tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 07.50 Kungälv, 08.35 Uddevalla och ytterligare ett tiotal orter i södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Lillehammer
Vi reser genom Bohuslän via Svinesundsbron in i Norge. Under eftermiddagen anländer vi till Lillehammer där vi checkar in på fyrstjärniga Scandic Lillehammer Hotel. På det klassiska hotellet finns det goda möjligheter till avkoppling i hotellets nyrenoverade wellnesscenter som inhyser pool, bastu, relaxavdelning och gym. Hotellet är centralt beläget, nära Lillehammers pittoreska stadskärna, friluftsmuseet Maihaugen och den olympiska backhoppsarenan. På kvällen serveras middag i hotellets trevliga restaurang.

Dag 2. Lillehammer
Vi börjar dagen med en frukostbuffé i hotellets restaurang. Därefter har vi dagen fri till att utforska Lillehammer med omgivningar. I Lillehammers charmiga stadskärna kan den shoppingsugne tillbringa några timmar i moderna, mysiga butiker, och för den friluftsintresserade finns det gott om möjligheter till vinterupplevelser i omgivningarna. Flera av de olympiska arenorna, som gjordes i ordning inför vinter-OS 1994, håller fortfarande öppet för allmänheten. Det går också att ta liften upp utan skidor och njuta av utsikten vid den olympiska backhoppsanläggningen Lysgårdsbakken. För den som vill ge sig ut på en längre utflykt kan till exempel vinterparken Hunderfossen med sitt berömda snöhotell vara ett alternativ. På kvällen serveras middag i hotellets restaurang.

Dag 3. Julafton
Julaftonsmorgonen inleds med frukost som serveras i hotellets restaurang. Därefter finns det tid till att komma i julstämning med exempelvis en promenad i den avskilda hotellparken. Vid lunchtid serveras en härlig jullunch med klassiska rätter såsom gröt, lax och dessertbuffé. Framåt eftermiddagen bjuds vi på gemytligt julfirande och dans runt granen. Under kvällen njuter vi av ett välfyllt julbord som serveras i restaurangen, åtföljt av en läcker kakbuffé.

Dag 4. Juldagen
Julfirandet fortsätter på juldagen. Idag serveras en härlig julbrunch med både varma och kalla rätter och dessert. Resten av dagen kan ägnas åt utflykter, sevärdheter eller avkoppling, innan det framåt kvällen serveras en utsökt trerätters middag i hotellets restaurang.

Dag 5. Lillehammer – Hemorten
Efter frukost är det dags att checka ut och påbörja vår resa hemåt. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg cirka 19.00.

Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en julbrunch · en jullunch · 3 middagar · ett julbord · hotellets julaktiviteter · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 395:-
Resevaluta: Norska kronor
Speciellt: Programmet över julaktiviteter är preliminärt och kan komma att ändras.

Andra liknande resor:

Oslo

Kryssning

Kryssning

Julkryssning

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se