Dag 1. Hemorten – Bilbao
Vi flyger till Bilbao. Vår reseledare tar oss till vår buss och vidare till Hotel Gran Bilbao, beläget på cirka en kvarts gångavstånd från stadens historiska centrum. På kvällen äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Rioja
Efter frukost åker vi mot den välkända vinregionen Rioja, där några av Spaniens mest populära viner produceras. Vårt första stopp är i vinhuvudstaden Haro. I bodegan CVNE börjar vi med en rundtur som följs av en provsmakning av fyra viner inklusive tapas. Därefter åker vi vidare till den pittoreska byn Elciego. Bland de charmiga gamla stenhusen sticker vinproducenten Marqués de Riscals futuristiska byggnad ut, utformad av arkitekten Frank O. Gehry som också ligger bakom Guggenheimmuseet i Bilbao. Här provsmakar vi två goda viner innan bussen tar oss tillbaka till Bilbao. Resten av eftermiddagen och kvällen är fri för egna strövtåg. Den konstintresserade rekommenderas ett besök på Museo de Bellas Artes, som visar konst från medeltiden fram till våra dagar.

Dag 3. Stadsrundtur och nyårsmiddag
Idag väntar Bilbao på att utforskas. Vi gör en guidad rundtur med engelsktalande guide i denna spännande stad, som har gått från grå industristad till färgglad kulturpärla där gammalt och nytt samsas sida vid sida. Lunchen intas på egen hand. Vi rekommenderar att göra som baskerna själva och prova den lokala specialiteten pinxtos. De smakfulla smårätterna serveras för en liten peng på var och varannan bar i staden och är ett givet inslag under en semester i Baskien. Efter lunch gör vi ett besök på Guggenheimmuseet som öppnades 1997. Entré och audioguide under besöket ingår.
Resten av dagen är fri för egna upptäcktsfärder.

Under kvällen beger firar vi in det nya året på hotellets restaurang. Vi njuter av en härlig nyårsmiddag inklusive ett glas cava, vin till maten samt kaffe. Ytterligare dryck beställs och betalas sedan på egen hand i baren. Under hela kvällen spelar en dj och festen avslutas cirka 04.00 med choklad och bakverk.

Dag 4. Fri dag
I Baskiens största stad finns mycket att upptäcka. Tack vare sitt läge i en dalgång, på båda sidor om floden Nervión, är staden relativt kompakt och plan och därför enkel att upptäcka till fots. En plats som inte bör missas är den berömda saluhallen Mercado de la Ribera, en vacker byggnad i art déco-stil där man finner mängder med marknadsstånd med lokala råvaror och flera gastrobarer. Från berget Artxanda på cirka 250 meters höjd har man en fin vy över staden. Man kan promenera upp men det finns också en bergbana. Vår reseledare kommer gärna med tips på fler saker att se och göra.

Dag 5. Bilbao – Hemorten
Vi checkar ut från vårt hotell och åker till flygplatsen för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 4 övernattningar i dubbelrum · 4 frukostar · 1 middag på hotellet samt 1 nyårsmiddag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 895:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Albanien

Vandring Toscana

Liverpool med Hysén

Ullaredshelgerna

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se