Dag 1. Hemorten – Cheltenham
Vi flyger till London. När vi landat åker vi med vår buss mot Cheltenham. Strax utanför Cheltenham checkar vi sedan in på det moderna, fyrstjärniga hotellet Jurys Inn Cheltenham för tre nätter. 

Dag 2. Cotswolds
Efter frukost gör vi tillsammans med en lokalguide en utflykt i Cotswolds, ett av 46 områden i Storbritannien som har erkänts som ”område av enastående naturskönhet”. På vår tur genom det böljande landskapet ser vi romantiska engelska byar där pubar, kyrkor och små honungsfärgade stenhus avlöser varandra. Vi passerar även flera platser där filminspelningar har gjorts, så den som har sett Harry Potter, Morden i Midsomer, Downton Abbey eller Kommissarie Morse känner troligen igen sig. Vår dag i Cotswolds innehåller också ett stopp för den typiskt engelska traditionen afternoon tea. Denna brittiska sedvänja introducerades av den sjunde hertiginnan av Bedford på 1840-talet och blev snabbt på modet inom överklassen. Vi njuter av teer, scones och andra tillbehör som ett mättande mellanmål. Efter vår heldagstur i dessa förtrollande miljöer återvänder vi till hotellet och äter gemensam middag under kvällen.

Dag 3. Oxford
Efter frukost reser vi till Oxford. Staden är kanske mest känd för sitt universitet, som anses ha grundats redan 1096. Många av byggnaderna känns igen från tv-serierna Kommissarie Morse och Kommissarie Lewis. Vår lokalguide visar oss runt i staden och berättar om både stadens historia och dess populärkultur. Under sen eftermiddag återvänder vi till vårt hotell där vi äter gemensam middag.

Dag 4. Cheltenham – Liverpool
Efter frukost checkar vi ut och åker vidare till Liverpool, många fotbollsfantasters och Beatles-entusiasters drömresmål. Under eftermiddagen samlas vi för en guidad tur på Liverpools gator och avenyer. Vi ser bland annat de historiska delarna av staden med hamn, lagerbyggnader och varv, där delar av området kanske känns igen från filmerna om Sherlock Holmes. Stadens katedral har också en framträdande plats i stadsbilden med klocktornet som reser sig 154 meter över Merseyfloden. För de som har ork och lust är det värt besväret att ta sig uppför alla trapporna i tornet då man därifrån har en fantastisk utsikt över staden. Vi checkar in på vårt hotell i Liverpool och äter gemensam middag.

Dag 5. Liverpool
Dagens förmiddagstur tillägnas Liverpools största kändisar. Vi besöker Beatles-museet, där vi gör en intressant resa i bandets fotspår och får reda på mer om hur de nådde framgångar som nästan inget band tidigare gjort. Exklusiva fotografier, personliga anteckningar och unika utställningar ger oss en inblick i de fyra bandmedlemmarnas liv från tidig barndom fram till Beatles upplösning.
Resten av dagen har vi tid för egna strövtåg i Liverpool. Om man vill fortsätta i musikens tecken kan man besöka fler Beatles-attraktioner eller kanske det nyöppnade museet British Music Experience, som behandlar brittisk populärmusik från 40-talet till idag. Liverpool ligger norr om floden Merseys mynning, och en promenad längs floden eller en båttur med Mersey Ferries är populärt bland stadens besökare.

Dag 6. Liverpool – London
Efter frukost och utcheckning reser vi tillbaka mot London, och på vägen passar vi på att besöka Bletchley Park. Detta var under andra världskriget ett högkvarter där britterna arbetade med att knäcka tyska kodade radio- och telefonmeddelanden. Under vårt besök får vi lära oss mer om Bletchley Parks tillkomsthistoria, vilken påverkan det hade på andra världskriget och hur själva dechiffreringen gick till. Vi får dessutom se de olika typer av maskiner som användes och skapa oss en bild av de 10 000 personer som arbetade här under kriget. Kanske känner de som sett den spännande filmen The Imitation Game igen sig något, då den baseras på händelser härifrån. Vi fortsätter vår resa mot London där vi checkar in på centralt belägna hotell Central Park Hotel.

Dag 7. London
Efter frukost gör vi en guidad tur i London där vi ser stadens populäraste sevärdheter, såsom Big Ben, London Eye, Buckingham Palace och Tower Bridge. Resten av dagen tillbringas på egen hand, och det är inte svårt att hitta sysselsättningar i denna fantastiska stad. Den populära shoppinggatan Oxford Street ligger endast fem minuter från vårt hotell. Att besöka Madame Tussaud's eller koppla av på något av stadens många mysiga kaféer är också trevligt. Den som är matintresserad kan passa på att besöka någon av Londons många matmarknader eller kanske slå två flugor i en smäll och åka till Camden Market för både mat och rolig shopping. På kvällen rundar vi av resan med gemensam middag på restaurang.

Utöver vår stadsrundtur finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Vi rekommenderar sightseeingturen ”Hop on Hop off”, som ger er möjlighet att kliva av och på vid Londons många sevärdheter. I teatertäta West End finns ett stort antal teatrar som sätter upp världsberömda musikaler. Biljetter kan förköpas hemifrån till fullpris eller samma dag som musikalen spelas till rabatterade priser (cirka 30–50 % rabatt), med reservation för slutförsäljning. Mer information på www.rolfsbuss.se/london-tkts

Dag 8. London – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från hotellet. Idag besöker vi Hampton Court Palace, det ståtliga slottet strax utanför London. Vi utforska det flerhundraåriga slottet och dess imponerande trädgårdar. På eftermiddagen åker vi till flygplatsen för vidare färd hemåt.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 4 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 495:-
Resevaluta: Brittiska pund
Speciellt: Avresan 3/6 bor vi på Best Western Premier Collection The Richmond i Liverpool. Avresan 9/7 bor vi på Jurys Inn i Liverpool och på St Giles i London dag 6 & 7. Avresan 10/9 bor vi dag 4 & 5 på Hotel Indigo i Liverpool.

Andra liknande resor:

Engelska höjdpunkter

Vandring Sydengland

London shopping

London

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se