Dag 1. Hemorten – Gran Canaria
Vi flyger till Gran Canaria. Vår reseledare tar oss till vår buss och vi åker direkt till vårt hotell Buenaventura.

Dag 2–14 Playa del Inglés
På vårt hotell har alla rum balkong för att kunna njuta av de härliga kvällarna. Om dagarna fyller vi på med energi och upptäcker det rika utbud som Gran Canaria har av shopping, restauranger, nattliv och stränder. Upptäck sanddynorna på Maspalomas, öns största stad Las Palmas puls och vackra parker, det pittoreska Puerto de Mogán eller strosa längs Playa del Inglés strandpromenad som ligger endast 500 meter från hotellet.  

Vår reseledare finns tillgänglig dagligen och det erbjuds utflykter och förslag på egna aktiviteter.

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse på Gran Canaria:

Utflykterna behöver förbokas innan resan och genomförs med engelsktalande lokalguide.

Upptäck Gran Canaria ─ heldagsutflykt
Vi kör mot staden Arucas, Gran Canarias bananhuvudstad. Under den majestätiska kyrkan San Juan Bautista är gatorna fyllda av historia och vacker arkitektur. Längs härliga landskap anländer vi till hjärtat av ön- Teror. Med sina rödkaklade hus, vackert snidade balkonger och charmiga gömda trädgårdar bakom stora trädörrar förstår vi varför denna plats anses vara bland de charmigaste på ön. Det är även här som en av öns vackraste kyrkor hittas, dedikerad till Nuestra Señora del Pino, tall-jungfrun, Gran Canarias beskyddare. Här finns även tid för shopping av souvenirer innan vi intar en god lunch i El Refugio, mitt bland de majestätiska bergen. Därefter beger vi oss till Mirador del Nublo, en utsiktsplats för att kunna beskåda öns mest pittoreska berg, Roque Nublo och Roque Bentaiga. Vi fortsätter till huvudbyn San Bartolome och avslutar utflykten med ett stopp vid Maspalomas sanddynor innan vi beger oss tillbaka till hotellet.
Pris 420:- inklusive lunch.

Las Palmas stadstur – halvdagsutflykt
Vi tar sikte mot Las Palmas, öns huvudstad. I Ciudad Jardin besöker vi vackra Jardines De Doramas och Pueblo Canario. Här finner vi även ett av de äldsta och ståtligaste hotellen, Santa Catalina. Vi fortsätter till gamla staden Vegueta där vi strosar runt bland historiska byggnader som Santa Ana och Colombus house. Genom de smala gatorna når vi Museo Canario som har en stor samling av mumier och lergods från urinvånarna guanchernas tid. Efter besöket på museet finns tid för shopping på handelsgatan Triana innan vi besöker utsiktsplatsen Alta Vista som bjuder på en vacker panorama utsikt över Las Palmas.
Pris 320:-

Ingår: Flyg t/r · transfer · 14 övernattningar i dubbelrum · all inclusive · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 250:- · tillvalsutflykter
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Teneriffa

Lanzarote

Madeira

Sagolika Marocko

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se