöt.

Dag 6. Till havs
Denna dag tillbringar vi till havs, och vi har gott om tid för avkoppling och umgänge samt för att ta del av de olika aktiviteter som erbjuds ombord.  Kanske vill man besöka den fina spaavdelningen, unna sig en avslappnande massage, gå till gymmet eller delta i ett träningspass. Poolområdet med härliga pooler och skön utsikt är också ett trevligt alternativ.    

Dag 7. Abu Dhabi, UAE
Idag har vi en heldag i Förenade Arabemiratens färgstarka huvudstad, Abu Dhabi. Denna världsmetropol ligger på en T-formad halvö i Persiska viken där gammalt och nytt blandas på ett extraordinärt sätt. Vi möter imponerande byggnader, intressanta sevärdheter, lyxig shopping i världsklass samt den åtta kilometer långa strandpromenaden, Cornichen, som kantas av restauranger och kaféer. Vad sägs annars om en tur till landets största moské, Schejk Zayed, med plats för över 40 000 personer? Moskén är byggd i snövit ­marmor och här finns världens största handknutna matta.

Ett annat spännande besöksmål är den konstgjorda ön Yas Island som inhyser världens första Ferrari-temapark, Ferrari World Abu Dhabi. På Yas Island finns även den berömda Formel 1-banan Yas Marina Circuit där Abu Dhabis Grand Prix körs. Det finns även möjlighet att besöka det stora shoppingcentret Marina Mall, som ligger i Abu Dhabis mest berömda distrikt och är ett av huvudstadens främsta landmärken. Marina Mall erbjuder över 400 butiker med ett unikt urval av mode från några av världens mest kända märken.

Dag 8. Dubai
På morgonen lägger vi till i Dubai och får tillfälle att utforska staden. Vår buss och guide inväntar oss för en stadsrundtur. Vi besöker Dubais museum, stadens äldsta byggnad, med arkeologiska fynd och intressanta utställningar om bland annat pärlfiske. Sedan tar vi en båttur över Dubai Creek och avnjuter därefter en god lunch på Fume Pier 7. Ett besök till de välkända krydd- och guldbasarerna, även kända som souker, är ett måste. Souk betyder kort och gott marknad och är en traditionell arabisk marknad där allehanda varor säljs till mycket förmånliga priser. I soukerna får du uppleva ett Dubai som känns mer genuint än gallerior och skyskrapor. Guld är skattebefriat i Dubai och billigt att köpa. Turistmyndigheterna uppskattar att 95 procent av de som besöker emiratet köper guld i någon form, så guldsouken med cirka 700 butiker är väl värd ett besök.

Avslutningsvis gör vi ett stopp vid Burj Al Arab, det 7-stjärniga lyxhotellet som enbart består av sviter och ser ut som ett segel.

Efter en dag fylld med upplevelser och nya intryck återvänder vi till vårt fartyg. När vi har ätit gemensam middag ombord beger vi oss till flygplatsen för att ta nattflyget hem.

Dag 9. Dubai – Hemresa
Vi beräknas nå vår hemort under förmiddagen.

Ingår: Flyg t/r · en övernattning på hotell i Dubai inkl. frukost · kryssning 7 nätter i 2-bäddshytt insides kat 6V · helpension, hamnavgifter, skatter och dricks på kryssningen · stadsrundtur och lunch i Dubai enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelhytt insides kat6V 5000:- 2-bäddshytt utsides kat8N 1100 :-
Resevaluta: Emiratiska dirham i Dubai. Under kryssningen används hyttnyckeln som betalmedel. Vid incheckning ombord registreras ett kreditkort som länkas till hyttnyckeln för att man ska kunna genomföra köp. Sista kvällen får man en slutfaktura som ska signeras, därefter dras pengarna från kortet. Om man inte* har ett kreditkort gör man slutbetalningen i receptionen sista kvällen. *Notera att detta alternativ kan vara betydligt mer tidskrävande.
Speciellt: På avresa 2/2 utgår Bahrain från vårt program. När klockan är 12.00 i Sverige är den 15.00 i Dubai. Vid besök i moskéer finns det särskilda krav på klädsel. På kryssningen är två av kvällarna så kallad formell afton, även kallad Captain’s dinner. För dessa gäller fin klädsel som kostym, cocktail- eller aftonklänning. Övriga kvällar är klädseln mer avslappnad, dock undanbedes jeans kvällstid.

Andra liknande resor:

Dubai

Dubai & Abu Dhabi

Oman

Centralasien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se