Dag 1. Hemorten – Neustadt
Vi flyger till Frankfurt, där vi blir upphämtade av vår transferbuss som tar oss till hotell ACHAT Premium som ligger i centrum av vinmetropolen Neustadt an der Weinstrasse. Här befinner vi oss i den tyska delstaten Rheinland-Pfalz, som erbjuder ett landskap präglat av otaliga vingårdar, magnifika slott och vacker natur. På kvällen avnjuter vi en middag i hotellets restaurang.

Dag 2. Julmarknad Neustadt
Efter en härlig frukost på vårt hotell ger vi oss ut för att upptäcka Neustadts förtrollande julmarknad som breder ut sig på lite olika håll i den ljussatta, glittrande staden. Vid marknadstorget Juliusplatz blandas ljudet från karuseller och sorlet från folkvimlet med glada tillrop från skridskoåkande ungdomar, och runtom på de små gårdarna i den historiska stadskärnan återfinns otaliga marknadsstånd som erbjuder möjligheten att provsmaka sig igenom såväl lokala delikatesser som europeiska specialiteter. Det är också ett utmärkt tillfälle att ge sig ut på klappjakt efter något alldeles speciellt till nära och kära.

Dag 3. Heidelberg
Efter frukost på hotellet ger vi oss iväg med buss till närliggande Heidelberg, där vi får följa med på en guidad rundtur genom den historiska staden. Heidelberg som ligger belägen vid Neckarflodens strand är verkligen en stad att förälska sig i. Här möts du av drömsk romantik i form av pastellfärgade korsvirkeshus, kullerstensgator samt mysiga kaféer och restauranger. Bland stadens kanske mest berömda sevärdheter återfinns Heidelbergs slottsruin, som tronar på en bergsluttning med makalös utsikt över Neckardalen. Slottet, vars historia går så långt tillbaka som till 1200-talet, har byggts ut flera gånger under århundradena och bär otaliga spår av tysk arkitektur genom tiderna. Här finns även den flera hundra år gamla stenvalvsbron Alte Brücke. Vi gör en stadsrundtur med lokalguide under förmiddagen innan vi får tid att strosa omkring på Heidelbergs mysiga julmarknad vid Karlsplatz. Vi återvänder till Neustadt under eftermiddagen.

Dag 4. Neustadt – Hemorten
Efter frukost har vi dagen fri till att utforska Neustadt på egen hand. Passa på att promenera genom de gamla kvarteren som präglas av pittoreska korsvirkeshus, små butiker och gemytliga restauranger. På kvällen åker vi med vår transferbuss till flygplatsen i Frankfurt och flyget hem.

Ingår: Flyg t/r · 3 övernattningar i dubbelrum · 3 frukostar · en middag · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum 695:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Vinresa Pfalz

Tyska vinvägar

Rüdesheim

Rhendalen

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se