Dag 1. Hemorten – Dubai
Vi flyger till Dubai på eftermiddagen och anländer sen kväll. Väl på plats tar vår reseledare oss vidare till vår buss och Hilton Garden Inn Al Mina som ligger i Jumeirah distriktet, där även Dubais nyaste strandområde La Mer hittas.

Dag 2. Ombordstigning
Efter en god natts sömn beger vi oss till hamnen runt lunchtid med buss för att checka in på på Royal Caribbeans spektakulära kryssningsfartyg Jewel of the Seas.

Vi bekantar oss med fartyget som skall ta oss på en sju-nätterskryssning. Jewel of the Seas erbjuder högklassig underhållning och en mängd aktiviteter ombord, bland annat i form av shower, sportbanor, matlagningsklasser och utomhusfilmduk. Det finns gott om saker att göra för den som både söker inspiration eller utmaningar, eller helt enkelt önska ta det lugnt och ladda batterierna.

Dag 3. Till havs
Denna dag tillbringar vi till havs och har gott om tid för avkoppling och umgänge samt för att ta del av de olika aktiviteter som erbjuds ombord.  Kanske vill man besöka den fina spa-avdelningen, unna sig en avslappnande massage, gå till gymmet eller delta på ett träningspass. Poolområdet med härliga pooler och skön utsikt är också ett trevligt alternativ. En lång god lunch och en stund med en god bok ute på däck under eftermiddagen kan också passa bra.      

Dag 5. Doha, Qatar
Denna morgon lägger fartyget till i Qatars huvudstad Doha. Denna lilla olje-och gasnation är officiellt ansett som ett av världens rikaste länder. Qatar är även valt som värd för det kommande Fifa World Cup år 2022.
Ta en promenad längs gatorna Souq Waqif in till en annan tid se vad handelsmännen har att erbjuda.  Upptäck Museum of Islamic Art som har islamska artefakter från 3 kontinenter över ett spann på 1400 år.  Åk och besök den vackra fästningen Al Zubarah som är med i UNESCOS världsarvslista, se Barzan tornen, hitta en magisk strand eller ta en shoppingtur i Villaggio Mall.

Dag 6. Bahrain, Bahrain
De flesta av oss har hört talas om Bahrain, men vad vet vi egentligen om denna fantastiska plats som är väl värt ett besök. Landet består av ett 30-tal öar och den största är Bahrain där man även finner huvudstaden Manama finns. Gå vilse i marknaderna, beskåda ståtliga Al Fateh Grand Mosque, klappa en bedårande bebis kamel, köp hem vackra handgjorda souvenirer i Al Jasra och fyll på depåerna på ett vattenpipscafé med ett kopp arabiskt kaffe och halwa Bahraini, en sötsak som du med stor sannolikhet blir bjuden på. Denna fantastiska nougatliknande bit innehåller krisipiga nötter och spår av kardemumma, saffran och muskotnöt.

Dag 7. Sir Bani Yas, UAE
Sir Bani Yas är en spännande naturlig ö är som är välkänd för sitt djurliv.  Tack vare årtionden av dedikerad miljövård är detta idag ett hem till tusentals djur och miljontals träd och växter. För en känsla av safari i Afrika,  besök Arabian Wildlife Park och se bland annat giraffer, emus, gaseller och geparder. Eller ta helt enkelt ett dopp och snorkla i det kristallklara vattnet i dessa djur-och växtrika omgivningar.

Dag 8. Abu Dhabi, UAE
Idag blir en heldag i Förenade Arabemiratens färgstarka huvudstad, Abu Dhabi. Denna världsmetropol ligger på en T-formad halvö i Persiska viken där gammalt och nytt blandas på ett extraordinärt sätt. Ni möter imponerande byggnader, intressanta sevärdheter, lyxig shopping i världsklass samt den åtta kilometer långa strandpromenaden, Cornichen som kantas av restauranger och caféer. Vad sägs annars om en tur till den tredje största moskén i världen, Shejk Zayed som når en höjd på 85 meter över marken? Moskén är byggd i snövit ­marmor och här finns världens största handknutna matta.

