Dag 1. Hemorten – Gran Canaria
Vi landar på solvarma Gran Canaria och vår reseledare möter oss för busstransfer till Buenaventura Hotel där vi checkar in. Hotellet har flera pooler och stranden ligger bara 500 meter bort. Nu börjar semestern! 

Hotellet erbjuder ett varierat underhållningsprogram för barn och vuxna, liksom skönhetssalong och flera butiker. Det finns till och med en basketbollplan, och mot en avgift kan man använda gym och tennisbanor samt gå med i dykskolan eller besöka hotellets thailändska massagecenter. Alla rum har balkong.

Playa del Inglés är känt för sitt nattliv och du hittar mängder av barer och klubbar, restauranger och butiker på bekvämt gångavstånd.

Den härliga stranden är täckt med Saharaöknens mjuka sand och sträcker sig i flera kilometer. Här erbjuds allt från vattensporter till solstolar och det finns både vågor och lugna badbukter beroende på vad som önskas. Om du följer strandpromenaden norröver hittar du det lummiga San Augustín. Här finns det också ett stort nöjesutbud, men allt går i ett lite lugnare tempo. Du finner också två långgrunda stränder med finkornig lavasand som är perfekta för barnfamiljer.

Följer du istället strandpromenaden söderut från Playa del Inglés når du snart Maspalomas vackra sanddyner.

Maspalomas är en lite större turistort, och här finns både golfmöjligheter och en stor fågelpark vid namn Palmitos Park. Missa inte att promenera till den gamla fyren. Den som vill ha äventyr kan välja mellan vattenlandet Aqualand och nöjesparken Holiday World.

Om du vill utforska mer avlägsna delar av ön hjälper hotellet gärna till med att boka bil. Vår reseledare finns också tillgänglig dagligen om du vill ha tips på utflykter eller aktiviteter.

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse på Gran Canaria:

Utflykterna behöver förbokas innan resan och genomförs med engelsktalande lokalguide.

Upptäck Gran Canaria ─ heldagsutflykt
Vi kör mot staden Arucas, Gran Canarias bananhuvudstad som domineras av den majestätiska kyrkan San Juan Bautista och vars gator är fyllda av historia och vacker arkitektur. Genom härliga landskap fortsätter vi till pittoreska Teror, Gran Canarias hjärta. Med sina rödkaklade hus, vackert snidade balkonger och hemliga trädgårdar som gömmer sig bakom stora trädörrar är staden fantastiskt mysig att strosa omkring i. Det är även här som en av öns vackraste kyrkor hittas, dedikerad till Nuestra Señora del Pino, tall-jungfrun, som är Gran Canarias skyddshelgon.


När vi upptäckt staden och kanske shoppat några souvenirer åker vi vidare upp i bergen. Lunchen intar vi på hotellet El Refugio i den lilla bergsorten Tejeda, mitt bland de majestätiska bergen och Gran Canarias mest populära vandringsleder.

Efter lunch beger vi oss till utsiktsplatsen Mirador del Nublo för att kunna beskåda två av öns vackraste berg, Roque Nublo och Roque Bentaiga. Härifrån fortsätter vi till San Bartolomé som är huvudstad i öns största kommun. Staden ligger i ett fantastiskt vulkanområde med branta berg och riklig vegetation precis vid kratern Tirajana.

Vi avslutar vår utflykt i Maspalomas med dess gyllene sanddyner innan vi återvänder till hotellet. Pris 425:- inklusive lunch.

Las Palmas stadstur – halvdagsutflykt

Vi tar sikte mot kosmopolitiska Las Palmas som tillsammans med Santa Cruz samsas om titeln som Kanarieöarnas huvudstad. I stadsdelen Ciudad Jardin får vi njuta av några av stadens vackraste hus. Vi besöker också den underbara parken Parque Doramas där Pueblo Canario ger oss en inblick i hur en autentisk kanarisk by kan se ut. Här finner vi även det ståtliga sekelskifteshotellet Santa Catalina som tagit emot många berömda gäster genom åren.

Vi fortsätter till Las Palmas hjärta, den gamla stadsdelen Vegueta, där vi strosar runt bland historiska byggnader som Santa Ana och sjöfartsmuseet Casa de Colón (också känt som Columbus hus). Genom de smala gatorna når vi Museo Canario som har en stor samling av mumier och lergods från urinvånarna guanchernas tid. Efter besöket på museet finns tid för shopping på handelsgatan Triana innan vi besöker utsiktsplatsen Alta Vista som bjuder på en vacker panoramautsikt över Las Palmas. Pris 325:-

Puerto de Mogán– halvdagsutflykt
Följ med till charmiga fiskebyn Puerto de Mogán, känd som ”lilla Venedig” tack vare sina kanaler och vackra gångbroar. Strosa runt bland de vita kolonialvillorna i hamnen med sina blomsterklädda fasader och starka färginslag, ta en glass och njut av lugnet i denna romantiska lilla by.

Varje fredag hålls en stor marknad i Puerto de Mogán som är väl värd ett besök. I varje hörn lockar små köpstånd som erbjuder allt mellan himmel och jord, bland annat lokalt kanariskt hantverk. Givetvis erbjuder byn också en liten men charmig sandstrand som är perfekt att koppla av på. Pris 185:-

Dag 15. Gran Canaria – Hemorten
Idag är det dags att säga ”adiós”, eller kanske snarare ”hasta luego”, till denna underbara semesterö. Transferbussen hämtar oss på hotellet och kör oss till flygplatsen i Las Palmas för hemfärd till Sverige.

Ingår: Flyg t/r · transfer · 14 övernattningar i dubbelrum · all inclusive · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 250:- · tillvalsutflykter
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Teneriffa

Lanzarote

Madeira

Vandring Algarve

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se