Dag 1. Hemorten – Kitzbühel
Vi flyger till München. Väl framme möter vi vår buss som tar oss till Kitzbühel, där vi checkar in på Q! Hotel Maria Theresia.

Kitzbühel är en populär turistort för vintersportare, men har mycket att erbjuda även övriga årstider. Den lilla charmiga staden är vackert belägen 840 meter över havet mellan alptopparna Kitzbüheler Horn och Hahnenkamm. Här finns Alpernas största strövområde med över 1 000 kilometer markerade vandringsleder och över 1 200 kilometer cykelväg.

Området är en del av de låglänta Alperna, vilket betyder att bergstopparna som mest ”bara” går upp till 2 500 meter över havet. Det gör Kitzbüheler Alpen perfekt för den som vill uppleva Alperna till fots eller med cykel utan att vara elitidrottare. Elcykel har blivit väldigt populärt de senaste åren och är ett fantastiskt sätt att ta sig runt de olika rutterna.

Dag 2. Kitzbühel
Efter frukost hämtar vi ut våra elcyklar, med vilka vi kommer att ta oss fram genom detta magiska bergslandskap. Med en elcykel blir utmaningen precis så tuff som man vill ha den.

Dagens cykeltur går mot Sonnberg, 6 km enkel väg med 439 meters stigning. Den här rutten erbjuder några av de vackraste vyerna över Kitzbühel. Från centrum cyklar vi mot Jägerwirt söder över bron vidare mot Bichlalm. På toppen av Sonnberg kan man välja mellan två fantastiska restauranger för dagens lunch – Rosi’s Sonnbergstuben och Gasthof Oberaigen.

Dag 3. Kitzbühel
Idag går cykelturen mot Kitzbüheler Horn, 11 km enkel väg med 800 m stigning. Kitzbühelers Horn är legendariskt bland cyklister med upp till 22.3% stigning på sina ställen, men det går såklart lite enklare att ta sig upp med elcykel. Målet är Alpenhaus mountain hut på Kitzbüheler Horn där vår betalning blir en fantastisk utsikt över det magnifika Wilder Kaiser-massivet och möjligheten att inta lunchen 1670 meter över havet.

Dag 4. Kitzbühel
Dagens cykeltur går mot Bruggeralm, 15 km enkel väg med 787 meters stigning. På denna natursköna rutt upptäcker vi några av Kitzbühels många charmiga semesterbyar. Från centrum cyklar vi söderut via vattendraget Kitzbüheler Ache till Aurach. Vid Gasthof Hechenmoos tar vi Oberhausenweg och får en fantastisk vy över Kitzbühels södra fjäll. Vi cyklar vidare på huvudleden mot byn Jochberg till linbanan Wagstättbahn och klättrar därifrån vidare uppför backen mot Bruggeralm.

Dag 5. Utflykt Salzburg
Efter frukost gör vi en utflykt till Salzburg, Mozarts födelsestad, där vi under förmiddagen får en guidad stadsrundtur av en lokalguide. Salzburg har en av de bäst bevarade stadskärnorna i Österrike. Vi besöker gamla stan som stoltserar med sevärdheter som Mozartplatz, barockkatedralen Salzburger Dom och gågatan Getreidegasse. Under eftermiddagen återvänder vi till Kitzbühel och vårt hotell. Middag på kvällen.

Dag 6. Kitzbühel
Idag cyklar vi mot Aschau-Labalm, 20 km enkel väg med 958 meters stigning. En populär tur även för familjer med en lagom svår lutning ända till den sista klättringen upp till Berggasthof Labalm som ligger 1 264 meter över havet. Där kommer elmotorn väl till pass. Från centrum cyklar vi västerut och passerar sjön Schwarzsee.

Vid Kirchberg viker vi av söderut mot Aschau och den majestätiska Spertentaldalen. Därifrån tar vi oss vidare till ”Unterer Grund” där vi påbörjar den sista klättringen upp till Labalm. På värdshuset finns det möjlighet att äta lunch innan vi cyklar nedför backarna igen.

Dag 7. Kitzbühel
Från Kitzbühel cyklar vi förbi Schwarzsee i riktning mot St. Johann. Dagens etapp är jämfört med övriga dagar flack och vi upplever jordbruksbygd och lätt kuperade skogsområden. I byn Oberndorf kör vi genom vidsträckta åkrar till den kända turistorten St. Johann in Tirol. I den pittoreska stadskärnan tillbringar vi ett par timmar och kan inta lunch på något av byns gemytliga värdshus vid torget.

Dag 8. Kitzbühel – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från hotellet. Under förmiddagen har vi fri tid i byn innan vi åker med vår buss till flygplatsen för att flyga hemåt.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 7 middagar · utflykter enligt program · hyra elcykel · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 1 175:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Tyrolen Sankt Johann

Saalbach

Vandring Saalbach

Salzkammergut

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se