Ett annat spännande besöksmål är den konstgjorda ön Yas Island som inhyser världens första Ferrari temapark, Ferrari World Abu Dahabi. På Yas Island finner ni även den berömda Formel-1 banan Yas Marina Circuit där Abu Dhabis Grand Prix körs. Det finns även möjlighet att besöka det stora shoppingcentret, Marina Mall  som ligger i Abu Dhabi's mest framstående områden och är ett utav huvudstadens främsta landmärken. Marina Mall erbjuder över 400 butiker med ett unikt urval av mode med några av världens mest kända märken.

Dag 9. Dubai
Tillbaka där vi startade. På morgonen lägger vi återigen till i Dubai och får tillfälle att utforska staden. Vår buss och guide inväntar oss för en stadsrundtur i Dubai. Vi besöker Arabic Art Gallery och Dubai Museum, den äldsta existerande byggnaden i Dubai som visar historien om Dubai och dess ursprungliga arv. Fortsatt tar vi en båttur över Dubai Creek och avnjuter därefter en god lunch på Fume Pier 7. Ett besök till de välkända  krydd-och guldbasarerna även kända som souks, är ett måste och också på schemat. Souk betyder kort och gott marknad och är en traditionell arabisk marknad där allehanda varor säljs, till mycket förmånliga priser. Souken är en kakafoni av färger, ljud, varor och intryck och erbjuder en genuin upplevelse, bortom traditionella marknader. I soukerna får du uppleva ett Dubai som känns mer genuint än gallerior och skyskrapor. Strosa runt, lukta, lyssna och upplev. Guld är skattebefriat i Dubai och billigt att köpa. Turistmyndigheterna uppskattar att 95 procent av de som besöker emiratet köper guld i någon form, så guldsouken med cirka 700 butiker är väl värt ett besök.

Avslutningsvis gör vi ett stopp vid Burj  al Arab. det 7-stjärniga lyxhotellet som enbart består av sviter. Eftersom hotellet ser ut som ett segel är det lämpligt att stanna till där för att fotografera.

Efter en dag fylld med upplevelser och nya intryck återvänder vi till vårt fartyg i god tid innan middag. Mätta och belåtna beger vi oss sedan till flygplatsen för att ta nattflyget hem.

Dag 10. Dubai – Hemresa
Vi beräknas vara hemma under förmiddagen.

Ingår: Flyg t/r · 1 övernattning på hotell i Dubai ink. frukost · kryssning 7 nätter i 2-bäddshytt insides kat 6V · helpension, hamnavgifter, skatter och dricks på kryssningen · stadsrundtur och lunch enligt program
Tillägg: Enkelhytt insides kat6V 5000:- 2-bäddshytt utsides kat8N 1100 :-
Resevaluta: Emiratiska dirham i Dubai. Under kryssningen används hyttnyckeln som betalmedel. Vid incheckning ombord registreras ett kreditkort som länkas till hyttnyckeln för att kunna genomföra köp. Sista kvällen fås en slutfaktura som ska signeras, därefter dras pengarna från kortet. Om man inte* har ett kreditkort gör man slutbetalningen i receptionen sista kvällen. *Notera att detta alternativet kan vara betydligt mer tidskrävande.
Speciellt: När klockan är 12.00 i Sverige är den 15.00 i Dubai. Vid besök i moskéer finns det särskilda krav på klädsel. På kryssningen är två av kvällarna sk.formell afton, även så kallas Captain´s dinner. För dessa gäller fin klädsel som kostym, cocktail-eller aftonklänning. Övriga kvällar är klädseln mer avslappnad, dock undanbedes jeans kvällstid.

Andra liknande resor:

Dubai

Dubai & Abu Dhabi

Jordanien

Georgien & Armenien

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se