Inga fler avgångar i år

Dag 1. Hemorten – Cheltenham
Vi flyger till London under dagen. När vi landat tar reseledaren oss till vår buss och vi påbörjar vår resa mot Cheltenham. På vägen stannar vi till på Hampton Court Palace, det ståtliga slottet strax utanför London. Vi tillbringar eftermiddagen med att utforska det flerhundraåriga slottet och dess imponerande trädgårdar. Strax utanför Cheltenham checkar vi sedan in på det moderna, fyrstjärniga hotellet Jurys Inn Cheltenham för tre nätter. Efter incheckning äter vi gemensam middag på hotellet.

Dag 2. Heldagsutflykt Cotswolds
Efter frukost gör vi tillsammans med en lokalguide en utflykt i Cotswolds, ett av 46 områden i Storbritannien som har erkänts som ”område av enastående naturskönhet”. På vår tur genom det böljande landskapet ser vi romantiska engelska byar där pubar, kyrkor och små honungsfärgade stenhus avlöser varandra. Vi passerar även flera platser där filminspelningar har gjorts, så den som har sett Harry Potter, Morden i Midsomer, Downton Abbey eller Kommissarie Morse känner troligen igen sig. Vår dag i Cotswolds innehåller också ett stopp för den typiskt engelska traditionen afternoon tea. Denna brittiska sedvänja introducerades av den sjunde hertiginnan av Bedford på 1840-talet och blev snabbt på modet inom överklassen. Vi njuter av teer, scones och andra tillbehör som ett mättande mellanmål. Efter vår heldagstur i dessa förtrollande miljöer återvänder vi till hotellet och äter gemensam middag under kvällen.

Dag 3. Heldagsutflykt Wales
Efter frukost kliver vi på vår buss och njuter av de gröna vyerna under vår resa mot det natursköna Wales som vi utforskar tillsammans med vår lokalguide. Vi når den tidigare gruvorten Blaenavon där vi besöker Wales prisbelönta gruvmuseum Big Pit National Coal Museum. Museet är en gammal kolgruva vars tunnlar och byggnader förr ekade av ljudet från gruvarbetarnas slit. Vi har möjlighet komma ner på 90 meters djup för att få en inblick i hur livet var för de tusentals män som tillbringade stora delar av sitt liv här i underjorden under 1800- och 1900-talet. Efter lunch åker vi vidare mot den lilla byn Penderyn, belägen i nationalparken Brecon Beacons. Här har det berömda whiskydestilleriet Penderyn Whisky sin hemvist, och under en rundvisning får vi veta hur den prisbelönta whiskyn tillverkas och vad som gör den unik. Visningen avslutas med en whiskyprovning. Under sen eftermiddag återvänder vi till vårt hotell där vi äter gemensam middag.

Dag 4. Cheltenham – Liverpool
Efter frukost checkar vi ut och åker vidare till Liverpool, många fotbollsfantasters och Beatles-entusiasters drömresmål. Under eftermiddagen samlas vi för en guidad tur på Liverpools gator och avenyer. Vi ser bland annat de historiska delarna av staden med hamn, lagerbyggnader och varv, där delar av området kanske känns igen från filmerna om Sherlock Holmes. Stadens katedral har också en framträdande plats i stadsbilden med klocktornet som reser sig 154 meter över Merseyfloden. För de som har ork och lust är det värt besväret att ta sig uppför alla trapporna i tornet då man därifrån har en fantastisk utsikt över staden. Vi checkar in på Holiday Inn Liverpool City Centre och avslutar dagen med en gemensam middag. 

Dag 5. Liverpool
Dagens förmiddagstur tillägnas Liverpools största kändisar. Vi besöker Beatles-museet, där vi gör en intressant resa i bandets fotspår och får reda på mer om hur de nådde framgångar som nästan inget band tidigare gjort. Exklusiva fotografier, personliga anteckningar och unika utställningar ger oss en inblick i de fyra bandmedlemmarnas liv från tidig barndom fram till Beatles upplösning.
Resten av dagen har vi tid för egna strövtåg i Liverpool. Om man vill fortsätta i musikens tecken kan man besöka fler Beatles-attraktioner eller kanske det nyöppnade museet British Music Experience, som behandlar brittisk populärmusik från 40-talet till idag. Liverpool ligger norr om floden Merseys mynning, och en promenad längs floden eller en båttur med Mersey Ferries är populärt bland stadens besökare. På kvällen samlas vi åter för en gemensam middag på hotellet.

Dag 6. Liverpool – London
Efter frukost och utcheckning reser vi tillbaka mot London, och på vägen passar vi på att besöka Bletchley Park. Detta var under andra världskriget ett högkvarter där britterna arbetade med att knäcka tyska kodade radio- och telefonmeddelanden. Under vårt besök får vi lära oss mer om Bletchley Parks tillkomsthistoria, vilken påverkan det hade på andra världskriget och hur själva dechiffreringen gick till. Vi får dessutom se de olika typer av maskiner som användes och skapa oss en bild av de 10 000 personer som arbetade här under kriget. Kanske känner de som sett den spännande filmen The Imitation Game igen sig något, då den baseras på händelser härifrån. Vi fortsätter vår resa mot London där vi checkar in på centralt belägna hotell St Giles. Ikväll äter vi middag på egen hand.

Dag 7. London
Efter frukost gör vi en guidad tur i London där vi ser stadens populäraste sevärdheter, såsom Big Ben, London Eye, Buckingham Palace och Tower Bridge. Resten av dagen tillbringas på egen hand, och det är inte svårt att hitta sysselsättningar i denna fantastiska stad. Den populära shoppinggatan Oxford Street ligger endast fem minuter från vårt hotell. Att besöka Madame Tussaud's eller koppla av på något av stadens många mysiga kaféer är också trevligt. Den som är matintresserad kan passa på att besöka någon av Londons många matmarknader eller kanske slå två flugor i en smäll och åka till Camden Market för både mat och rolig shopping. På kvällen kan vi på egen hand botanisera bland Londons enorma utbud av restauranger.
Utöver vår stadsrundtur finns det många möjligheter att ta sig runt på egen hand. Vi rekommenderar sightseeingturen ”Hop on Hop off”, som ger er möjlighet att kliva av och på vid Londons många sevärdheter. I teatertäta West End finns ett stort antal teatrar som sätter upp världsberömda musikaler. Biljetter kan förköpas hemifrån till fullpris eller samma dag som musikalen spelas till rabatterade priser (cirka 30–50 % rabatt), med reservation för slutförsäljning. Mer information på www.rolfsbuss.se/london-tkts

Dag 8. London – Hemorten
Efter frukost checkar vi ut från hotellet. Vi har fri tid tills bussen kör oss till flygplatsen för vidare färd hemåt.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · 5 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 2 995:-
Resevaluta: Brittiska pund
Speciellt: Vissa avresor har avvikande hotell.
Andra liknande resor:

Engelska höjdpunkter

Bath & Winchester

Vandring Sydengland

London

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se