tid

Avgångstider 05.30 Ulricehamn, 06.00 Borås, 07.00 Göteborg och ytterligare ett fåtal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Skagen
På morgonen åker vi med färjan Stena Line  från Göteborg till Fredrikshamn där vi beräknas ankomma cirka 11.15. Väl framme i Fredrikshamn startar vi vår första cykeletapp som går till Danmarks nordligaste plats, Skagen. Vi cyklar längs med kusten i ett landskap bestående av långa slätter med ljung och ett rikt djurliv. Rutten är en populär cykelväg, och längs med vägen hittas även kiosker, kaféer och restauranger. Framme i Skagen checkar vi in och äter middag på Foldens Hotel. Cirka 40 km.

Dag 2. Skagen
Efter frukost har vi dagen fri för egna äventyr. Vi har tillgång till cyklarna så det är lätt att ta sig ut och upptäcka vad området har att erbjuda. Se mer av Skagens natur med dess långa stränder, cykla upp till Danmarks nordligaste punkt Grenen, där två hav möts, utforska det gamla mysiga Skagen, välj mellan alla restauranger och kaféer eller cykla till hamnen och njut av en kall dansk öl. Besök Skagens museum med konst av de berömda Skagenmålarna eller cykla ut till den så kallade tilsandede kirke, en 1300-talskyrka som på grund av sandflykten täckts av sand så högt att endast tornet syns.

Dag 3. Skagen – Hirtshals
Frukost. Vi cyklar österut längs Vestkystruten genom öppna landskap. Vestkystruten är en 560 km lång cykelväg som löper längs Jyllands västkust. Väl framme i den livliga lilla hamnstaden Hirtshals äter vi middag och övernattar på Montra Skaga Hotel. Cirka 50 km.

Dag 4. Hirtshals – Fredrikshamn – Hemorten
Frukost. Vi cyklar resans sista etapp, tillbaka mot Fredrikshamn. Under eftermiddagen tar vi färjan tillbaka till Göteborg som vi beräknas nå cirka 19.45. Cirka 43 km.  

Ingår: Buss t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · 2 middagar · cykelhyra · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 225:-
Resevaluta: Danska kronor

Andra liknande resor:

Burg

Burg

Burg

Flensburg

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se