Dag 1. Hemorten – Cascais
Vi flyger till Lissabon och tar oss till bussen och vidare till hotell Vila Gale Cascais där vi ska bo under hela vår vistelse. Hotellet är beläget nära havet i närheten av Marinan. Middag och frukost ingår på resan. 

Dag 2–14. Avkoppling och utflykter
I hela 13 dagar får vi nu möjlighet att njuta i den gemytliga fiskebyn Cascais som behållit sin genuina atmosfär. Fiskare kommer fortfarande in med fisk och skaldjur och tiden har i princip stått still i den gamla stadsdelen med sina pittoreska hus. Det finns mycket att se och göra i omgivningarna. Kanske vill du uppleva den förnäma badorten Estoril där kungligheter och adel roat sig under århundraden. Här finns fina stränder och förstås det världsberömda kasinot där det är fri entré. Vill du upptäcka mer av Lissabon och dess sevärdheter tar du dig bekvämt dit med tåget som går längs med havet. På julafton och juldagen serverar hotellet julmiddag. På nyårsafton njuter vi av en festlig nyårsmeny där dryck till maten ingår.

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse i Cascais.

Lissabon
Vi beger oss till Portugals spännande huvudstad belägen där floden Tejo mynnar i Atlanten. Staden ligger på flera kullar och dess historiska centrum karakteriseras av en härlig blandning av byggnader från olika epoker. Vår reseledare tar oss med på en kortare promenad och därefter blir det tid för egna upplevelser innan vi på eftermiddagen återvänder till Cascais. Ingår i resans pris.

Sesimbra
Vi åker buss till Sesimbra som ligger vid kusten nedanför Arrábidabergens fot. Här får vi njuta av vackra vyer och därefter blir det tid för lunch på egen hand innan vi åker vidare till det berömda Azeitão-området. Här besöker vi en vingård och provsmakar deras viner. Denna utflykt behöver förbokas inför resan. Pris fr. 395:-

Sintra, Guinchostranden och Kap Roca
Efter frukost gör vi en utflykt i området. Vi åker till naturskönt belägna Sintra som finns med på Unescos världsarvslista. Staden blev tidigt den portugisiska kungafamiljens favoritresidens. De pittoreska gränderna kantas av små butiker med traditionellt hantverk, restauranger och kaféer. Vi fortsätter till Kap Roca, Europas västligaste kontinentala punkt. Här får vi en vidunderlig utsikt över Atlanten. Som nationalskalden Luís de Camões skrev: Där jorden slutar börjar havet. Vi ser också Guinchostranden – surfares paradis med dramatiska klippor i fonden. Ingår i resans pris.

Dag 15. Cascais – Hemorten
Efter en härlig resa beger vi oss till Lissabons flygplats för hemfärd.

På avresor under 2019 är priset för utflykten till Sesimbra 395:-. 

Ingår: Flyg t/r · 14 övernattningar i dubbelrum med frukost · utflykter · 11 middagar · 2 julmiddagar · en nyårsmiddag inkl dryck till maten · transfers · reseledare
Tillägg: Enkelrum fr 4 575:- · tillvalsutflykt
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Cascais

Lissabon

Vandring Algarve

Algarve

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se