tid

Avgångstider 06.00 Ulricehamn, 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.10 Alingsås, 08.30 Vårgårda, 09.30 Skara och ytterligare ett fåtal orter i södra och mellersta Sverige.

Dag 1. Hemorten – Mora
Vi reser norrut via Alingsås och Mariestad mot vackra Dalarna. Längs vägen stannar vi till för fika och lunch på egen hand. Framåt kvällen anländer vi till Mora och naturskönt belägna hotell Mora Parken där vi ska övernatta. Gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Mora – Östersund
Efter en härlig hotellfrukost fortsätter vi norrut genom Dalarna och Härjedalen. Vi gör ett lunchstopp längs vägen och anländer under eftermiddagen till Jämtlands ekonomiska och kulturella centrum Östersund, känt för sitt ståtliga rådhus, sina välbevarade gamla trähus och sitt Storsjöodjur. Här inleder vi med ett besök på populära museet Jamtli och får en guidad rundvisning genom sekler av jämtländsk historia. Därefter checkar vi in på centralt belägna Hotell Östersund för övernattning. Vi äter gemensam middag på restaurang O’Learys som ligger i samma byggnad som hotellet.

Dag 3. Östersund – Risfjellsgården – Storuman
Efter frukost reser vi genom det skog- och vattenrika landskapet norrut mot Lappland. Dagens första mål är Risfjellsgården, underbart belägen vid Malgomajsjöns strand utanför Vilhelmina med tiomilautsikt mot Marsfjällen. Här har paret Doris och Sven-Åke Risfjell uppfört en timrad rundloge där vi blir bjudna på våffellunch ackompanjerad av jojk, visor och berättelser om gårdens historia. Sedan fortsätter vi in till Vilhelmina och gör ett besök på Risfjells Sameslöjd med butik och museum. Här får vi ta del av den samiska kulturen och beundra alster ur paret Risfjells produktion av sameslöjd innan vi åker vidare de sista sju milen till Storuman. Väl framme möts vi av den berömda statyn av Vildmannen som förekommer på Lapplands landskapsvapen. Vi bor på Hotell Toppen i centrala Storuman i tre nätter och äter gemensam middag på hotellet.

Dag 4. Utflyktsdag pimpelfiske, sparktur, middag i kåta
Nu har vi en spännande dag framför oss med lappländska vinteraktiviteter. Vi inleder med traditionellt pimpelfiske och hoppas på fångst – under hålet i isen väntar öring och röding på den tålmodige. Vår goda lunch utgörs av egenfångad fisk som röks. På eftermiddagen gör vi en uppfriskande sparktur i de vackra omgivningarna. Dagen avslutas med en tvårätters middag i en kåta.

Dag 5. Utflyktsdag hundspann, snöskovandring
Även denna dag präglas av uppiggande utomhusaktiviteter. På förmiddagen ger vi oss ut på en kortare tur med hundspann. Det är en unik upplevelse att dras av ivriga hundar genom det natursköna landskapet och känna vinddraget och kylan som nyper i kinderna. Under turen gör vi ett stopp för fika. På eftermiddagen är det dags för nästa äventyr, en cirka två timmars snöskovandring med stavar. Att vandra med snöskor är ett trevligt sätt att i låg fart ta del av det vackra vinterlandskapet. Efter denna fullmatade dag smakar det bra med middag på vårt hotell.

Dag 6. Storuman – Sundsvall – Hudiksvall
Efter frukost tar vi farväl av vårt hotell och styr kosan söderut. Vi reser genom Ångermanland och anländer framåt eftermiddagen till Medelpads enda stad Sundsvall, belägen vid Bottenhavet. Här gör vi en guidad rundtur i den unika stenstaden som växte fram under 1890-talet efter den förödande stadsbranden 1888 då nästan hela stadskärnan förstördes. Sedan fortsätter vi mot Hudiksvall och anrika centralt belägna Quality Hotel Statt för middag och övernattning.

Dag 7. Hudiksvall – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut och beger oss hemåt. Under vår färd gör vi stopp där det finns möjligheter att äta lunch. Vi beräknas vara tillbaka i Göteborg framåt kvällen.

Ingår: Buss t/r · 6 övernattningar i dubbelrum · 6 frukostar · 2 luncher · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 995:-

Andra liknande resor:

Inlandsbanan

Jokkmokk

Höga kusten

Vandring Åre

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se