Dag 1. Hemorten – Elvas
Vi flyger till Lissabon och åker österut till Elvas, nära gränsen till Spanien. Vi checkar in på fyrstjärniga Hotel Vila Galé Elvas för en natt. Hotellet ligger i den gamla delen av staden och här finns bland annat utomhus- och inomhuspool, två restauranger, bar och spa. På kvällen äter vi middag på hotellet.

Dag 2. Elvas – Redondo – Évora
Efter frukost gör vi en stadsrundtur i Elvas till fots tillsammans med vår lokalguide. I slutet av 1700-talet var Elvas en strategiskt viktig stad med en stark befästning, och idag finns hela staden med på Unescos världsarvlista. Efter rundturen fortsätter vi till Redondo, som ligger en knapp timmes resa söderut. Här bjuds vi på en trerätters lunch på Herdade da Maroteira, en lantgård belägen vid en magnifik korkeksskog. Efter lunch går vi tillsammans med guiden på en vandring bland korkekarna. Sedan fortsätter vi till Évora, där vi checkar in på fyrstjärniga Hotel Vila Galé Évora. Här finns också pool, spa, restauranger och barer. Middag på hotellet.

Dag 3. Évora
Vi börjar dagen med att upptäcka Évora till fots. Vår guide visar oss runt i staden, och vi gör bland annat ett besök i Capela dos Ossos. Det är ett kapell intill kyrkan São Francisco, vars väggar är täckta av mänskliga ben och skallar. Kapellet byggdes på 1500-talet av en franciskanermunk som ville påminna om att livet är flyktigt. Efter lunch på egen hand återknyter vi till korkekstemat, då vi besöker korkfabriken Cortiçarte. Vi får en visning av företaget som tillverkar olika produkter av kork. Åter till hotellet där vi äter middag på kvällen.

Dag 4. Évora – Reguengos de Monsaraz – Beja
Vi lämnar Évora och åker till Reguengos de Monsaraz där vi gör ett besök på vingården Herdade do Esporão. Redan i slutet av 90-talet öppnade man här upp verksamheten för att ta emot vinintresserade besökare. På vingården arbetar man med att bevara en naturlig mångfald, och verksamheten bedrivs på ett sätt som medger en hållbar utveckling. Vi får en rundvisning av anläggningen och sedan provar vi tre av vinerna. Därefter finns det tid för lunch på egen hand. På eftermiddagen fortsätter vi till Beja som ligger ungefär en timmes resa söderut. Härifrån är det bara 13 mil kvar till kusten i Algarve. Vi bor på BejaParque Hotel, ett fyrstjärnigt hotell där vi äter middag på kvällen.

Dag 5. Beja – Azeitão – Lissabon
Efter frukost gör vi en guidad tur till fots i den historiskt intressanta staden Beja, som har rötter från romartiden. På 1200-talet anlades ett fort här och vi besöker lämningarna som finns kvar. Vi åker sedan till Azeitão, som ligger strax utanför Lissabon. Här gör vi ett besök på Quinta Velha Queijeira som är en gård där man tillverkar den kända osten Queijo de Azeitão. Vi deltar här i en workshop med osttillverkning. På eftermiddagen fortsätter vi mot Lissabon och kör över någon av de två mäktiga broarna som går över floden Tejo in i huvudstaden. Här ska vi bo på fyrstjärniga Hotel Vila Galé Ópera i tre nätter. På hotellet finns bland annat spa, inomhuspool, gym, restaurang och bar. Middag på hotellet på kvällen.

Dag 6. Lissabon
Efter frukost gör vi en stadsrundtur i den vänliga storstaden Lissabon. Staden ligger vackert utsträckt på en rad kullar längs floden Tejo, och det finns flera så kallade miradores där man kan beundra den härliga utsikten och kanske hämta andan efter klättringen upp. Resten av dagen har vi egen tid att fortsätta upptäcka staden, kanske ta rulltrappan uppför kullarna genom de trånga gränderna eller prova nationalbakverket pastéis de nata på något av alla trevliga kaféer. Det finns förstås även gott om butiker och varuhus.

Dag 7. Lissabon
Dagen är fri för egna aktiviteter. Fortsätt att utforska Lissabons sevärdheter eller ta tåget längs kusten till de charmiga badorterna Estoril och Cascais. Städerna förbinds genom en lång strandpromenad där Atlantens vågor lockar både badare och surfare. På kvällen samlas vi i den mysiga stadsdelen Bairro Alto för att äta en trerätters middag på Alfaia Restaurante.

Dag 8. Lissabon – Hemorten
Vi checkar ut från vårt hotell och åker till flygplatsen i Lissabon för hemfärd.

Ingår: Flyg t/r · 7 övernattningar i dubbelrum · 7 frukostar · en lunch · 6 middagar · utflykter enligt program · reseledare
Tillägg: Enkelrum från 3 125:-
Resevaluta: Euro

Andra liknande resor:

Lissabon

Cascais

Cascais

Golf Algarve

Rolfs Flyg & Bussresor AB · Hjalmar Brantingsgatan 1 · 417 06 Göteborg · Telefon 031-550000 · info@rolfsbuss.se