Dag 1. Hemorten – Gran Canaria
Vi landar på solvarma Gran Canaria och tar oss vidare med buss till Buenaventura Hotel där vi checkar in. Hotellet erbjuder ett varierat underhållningsprogram för barn och vuxna, liksom skönhetssalong och flera butiker. Alla rum har balkong.
Dessutom ligger stranden bara 500 meter bort. Nu börjar semestern!

Dag 2–14. Avkoppling och utflykter
Vi har nu 13 heldagar på oss att njuta av allt som Gran Canaria har att erbjuda.
Välkända Playa del Inglés ligger 1 km från hotellet och har förutom en lång, härlig strand täckt av Saharaöknens sand, en mängd barer, restauranger och butiker inom gångavstånd.

Följer du istället strandpromenaden söderut från Playa del Inglés når du snart Maspalomas vackra sanddyner.

Vår reseledare finns tillgänglig dagligen om du vill ha tips på aktiviteter eller utflykter.

Vi erbjuder följande utflykter under din vistelse på Gran Canaria:
Utflykterna behöver förbokas innan resan och genomförs med engelsktalande lokalguide. Minst 20 personer krävs för att utflykten ska genomföras. 

Upptäck Gran Canaria

Vi kör mot staden Arucas, Gran Canarias bananhuvudstad som domineras av den majestätiska kyrkan San Juan Bautista och vars gator är fyllda av historia och vacker arkitektur. Genom härliga landskap fortsätter vi till pittoreska Teror, Gran Canarias hjärta. Med sina rödkaklade hus, vackert snidade balkonger och hemliga trädgårdar som gömmer sig bakom stora trädörrar är staden fantastiskt mysig att strosa omkring i. Det är även här som en av öns vackraste kyrkor hittas, dedikerad till Nuestra Señora del Pino, tall-jungfrun, som är Gran Canarias skyddshelgon.

När vi upptäckt staden och kanske shoppat några souvenirer åker vi vidare upp i bergen. Lunchen intar vi på hotellet El Refugio i den lilla bergsorten Tejeda, mitt bland de majestätiska bergen och Gran Canarias mest populära vandringsleder.

Efter lunch beger vi oss till utsiktsplatsen Mirador del Nublo för att kunna beskåda två av öns vackraste berg, Roque Nublo och Roque Bentaiga. Härifrån fortsätter vi till San Bartolomé som är huvudstad i öns största kommun. Staden ligger i ett fantastiskt vulkanområde med branta berg och riklig vegetation precis vid kratern Tirajana.

Vi avslutar vår utflykt i Maspalomas med dess gyllene sanddyner innan vi återvänder till hotellet. Pris från 425:- inklusive lunch.

Las Palmas stadstur 
Vi tar sikte mot kosmopolitiska Las Palmas som tillsammans med Santa Cruz samsas om titeln som Kanarieöarnas huvudstad. I stadsdelen Ciudad Jardin får vi njuta av några av stadens vackraste hus. Vi besöker också den underbara parken Parque Doramas där Pueblo Canario ger oss en inblick i hur en autentisk kanarisk by kan se ut. Här finner vi även det ståtliga sekelskifteshotellet Santa Catalina som tagit emot många berömda gäster genom åren.

Vi fortsätter till Las Palmas hjärta, den gamla stadsdelen Vegueta, där vi strosar runt bland historiska byggnader som Santa Ana och sjöfartsmuseet Casa de Colón (också känt som Columbus hus). Genom de smala gatorna når vi Museo Canario som har en stor samling av mumier och lergods från urinvånarna guanchernas tid. Efter besöket på museet finns tid för shopping på handelsgatan Triana innan vi besöker utsiktsplatsen Alta Vista som bjuder på en vacker panoramautsikt över Las Palmas. Pris från 325:-

Puerto de Mogán 
Följ med till charmiga fiskebyn Puerto de Mogán, känd som ”lilla Venedig” tack vare sina kanaler och vackra gångbroar. Strosa runt bland de vita kolonialvillorna i hamnen med sina blomsterklädda fasader och starka färginslag, ta en glass och njut av lugnet i denna romantiska lilla by.

Varje fredag hålls en stor marknad i Puerto de Mogán som är väl värd ett besök. I varje hörn lockar små köpstånd som erbjuder allt mellan himmel och jord, bland annat lokalt kanariskt hantverk. Givetvis erbjuder byn också en liten men charmig sandstrand som är perfekt att koppla av på. Pris från 185:-

Dag 15. Gran Canaria – Hemorten
Fri tid tills transferbussen hämtar oss på hotellet och kör oss till flygplatsen i Las Palmas för hemfärd till Sverige.

Ingår: Flyg t/r · transfer · 14 övernattningar i dubbelrum · all inclusive · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 4 350:- · tillvalsutflykter
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Vandring Teneriffa

Teneriffa

Madeira

Marocko

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se