Inga fler avgångar i år

tid

Avgångstider 06.30 Borås, 07.30 Göteborg, 08.50 Falkenberg, 06.15 Stockholm, 08.00 Linköping, 08.10 Växjö, 11.40 Malmö och ytterligare 85 orter i mellersta och södra Sverige.

Dag 1. Hemorten – Hameln
Vi åker genom södra Sverige och Danmark. Därefter tar vi färjan Rödby–Puttgarden som tar 45 minuter. I Tyskland fortsätter vi till Hameln och checkar in på Mercure Hotel Hameln. Vi äter gemensam middag på kvällen.

Dag 2. Hameln – Holzminden
Efter frukosten hämtar vi våra cyklar från vår cykeluthyrare i Hameln. El-cykel finns att hyra mot extra kostnad. Under förmiddagen cyklar vi sedan söderut mot Holzminden. Vi passerar bland annat Bodenwerder som var Baron von Münchhausens hemstad. På vägen till Holzminden passerar vi även Polle. Byn är känd för sagan om Askungen och här finns en borgruin från 1200-talet som sägs vara slottet i sagan. Under eftermiddagen når vi Holzminden där vi bor på Weserhotel Schwager. Middag på kvällen. Ca 50 km.

Dag 3. Holzminden – Bad Karlshofen
Efter frukost cyklar vi tillsammans vidare utmed Weserradweg mot Bad Karlshofen. På vägen passerar vi flera byar och samhällen, bland annat Höxter och Beverungen. Vi övernattar på Hotel zum Schwan i Bad Karlshofen. Middag på kvällen. Ca 35 km.

Dag 4. Bad Karlshofen – Hann Münden – Hannover
Frukost och avresa längs Weser. Vår sista cykeldag går till Hannoversch Münden. Under dagens etapp omgärdas floden Weser av lummiga skogsbeklädda kullar och floden utgör gränsen mellan delstaterna Hessen och Niedersachsen. På vägen till Hannoversch Münden passerar vi bland annat Bodenfelde och Reinhardshagen. Här samlas vi under eftermiddagen och lämnar tillbaka våra cyklar. Vi beger oss sedan med vår buss till Hannover och Median-Hotel Hannover Messe. Middag på kvällen. Ca 40 km.

Dag 5. Hannover – Hemorten
Frukost och avresa till Puttgarden. I mån av tid stannar vi för inköp vid en gränshandel. Vi beräknar vara åter i Malmö 16.45, Göteborg 21.00 och Stockholm 21.45.

Ingår: Buss t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 4 middagar · cykelhyra · reseledare
Tillägg: Enkelrum 775:-, Elcykel 375:- köps till vid bokningstillfället
Resevaluta: Euro
Speciellt: På avresan 13/8 bor vi dag 4 på Median Hotel Lehrte.

58 personer ger den här resan
helhetsomdömet 4.2 av 5
Läs omdömen här

stjärna stjärna stjärna stjärnaAndra liknande resor:

Hameln

Hannover Weser

Hannover

Hildesheim

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se