Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Svendborg
Avresa från hemorten under morgonen. Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Färden går förbi Köpenhamn och vidare över Stora Bältbron. Vi stannar för lunch utmed vägen och under eftermiddagen kommer vi fram till Svendborg som ligger på den sydligaste delen av ön Fyn. Här checkar vi in på centrala Best Western Hotel Svendborg där vi bor de kommande tre nätterna. Vi äter gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Cykelutflykt Tåsinge
Efter frukost är det dags för resans första cykeltur. Dagens utflykt varar totalt cirka sex timmar, och vår guide tar oss med över till ön Tåsinge strax söder om Fyn. Vi cyklar genom Vindeby till Troense och vidare längs strandpromenaden, förbi Valdemars slott och de charmiga korsvirkeshusen som byggdes för de anställda på slottet. Vår cykeltur fortsätter genom Nørreskogen där den omtalade kärleksaffären mellan den skånske löjtnanten Sixten Sparre och cirkusartisten Elvira Madigan fick sitt dramatiska slut 1889. Vi cyklar vidare på småvägar förbi idylliska fiskebyar med fantastisk utsikt över havet. Efter en dag i detta harmoniska landskap återvänder vi sedan till vårt hotell i Svendborg där vi äter gemensam middag under kvällen. Cirka 25 km.

Dag 3. Cykelutflykt Ærø
Vi laddar med en god frukost inför vår heldagsutflykt. Vi tar färjan genom skärgården till ön Ærø där Danmarks minsta köpstad Ærøskøbing ligger. Vi möter vår lokalguide, hoppar på våra cyklar och påbörjar dagens cykeltur på Nevrestien mot Marstal. Den natursköna vägen följer kusten och vi cyklar genom mysiga byar som Kragnæs och Ommel. Vi når Marstal som en gång i tiden var Danmarks största sjöfararstad efter Köpenhamn. Genom det natursköna landskapet återvänder vi till Ærøskøbing. Med sina kullerstensgator, stockrosor och pittoreska hus i den välbevarade stadskärnan från 1700-talet är Ærøskøbing en av Danmarks mest idylliska städer. Innan vi återvänder med färjan till Fyn och vårt hotell får vi tid att strosa lite i staden som utnämnts till nationalklenod av Naturstyrelsen. Middag på kvällen. Cirka 25 km.

Dag 4. Svendborg – Hemorten
Frukost och utcheckning innan vi reser norrut och passerar Stora Bält. Vi beräknar vara i Göteborg cirka 18.30.

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 3 middagar · cykelhyra · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 945:-
Resevaluta: Danska kronor
Andra liknande resor:

Burg

Burg

Flensburg

Flensburg

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se