Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hannover
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Hannover där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Hannover – Kirchberg
Frukost på hotellet och därefter avresa mot Österrike. Vi passerar bland annat Würzburg och München. Under början av kvällen kommer vi till Kirchberg och centrala Hotel Metzgerwirt. Det fyrstjärniga hotellet är familjeägt och har bland annat en relaxavdelning med bastu och ångbad. Här bor vi sex nätter och vi äter gemensamma middagar på kvällarna.

Dag 3-7. Vandringar i Kirchberg och Kitzbüheler Alpen
Under våra fem dagar gör vi gemensamma vandringsturer tillsammans med lokalguide. Vi vandrar i varierande terräng på väl markerade vandringsleder och alla med god grundkondition ska kunna vara med. Vi vandrar vanligtvis mellan cirka 10.00 och 15.00 på dagarna. Under vandringarna görs regelbundna pauser. Några av vandringsdagarna finns möjligheter att äta lunch utmed vägen vid restauranger. Andra dagar krävs lunchpaket som kan köpas i byn. Vandringsturerna varierar något i svårighetsgrad. I regel är höjdskillnaderna för en vandring mellan 200 och 600 höjdmeter. Om någon väljer att vila under en vandringsdag finns möjligheter till egna aktiviteter på hotellet eller i byn. 

För att underlätta vandringarna kan vi rekommendera vissa hjälpmedel. Vi ser gärna att resenärer använder grova skor med en rejäl sula. Vandringskängor är det bästa alternativet men då är det viktigt att de är ingångna sedan tidigare. Vandringsstavar kan även underlätta i många situationer (ej nödvändigt men kan ge extra stöd). Exempel på ytterligare hjälpmedel är ryggsäck, shorts, regnskydd, vattenflaska och någon form av solskyddsprodukt. Några av dagarna kommer vi att använda oss av skidliftar och då tillkommer kostnader för liftkort. 

Dag 8. Kirchberg – Berlin
Frukost och avresa mot Berlin. Under början av kvällen når vi vårt hotell i utkanten av Berlin. Dagen avrundas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 9. Berlin – Hemorten
Efter frukost reser vi norrut till Rostock. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 21.45 och Stockholm 23.45.

Ingår: Buss t/r · 8 övernattningar i dubbelrum · 8 frukostar · 8 middagar · vandringar enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 1 325:- · kostnader för liftkort
Resevaluta: Euro
Speciellt: Erfarenhet från tidigare vandringsresor rekommenderas.

84 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.3 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Tyrolen Sankt Johann

Saalbach

Skidor Saalbach

Vandring Saalbach

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se