Dag 1. Hemorten – Dubai
Vi flyger till Dubai där vi landar under natten och checkar in på vårt hotell.

Dag 2. Dubai – ombordstigning
Efter frukost har vi fri tid tills bussen tar oss till kryssningsterminalen för att stiga ombord fartyget MSC Lirica. Vi äter gemensam middag på fartyget och har fortsättningsvis helpension ombord.

Dag 3. Dubai
Fartyget ligger i hamn och vi får nu tillfälle att på egenhand utforska Dubai.

Vi Bur Dubai, den äldre delen av Dubai på södra sidan av Dubai Creek, bär mer prägel av stadens traditionella rötter än resten av staden. Här ligger guld-, textil- och kryddsoukerna. Guld är skattebefriat i Dubai och billigt att köpa, så guldsouken med cirka 700 butiker är väl värd ett besök. Här finns också kaféer, gallerier och äldre byggnader med arabiskt ursprung i det iranska kvarteret Bastakiya. Andra populära sevärdheter här är Dubai Museum, stadens äldsta byggnad, där man får veta mer om beduinernas och Dubais spännande historia. Den stora moskén Grand Mosque är också imponerande. På den norra sidan av Dubai Creek ligger den nya, mer spektakulära delen av staden. Längs Sheik Zayed Road ligger skyskraporna på rad, bland annat de glittrande Emirates Towers. I den södra änden av denna paradgata har man verkligen storsatsat för att imponera med det sensationella Burj Khalifa, världens högsta byggnad, flankerad av det gigantiska köpcentret Dubai Mall, med fler än 1 200 butiker och den spektakulära fontänen i Dubai, världens största koreograferade fontän.

Fartyget lämnar Dubai 21.00.

Dag 4. Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten
Idag har vi en heldag i Förenade Arabemiratens färgstarka huvudstad, Abu Dhabi. Denna världsmetropol ligger på en T-formad halvö i Persiska viken där gammalt och nytt blandas på ett extraordinärt sätt. Vi möter imponerande byggnader, intressanta sevärdheter, lyxig shopping i världsklass samt den åtta kilometer långa strandpromenaden, Cornichen, som kantas av restauranger och kaféer. Vad sägs annars om en tur till landets största moské, Schejk Zayed, med plats för över 40 000 personer? Moskén är byggd i snövit ¬marmor och här finns världens största handknutna matta.
Ett annat spännande besöksmål är den konstgjorda ön Yas Island som inhyser världens första Ferrari-temapark, Ferrari World Abu Dhabi. På Yas Island finns även den berömda Formel 1-banan Yas Marina Circuit där Abu Dhabis Grand Prix körs. Det finns även möjlighet att besöka det stora shoppingcentret Marina Mall, som ligger i Abu Dhabis mest berömda distrikt och är ett av huvudstadens främsta landmärken. Marina Mall erbjuder över 400 butiker med ett unikt urval av mode från några av världens mest kända märken.

Dag 5. Sir Bani Yas, Förenade Arabemiraten
Sir Bani Yas är en spännande naturlig ö är som är välkänd för sitt djurliv. Tack vare årtionden av miljövård är ön idag hem för tusentals djur och miljontals träd och växter. För att få en känsla av safari i Afrika kan man besöka Arabian Wildlife Park och se bland annat giraffer, emuer, gaseller och geparder. Det är också härligt att ta ett dopp och snorkla i det kristallklara vattnet i dessa djur- och växtrika omgivningar.

Dag 6. Till havs
 Denna dag tillbringar vi till havs, och vi har gott om tid för avkoppling ombord.

Dag 7. Muscat, Oman
Sultanriket Omans huvudstad Muscat är en av de äldsta städerna i Mellanöstern och bjuder på massor av historia och en bokstavligt talat sagolik atmosfär.

Dag 8. Dubai
Vi lägger till i Dubai vid ca 13.00. Njut av en sista dag på egen hand och upptäck allt Dubai har att erbjuda. Vi äter en sista middag ombord innan vi kliver av fartyget och tar bussen mot flygplatsen för att ta nattflyget hem.

Dag 9. Dubai – Hemorten
Vi beräknas nå vår hemort under förmiddagen.  

Hyttinformation
Samtliga hytter har dubbelsäng som omvandlas till två enkelsängar (på begäran), luftkonditionering, badrum med dusch, interaktiv TV, telefon, trådlös internetuppkoppling (mot avgift), minibar och säkerhetsbox.

Det finns tre hyttkategorier; Bella, Fantastica och Aurera.
Bella – standard kategori
Fantastica – uppgraderat hyttläge och val av däck högre upp samt rumsservice dygnet runt med gratis servering av frukost i hytten.
Aurera – uppgraderat hyttläge och val av däck högre upp samt rumsservice dygnet runt med gratis servering av frukost i hytten. Ingår Easy drykespaket och en 60 minuters massage.


Insideshytt Bella  ingår i resans pris

Insideshytt Fantastica från 1 400:-

Utsideshytt Fantastica från 3 000:-

Balkonghytt Suite Fantastica från 19200:-

Balkonghytt Aurea Easy dryckespaket och en 60 minuters massage ingår i denna hyttkategori från 17 000:-

Balkonghytt Suite Aurea Easy dryckespaket och en 60 minuters massage ingår i denna hyttkategori från 26 600:-

Enkelhytt på förfrågan


Information om bokning av utflykter med mera ombord
Inför er kryssning kan ni på egen hand boka tillval som t.ex. utflykter, dryckespaket med mera. Det görs via följande länk och ger på vissa tillval ett lägre pris jämfört med att boka ombord. Tillvalen kan bokas online när ni har fått era färdhandlingar från oss där det bokningsnummer ni behöver framgår och kan användas genom att skapa ett inlogg på hemsidan. Era färdhandlingar skickas till er ca 3 veckor före avresa.Information om klädsel i moskéer.

Ingår: Flyg t/r · övernattning i dubbelrum · 7 nätter ombord i 2-bädds insideshytt · helpension ombord · dricks och skatter under kryssningen · reseledare
Tillägg: Uppgradering av hyttkategori · utflykter under kryssning · enkelhyttstillägg
Resevaluta: Emiratiska dirham, Omanska rial
Speciellt: När klockan är 12.00 i Sverige är den 15.00 i Dubai. Vid besök i moskéer finns det särskilda krav på klädsel. Åldersgräns för bokning av massage- och Spa behandlingar ombord på MSC Lirica.

Andra liknande resor:

Baskien

Istrien mat & vin

Vandring Sardinien

Vandring Toscana

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se