Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Oy-Mittelberg
Vi flyger till München vid lunchtid och anländer under tidig eftermiddag. Vi börjar med en stadsrundtur med lokalguide i staden. Sedan kliver vi på vår buss som kommer ta oss rutill södra Bayern och det naturskönt belägna Parkhotel Tannerhof. Här serveras det välkomstdrink och sedan middag. 

Dag 2. Neuschwanstein
Idag besöker vi det världsberömda slottet Neuschwanstein, beläget utanför byn Füssen. Slottet uppfördes av kung Ludvig II av Bayern under andra halvan av 1800-talet och har stått som förebild för Disneys ikoniska Törnrosaslott. Vi gör en guidad rundtur och får därefter fri tid i byn för lunch och egna strövtåg. På eftermiddagen gör vi ett besök på ett snaps- och likördestilleri i Sulzberg. Här får vi en rundtur och gör en provsmakning innan det är dags att återvända till vårt hotell.

Dag 3. Oy-Mittelberg – Stumm
Efter frukost åker vi österut och gör ett stopp i pittoreska Oberammergau, platsen för de berömda passionsspelen som uppförs vart tionde år. Vi fortsätter genom välkända Garmisch- Partenkirchen på vår väg mot Österrike och sjön Achensee. Här gör vi en båttur och njuter av den vackra sjön och bergspanoramat. Vi åker sedan vidare mot byn Stumm och vårt hotell för två nätter, Hotel Zum Pinzger. Middag på kvällen.

Dag 4. Utflykt Innsbruck
Idag åker vi till Tyrolens huvudstad Innsbruck. Här gör vi en guidad rundtur och får därefter fri tid att upptäcka staden på egen hand. Under eftermiddagen får vi en visning på Schloss Ambras i utkanten av Innsbruck. Slottet byggdes under mitten på 1500-talet och är känt för sin rika samling av historiska föremål, målningar och rustningar. På kvällen blir det grillafton på hotellet i Stumm.

Dag 5. Utflykt Zillertal
Efter frukost gör vi en utflykt i dalen Ziller med stopp i Mayrhofen, vid Krimmlerfallen och i kurorten Zell am See. På eftermiddagen återvänder vi till hotellet i Stumm för en sista övernattning.

Dag 6. Stumm – Salzburg
Vi reser mot Salzburg via Brixental, Kitzbühel, St. Johann och Berchtesgaden. Väl framme i Mozarts födelsestad gör vi en rundtur med lokalguide. Under eftermiddagen åker vi vidare till gemytliga Gastof Hauslwirt i Golling strax söder om Salzburg. Middag på kvällen.

Dag 7. Utflykt Salzkammergut – Hallstatt
Efter frukost gör vi en heldagsutflykt till Salzkammerguts underbara sjödistrikt. Vi inleder förmiddagen med en båttur på sjön Wolfgangsee. Den börjar i Sankt Gilgen och efter cirka en timmes färd når vi Sankt Wolfgang. Här kliver vi i land och får uppleva den vackra byn, mest berömd för värdshuset Vita Hästen och operetten med samma namn som utspelar sig här. Under eftermiddagen fortsätter vi till Hallstatt vid Hallstätter See. Den lilla byn ligger vid strandkanten av sjön och klamrar sig fast på en avsats som omges av höga berg. Här får vi en guidad rundvisning med lokalguide. Under kvällen avnjuter vi en avskedsmiddag på restaurang Hauslwirt.

Dag 8. Salzburg – Hemorten
Efter en sista frukost på vårt hotell checkar vi ut innan det är dags att fortsätta mot flygplatsen. Vi beräknas nå vår hemort under kvällen.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter · lokalguider · reseledare
Tillägg: Enkelrum 845 :-
Resevaluta: Euro
Andra liknande resor:

Vinter i Tyrolen

Musikfest

Jul i Tyrolen

Stora Alpresan

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se