tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Berlin
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till utkanten av Berlin där vi checkar in på vårt hotell. Dagen avslutas med en gemensam middag.

Dag 2. Berlin – Neustift im Stubaital
Efter frukost fortsätter vi vår resa söderut. Under eftermiddagen anländer vi till Neustift im Stubaital, som ligger i delstaten Tyrolen i Österrike. Här checkar vi in på vårt hotell, Alpenresidenz Viktoria. På kvällen äter vi gemensam middag i hotellets trevliga restaurang.

Dag 3. Neustift im Stubaital
Vi njuter av en härlig frukostbuffé på hotellet, och har därefter dagen fri för egna aktiviteter. Området erbjuder skidåkning vintertid och lika fantastiska vandringsmöjligheter under sommaren. Vattenfall, forsar och sagolika vyer över de skogsklädda sluttningarna gör vandringslederna kring Neustift till en unik upplevelse. På kvällen samlas vi på hotellet och äter gemensam middag.

Dag 4. Utflykt Innsbruck
Efter frukost ger vi oss iväg på en utflykt till Innsbruck, som är en liten livlig stad mitt i Alperna omgiven av majestätiska berg. Här får vi följa med på en cirka två timmar lång guidad tur där vi beundrar stadens sevärdheter och får veta mer om dess historia. Innsbruck är delstaten Tyrolens huvudstad och även känt som ”Alpernas huvudstad”. Här finns gott om mysiga kaféer och restauranger och välbevarad arkitektur från olika århundraden. Stadens kanske mest berömda sevärdhet är det ”gyllene taket”, en trevåningsbalkong vars tak består av guldpläterade kopparplattor. Efter besöket i Innsbruck återvänder vi till vårt hotell i Neustift, där vi äter middag på kvällen.

Dag 5. Neustift im Stubaital
Vi har dagen fri för egna aktiviteter. Njut av de vackra omgivningarna eller passa på att koppla av med bastu och bad på hotellet. På kvällen samlas vi i restaurangen och umgås över en god middag.

Dag 6. Utflykt Innsbruck
Efter frukost ger vi oss återigen av till Innsbruck. Idag gör vi ett besök på det kejserliga bergsslottet Ambras, där vi får en guidad rundtur. Förutom det natursköna läget är slottet särskilt berömt för sina rika samlingar av målningar, handskrifter, rustningar och vapen med mera, som samlades av ärkehertig Ferdinand II. Cirka 20 kilometer utanför Innsbruck ligger fantastiska Swarovski Crystal Worlds, som vi besöker under eftermiddagen. Här finns bland annat häpnadsväckande konstinstallationer som tillverkats av gnistrande Swarovskikristaller. På kvällen äter vi gemensam middag på vårt hotell i Neustift.

Dag 7. Neustift im Stubaital – Hannover
Frukost och avresa mot Hannover. Under början av kvällen når vi vårt hotell i utkanten av Hannover. Dagen avrundas med en gemensam middag på hotellet.

Dag 8. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara i Malmö 17.45, Göteborg 22.00 och Stockholm 22.45.

Ingår: Buss t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 075:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Innsbruck & Seefeld

Jul i Tyrolen

Längdskidor Tyskland

Passionsspelen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se